Başkan Çalışkan KMÜ’de Öğrencilerle Buluştu

Başkan Çalışkan KMÜ’de Öğrencilerle Buluştu
Başkan Çalışkan (KMÜ) Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen "Gençler Soruyor, Çalışkan Başkan Cevaplıyor" isimli söyleşi programa katıldı.

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen "Gençler Soruyor, Çalışkan Başkan Cevaplıyor" isimli söyleşi programa katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan KMÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğrenci Topluluğu Başkanı Zeynep Arslan, topluluğun faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Arslan konuşmasında: "Düzenlediğimiz söyleşi programına katılımlarından dolayı Belediye Başkanımız Sayın Ertuğrul Çalışkan'a teşekkür ediyoruz" dedi.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğrenci Topluluğu Başkanı Zeynep Arslan ve Mustafa Akcan'ın moderatörlüğünü yaptığı söyleşi programında konuşan Başkan Çalışkan: "Öncelikli olarak yaptığımız işi sorumluluğumuzu bilerek ve hakkını vererek yapmalıyız” dedi.

Başkan Çalışkan yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: "Karaman’ı mevcut nüfusu ile değerlendirmek yanlış olur. Karaman 250 bin nüfuslu bir şehir değildir. Türkiye'nin hatta Dünya'nın birçok yerinde Karamanlılara rastlamak mümkündür. Balkanlar’da, Bosna Hersek'te, Bulgaristan’da, Yunanistan'da, Kafkaslar’da ve diğer Türk Devletleri'nde hemşehrilerimize rastlamak mümkündür. Karaman, Evlad-ı Fatihan’ların merkezi, Hz. Mevlana’nın annesini bize emanet ettiği, sevgi ve hoşgörünün mayalandığı, insan sevgisinden ilahi aşka yürünülen bir şehirdir. Bu anlamda bakıldığında şehrimizin değerleri yüksektir ve üzerimize düşen tüm kurum ve kuruluşlarımızla birlikte kollektif bir çalışma içerisinde bu zenginliğimizi tanıtmamız gerekiyor. Karaman olarak önemli avantajlara sahip olmanın yanı sıra ekonomik anlamda da 700 milyon dolar ihracatı olan ve yaklaşık 15 binin üzerinde işçi çalıştıran bir kentten bahsediyoruz. Sonuç olarak şehrin bütün dinamiklerinin ortak akılla şehrin tanıtımında ve gelişiminde hedefe doğru yürümesi gerektiğini düşünüyorum."

Karaman'ın son dönemde yapılan yatırım ve hizmetler sayesinde kısa sürede Türkiye'nin yükselen bir şehri olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan: "Havaalanı, Serbest Bölge, Lojistik Merkezi gibi ekonomik ve sosyal anlamda son derece önemli projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. Bu noktada birlik ve beraberliğin ne denli önemli olduğunu bir kez daha anlıyoruz. Karaman birlik ve beraberliğin en güzel biçimde sağlandığı özel şehirlerden birisidir. İnşallah önümüzdeki süreçte yine bu birlik ve beraberliğimiz sayesinde çok daha güzel ve büyük projelere hep birlikte imza atacağız" dedi.

Söyleşi programı öğrencilerin sorularının cevaplanması ve günün anısına onurluk takdimi ile sona erdi.