Başkan Altay, Çalışan Gazeteciler Gününü Kutladı

Başkan Altay, Çalışan Gazeteciler Gününü Kutladı
Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında, “Kamuoyunun doğru ve güvenilir bilgiye ulaşması için özveriyle çalışan tüm basın camiasının ’Çalışan Gazeteciler Günü’ kutlu olsun" dedi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Gerek yerel, gerek ulusal basında görev yapan basın çalışanları ile basın kuruluşlarımızın ortaya koydukları gayret ve özverili çalışmaları takdirle karşılıyorum" dedi.

Günümüz dünyasında yazılı ve görsel medyanın yanı sıra internet ve sosyal medya mecralarının hızlı gelişim gösterdiğine dikkat çeken Başkan Altay, "Bilgi ve habere ulaşmanın kolaylaştığı dünyamızda haber kaynaklarının doğru ve güvenirliği büyük önem arz ediyor. Bu noktada Gazeteciler Cemiyeti tarafından 4 Şubat 1972 tarihinde kabul edilen Basın Ahlak Kuralları özellikle halkın doğru haber alması üzerinde durmakta ve gazeteciliğin halkın yararına hizmet etmesini öngörmektedir" diye konuştu.

"Etik kurallara uygun yayınlarıyla, örnek olan Konya basını, hayatımızın ayrılmaz bir parçası oldu" diyen Başkan Altay, "Kamuoyunun haber alma hakkı gibi önemli bir görevi yerine getiren basın aynı zamanda belediye hizmetlerinin kamuoyu ile paylaşılmasında önemli bir işlev görüyor. Biz basını "ortak akıl" ile yönetim tarzımızın bir parçası olarak görüyoruz. Bu konuda yapıcı eleştirileri dikkate alıyoruz. Bu vesile ile tarafsız ve ilkeli gazetecilik görevini yürüten başta yerelde çalışan gazeteler olmak üzere tüm gazetecilerimizin gününü en içten dileklerimle kutluyor, görevlerinde kolaylıklar diliyorum” ifadelerini kullandı.