Başkan Can: Toplu Konut Hamlesi Başlatıyoruz

Başkan Can: Toplu Konut Hamlesi Başlatıyoruz
Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, ilçede toplu konut hamlesi başlatacaklarını söyledi.

Muhtarlarla Ayana Restaurantta düzenlenen toplantıya Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can’ın yanı sıra Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Naci Güllü, Milliyetçi Hareket Partisi Tarsus İlçe Başkanı Ertuğrul Bodur, mahalle muhtarları ve daire müdürleri katıldı.

İlk olarak söz alan Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Naci Güllü, “Öncelikle 2018 yılının Tarsus’umuza ve mahallelerimize ve Türkiye’mize ve insanlık alemine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Herkese güzel günler ve mutluluklar diliyorum. Yine yoğun bir sezondan sonra yeni bir yıla başladık. Muhtarlar Derneği olarak belediyeyle işbirliği halinde çalışmalarımıza devam edeceğiz’’ şeklinde konuştu.

Yapılan hizmetlerin bazı kesimler tarafından hazzedilmediğini belirten Belediye Başkanı Şevket Can, gündüz yorulmadan gece uyumadan var gücüyle çalıştıklarını söyledi.

Ayrım gayrım yapmadan Tarsus’a hizmet ettiklerinin altını çizen Başkan Can, “Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar 25 hizmetimizi açarak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Şu anda Adalet camisi hizmete hazır. Yunus Emre, Yeşilevler taziye evi açılışını bekliyor. 5 yaşam boyu spor merkezleri açılışını bekliyor. 5 kapanan belde belediyesinde restorasyon çalışmalarımız devam ediyor. Gülek’te ek olarak pazaryeri, Yeşilkuyu’da taziye evi ek olarak devam ediyor. Şu anda prestij projemiz Berdan birinci etap bitmek üzere. 4 cami inşaatımız devam ediyor. Tarihi Ticaret Merkezi inşaatımız devam ediyor. GES projemiz bitti, bu aydan itibaren Tarsus Belediyesi elektrik üretmeye başlayacak. Yılda eski rakamlarla yılda 3 milyonluk elektrik üreteceğiz. Kırklarsırtı gösteri merkezi inşaatımızın yüzde 90’ı bitti. Ama ikinci bir ihale daha yapacağız Çelik konstrüksiyonlu olan yerlerin cephe kaplamasıyla ilgili arkadaşlarımız çalışıyor. Şubat ayında ihalesi yapılacak. Şahin Mahallesi halı saha, bahçe mahallesi halı saha, Kırklarsırtı halı saha inşaatlarımız başladı. Fahrettinpaşa’da halı saha, dükkan ve açık düğün salonu inşaatımız başladı. Tarsus Belediyesine ait aydınlatma armatürlerinin hepsi ledli olacak. 48 köyümüzde parke çalışmasını bitirdik. Bugüne kadar köylerimize 413.000 metrekare parke döşedik. Bu parke işi biten köylerimizde, çocuk oyun, spor aletleri, kamelya gibi parklar yapacağım. Bundan sonra parkesi biten köylere ekipler hemen parklarını da yapacaklar. 2018 yılının sonuna kadar parkesi parkı yapılmayan köy kalmayacak. Gösteri merkezinin olduğu yere işyeri, konut ve otel projesi ihale tarihini aldım. İnşallah güzel bir yatırımcı gelirse 17 Ocakta ihaleyi yapıp inşallah Şubat yada Mart ayında temelini atarız’’ dedi.

Bugüne kadar hiçbir vatandaşa ayrım yapmadıklarını belirten Başkan Can, eşit hizmet anlayışı ile çalıştıklarını söyledi. Can, “Tarsus’ta yaşayan bütün hemşerilerimizi seviyoruz, kucaklıyoruz. Biz gündüz yorulmadan, gece uyumadan, var gücümüzle çalışıyoruz. Herkes konuşuyor. Biz hiç konuşmadık. Bide biz konuşalım. Gıda İhtisas Organize Sanayi ile ilgili, bu işin yapılması besmelesi ÇED raporunu ilgili bütçeyi meclisten geçirip bu iş başlasın dedik. Ama hiçbir zaman için konuşmadık. Artık konuşayım. Biz Tarsus için taş üstüne taş koyana Allah razı olsun demesini biliriz. Yeter ki şehrimize hizmet gelsin. Hizmet gelmesi içinde mücadele eder, her kapıyı çalarız. Hızlı trenin yer altından alınması ile mücadelemi herkes biliyor. Ayrıca Tarsus’ta örtü bedeli ödenemediği için 2 okul yapılamıyordu. Meclisimizden karar aldık 500 Bin TL’yi Milli Eğitimin Hesabına yatırarak, şehrimize iki okul daha yapılmasına vesile olduk. Söylemedik hiçbir yerde biraz söyleyelim. Göçmenlere sağlık merkezi ile yer gösterip tahsis ettik. Uzay Bilimleri Fakültesi için yer gösterdik. Okyay Plazanın kirası ve iç malzemelerinin ödenmesi için meclisimizden karar aldık. Tarsus’a fakülte gelmesi için yatırımcı için ne gerekiyorsa yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Cezaevinin ve mahkumların klima ve buzdolabı ihtiyaçlarını meclisimizden karar alıp karşıladık. Gençlik ve Spor Müdürlüğüne kapalı spor salonu önüne yapılmayı planlanan gençlik merkezi için başka yer gösterdik. Size Fevziçakmak karakolunun karşısındaki araziden yer verelim dedik. Oradaki gençlerimizde istifade etsin dedik. Şu anda onla ilgili de çalışıyoruz. Hizmetin şehir geneline yayılması taraftarıyım. Sanayi de 155 dükkan için uğraştık. Şu anda inşaatları başladı’’ ifadesini kullandı.

Tarsus’ta toplu konut için çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Can, “Birinci önceliğimiz huzurumuz ve kardeşliğimizin bozulmamasıdır. İnşallah çok çocuklarımıza daha yaşanabilir bir şehir bırakacağız. Belediye olarak toplu konut projemiz olacak. Yeni yapılan Fevzi Çakmak-Tozkoparan köprüsünün Mimar Sinan Bulvarıyla kesiştiği yerde 28 dönüm yerimiz var. Burada toplu konut yapacağız. Proje çalışması başladı. Tahminimce 450-500 arası toplu konut olacak. İnşallah bu sene temelini atıp 2 yılda da bitirmeyi planlıyoruz. Tarsus’ta herkesi evlendireceğim. Evlenmeyen kimse kalmayacak Allah’ın izniyle’’ ifadesini kullandı.

Tarsus için çok şey yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini söyleyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, siyaset yapmadıklarını iş ürettiklerini söyledi. Kocamaz, “Mersin için, Tarsus için çok şeyler yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Daha Yapacak çok işimiz var. Allah sizlerden razı olsun. Tarsuslular olarak bize 5 dönem destek verdiniz. Ama biz istiyoruz ki bu desteğiniz devam etsin ve hizmetler yarı yolda kalmasın. Bizim tek derdimiz bizden sonraki nesillere daha gelişmiş daha mahmur şehirlerin birlikte yönetildiği birlikte büyütüldüğü bir gelecek bırakabilmek. Elbette eksiklerimiz vardır. Adım adım çözeceğiz. Biz şu yada bu yapsın dedi diye hizmet yapmıyoruz. İhtiyaç olduğu için yapıyoruz. Bizim sloganımız birlikte yönetelim, birlikte büyütelim diyorum” şeklinde konuştu.