Basın Bayramını Kutladı

Basın Bayramını Kutladı
Ak Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını Kutladı.

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep ŞEKER, Türk basınında sansürün kaldırılması günü, Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle bir açıklama yaptı.
Şeker yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
“Türk basınında sansürün kaldırılışının yıldönümünde tüm basın mensuplarımızın Gazeteciler ve Basın Bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum.
Düşünce ve ifade özgürlüğünün en etkili aracı basınımız; kamuoyuna tarafsız, doğru ve hızlı bir biçimde bilgi ve haber akışı sağlayarak toplumumuzu aydınlatmakta, meslek ilkelerine, özel yaşama, kişilik haklarına saygı çerçevesinde çalışmalarını sürdürmektedir.
24 Temmuz 1908 tarihi basınımız ve toplumumuz adına çok önemli ve anlamlı bir tarihtir. Bu tarihte Türk basınına yönelik uygulanan her türlü sansür kalkmış ve sansürün kalkması ile birlikte basınımızın özgür, tarafsız ve doğru bir şekilde vatandaşlarımızı bilgilendirmesinin önü açılmış, sansürün kalktığı 24 Temmuz günü her yıl Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır.
Basın mensuplarımız; kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi, yapılan hizmetlerin ve yaşanan problemlerin doğru ve tarafsız bir şekilde halka yansıtılması için gece gündüz demeden güç şartlar altında görevlerini büyük özveriyle yerine getirmekte, toplumdaki çok sesliliğin ve düşünce özgürlüğünün gelişmesine ve korunmasına çok önemli katkı sağlamaktadırlar. Basın mensuplarımız ülkemizde ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında toplumu bilgilendirmenin yanı sıra ayrıca vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması gibi çok önemli bir sorumluluğu da üstlenmektedir.
15 Temmuz menfur darbe girişimi gösterdi ki milli değerlere saygılı, kişi hak ve özgürlükleri temel alan bir anlayışla görevini yerine getiren basın organlarımız demokrasilerin en büyük güvencesidir. Darbe girişimine karşı basınımızın aldığı çok anlamlı onurlu tavır ve halkımız ile birlikte verdiği demokrasi mücadelesi takdire şayandır. Bu olay ile bir kez daha bağımsız medyanın demokrasimiz için geleceğimiz için ne kadar hayati bir öneme sahip olduğunu görmüş olduk. Bu vesile ile darbeye karşı demokrasiden yana açık ve net bir tavır ortaya koyan ve darbenin püskürtülmesinde çok önemli bir görev üstlenen tüm basınımızı canı gönülden tebrik ediyor, hepsine en içten dileklerimle şükranlarımı sunuyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle basında sansürün kaldırılışının 108. yıl dönümünde, ilimizde faaliyette bulunan yerel gazete, dergi, radyo ve televizyonlarımız başta olmak üzere bütün basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyor, çalışmalarında başarılar ve sağlıklı günler diliyorum. ‘Dedi.