Bakan Elvan, Hastalar, Yaşlılar Ve Şehit Aileleriyle Bayramlaştı

Bakan Elvan, Hastalar, Yaşlılar Ve Şehit Aileleriyle Bayramlaştı
Kalkınma Bakanı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Kurban Bayramı dolayısıyla geldiği Mersin’de Şehir Hastanesi’ndeki hastaları, Erdemli Huzurevi’ndeki yaşlıları ve şehit alileri ile gazileri ziyaret ederek bayramlarını kutladı.

Bakan Elvan, Mersin’deki bayramlaşma programına Şehir Hastanesi ile başladı. Eşi Zeliha Elvan ile birlikte hastaları ziyaret eden Elvan’a, Vali Ali İhsan Su ve Eşi Zeliha Su da eşlik etti. Hastanede tedavi gören hastaları odalarında ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ileten ve bayramlarını kutlayan Elvan, burada yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı Mersin Şehir Hastanesinin Türkiye’nin ilk şehir hastanesi olduğunu anımsattı. Hastanenin başarılı bir performans sergilediğini belirten Elvan, hastane yöneticilerine ve çalışanlarına teşekkür etti.

“Bugüne kadar 1 milyon 250 bin hasta tedavi oldu”

Açılışının yapıldığı Şubat ayından bu güne kadar Şehir Hastanesi’nde 1 milyon 250 bin civarında hastanın tedavi olduğunu dile getiren Elvan, hastane doluluk oranının da bugün itibariyle yaklaşık yüzde 75 olduğu bilgisini verdi. Her türlü ameliyat imkan ve donanımına sahip olması dolayısıyla sadece Mersinli hastaların değil, diğer illerden gelen hastaların da burada tedavi gördüğünü kaydeden Elvan, Mersin Şehir Hastanesinin bir bölge hastanesi gibi hizmet verdiğini, ayda 7 bin ameliyat sayısıyla da dünyada benzerine az rastlanır bir büyüklükte ameliyat ve yoğun bakım kapasitesine sahip olduğunu söyledi.

Hastaneden alınan hizmetten memnuniyet oranının yüzde 99 gibi yüksek ve güçlü bir seviyede olduğunu da vurgulayan Elvan, dünyanın hiçbir kentinde bu derece hasta memnuniyetine sahip bir kompleksin bulunmadığını ifade etti. Elvan, hastaneye ulaşım konusunda karşılaşılan aksaklıkların ise Büyükşehir Belediyesi ile görüşülerek en kısa sürede çözüme kavuşturulmasının sağlanacağını belirtti.

Yeni Doğan Bakım Servisi’ni de ziyaret eden Bakan Lütfi Elvan ve Eşi, yetkililerden hastaların durumu hakkında bilgi aldıktan sonra serviste bulunan anne ve çocuklara çiçek ve hediyeler verdi.

Bakan Elvan, şehit aileleri ve gazileri evlerinde ziyaret etti

Elvan, hastane programının ardından geçen Mayıs ayında Diyarbakır’ın Lice ilçesinde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Sarı’nın merkez Toroslar ilçesindeki baba evine geçti. Şehit Sarı’nın babası Yahya Sarı, annesi Beyhan Sarı ve kardeşleriyle bayramlaşan Elvan, aileyle sohbet ederek sorun ve taleplerini dinledi.

Elvan, daha sonra Huzurkent Mahallesi’ne giderek, geçen Temmuz ayında yine Diyarbakır’ın Lice ilçesinde şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Bahşiş’in baba ocağını da ziyaret etti. Şehidin Babası Halil Bahşiş ile annesi Sultan Bahşiş tarafından karşılanan Elvan ve Eşi, aileyle bir süre sohbet etti.

Elvan, buradan da Köselerli Mahallesi’ne geçerek, yaklaşık iki ay önce Hakkari Esendere’de teröristlerle girilen çatışmada yaralanarak gazi olan ve halen Ankara’da tedavisi süren Uzman Çavuş Gökhan Gök’ün baba evini ziyaret ederek, aileyle bayramlaştı ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

Elvan, bayramda yaşlıları unutmadı

Bayramlaşma programı kapsamında Erdemli Huzurevi’ni de ziyaret eden Elvan ve Eşi Zeliha Elvan, beraberlerinde Vali Ali İhsan Su ve Eşi Zeliha Su ile birlikte buradaki yaşlılarla bayramlaştı. 35’i kadın toplam 86 yaşlının barınma ve bakım hizmeti aldığı huzurevi önünde Kaymakam Vekili Şevket Cinbir, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Veysel Topkaya ve huzurevi yöneticileri tarafından karşılanan Bakan Elvan ve Eşi, yaşlılarla tek tek ilgilenerek bayramlarını kutladı. Yaşlılara çiçek veren Elvan ve Eşi, yaşlılarımızla sohbet etmeyi de ihmal onlarla bir süre sohbet etti.

Yaşlıların boş vakitlerini değerlendirdikleri Nasrettin Hoca Sanat Evi’ni gezerek, onların el emeği göz nuru eserlerini ilgiyle inceleyen Bakan Elvan ve Eşi, sergilenen eserler hakkında yetkililerden ve huzurevi sakinlerinden bilgi aldı. Elvan, huzurevinin yataklı servislerini de gezerek, buradaki yaşlıların bayramını kutladı.

Elvan, son olarak maddi imkansızlıklar nedeniyle ameliyat olamadığı için bizzat destek olarak ameliyat olmasını sağladığı skolyoz hastası 11 yaşındaki Özgür Yılmaz’ı, Şevket Sümer Mahallesindeki evinde ziyaret etti.