Baro Başkanı Er: İtibarlı Ve Kurumsal Kimlik Oluşturmayı Amaçlıyoruz

Baro Başkanı Er: İtibarlı Ve Kurumsal Kimlik Oluşturmayı Amaçlıyoruz
Mersin Barosu Başkanı Ali Er, "Hedefimiz, Mersin Barosu ve avukatlarımızı, mesleğin itibarına ve saygınlığına yakışır bir şekilde temsilini sağlamak, haklarını korumak ve kurumsal kimlik oluşturmak” dedi.

Hukuk fakültelerinden mezun olup avukatlık stajına başlayacak olan stajyer avukatlar, Baro Başkanı Er’i makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Er, Baro’nun çalışmaları hakkında meslektaşlarına bilgiler verdi. Avukatların, mesleğin itibarına ve saygınlığına yakışır bir şekilde temsilini sağlamak ve haklarını korumak için Mersin Barosu Başkanlığı olarak gerekli girişimleri yaptıklarını ve yapmaya devam ettiklerini dile getiren Er, “Stajyer avukatlarımızın, mesleki gelişimini arttırmasında ekonomik kaygılar gütmemesi çok hassas ve önemli bir konudur. Bu nedenle çalışmalarımız kapsamında, stajyer avukatlarımızın maaş alabilmesi için Adalet Bakanlığı’na başvuruda bulunduk" diye konuştu.

Er, ayrıca dava sayılarının yoğunluğu nedeniyle Mersin’de iş mahkemelerinin yeterli olmaması gerekçesiyle, avukatların ve vatandaşların şikayetleri üzerine yeni iş mahkemelerinin açılması için, bunun yanı sıra her geçen gün kazanç kapıları daralan avukatlık mesleğinde yasal düzenlemelerle iyileştirmeler yapılıp vekaletnamelerin barolara, tapu devirlerinin avukatlara verilmesi talebiyle yine Adalet Bakanlığı’na başvuruda bulunduklarını hatırlattı.

Er, "Mersin Barosu’na ve avukatlarımıza tüm kurum, kuruluşlar ve kamuoyu nezdinde itibarlı bir kurumsal kimlik oluşturmak ve onların haklarını korumak için girişimlerimiz devam etmektedir” ifadelerini kullandı.