Başkan Çalışkan’ın 19 Mayıs Mesajı

Başkan Çalışkan’ın 19 Mayıs Mesajı
Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Mesajında, Gazi Mustafa Kemal'in 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışıyla birlikte aziz milletin umutlarının canlandığını ve kendi kaderini yeniden tayin edeceği İstiklal Mücadelesinin başlatıldığını dile getiren Başkan Çalışkan; Samsun'da atılan tarihi adımın heyecanının, dalga dalga Anadolu'nun, Trakya'nın tümüne yayıldığını; bu sayede, vatanın işgalden kurtarılması için azimli ve kararlı bir mücadele başlatıldığını kaydetti.
    İstiklal Mücadelesi adı altında başlatılan bu eşsiz girişimin, Büyük Zafer'le taçlandırıldığını ve bu kesin zafer neticesinde bağımsız Türkiye'nin, Cumhuriyetin temellerinin atıldığını ifade eden Çalışkan: "Bu bakımdan 19 Mayıs, bağımsızlığımız adına bir milat olmuş, milli hafızamızda önemli bir yer edinmiştir. 19 Mayıs 1919'da canlanan milli ruh, bizlere ilham olmaya, yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. O gün nasıl ki istiklalimiz için büyük bedeller ödenmiş ise bugün de istikbalimiz için büyük bedeller ödenmekte; istikbal mücadelemiz, şehitlerimizden aldığımız güç ve ilhamla tıpkı istiklal mücadelemiz gibi azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir” dedi.
    Türkiye'nin en önemli servetinin gençler olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, şöyle devam etti: "Bizler, genç nesillerimizin kendilerine sunulan fırsat ve imkânlardan azami ölçüde istifade edip, mazimizden aldıkları ilhamla Türkiye'yi daha da büyütme yolunda özveriyle çalışacaklarına yürekten inanıyoruz. Bu bakımdan, gençlerimizin kendilerini her türlü istismardan korumaları, her geçen gün büyük bir hızla değişen ve dönüşen dünyayı takip etmeleri, milli değerlerimize bağlı, şuurlu ve özgür düşünceli nesiller olarak yetişmeleri; istiklalimiz, istikbalimiz ve istikrarımız bakımından hayati bir öneme sahiptir. Geleceğimizin mimarı olan gençlerimiz, inanıyorum ki, Türkiye'yi eşitlik, adalet, insan hakları, demokrasi ve hukuk devleti temelinde inşa edecek, daha müreffeh bir ülke için gayret göstereceklerdir. Bu düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle yâd ediyor, sevgili gençlerimizin ve tüm hemşehrilerimin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı yürekten kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum."