BİFAʹDAN 60 MİLYON DOLAR

BİFAʹDAN 60 MİLYON DOLAR
Bisküvi ve çikolata üretimi gerçekleştiren Bifa, son 5 yıl içerisinde yaptığı 40 milyon dolarlık yatırıma ek olarak, gelecek sene 20 milyon dolarlık daha yatırım yapacak.
Bisküvi ve çikolata üretimi gerçekleştiren Bifa, son 5 yıl içerisinde yaptığı 40 milyon dolarlık yatırıma ek olarak, gelecek sene 20 milyon dolarlık daha yatırım yapacak.
Firma bu yatırımla sektöründe 3’üncü sıraya yükselme hedefi koydu. Bifa’nın gençler arasında tanınırlığının düşük olduğunu söyleyen Bifa Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Rıfat Ersoyu, “5 yıldır tüm dikkatimizi pazarlama ve iletişim stratejilerine verdik. Şu anda 4’üncü sıradayız. Bunun için 12’si yurtdışı olmak üzere toplam 40 milyon dolarlık yatırım yaptık. 2011 yılında da yatırımlara devam edeceğiz. 20 milyon dolarlık yatırım planlıyoruz” diye konuştu.
 
400 MİLYON DOLAR
Bifa’nın cirosunun 220 milyon TL olduğunu belirten Bifa Genel Müdürü Mustafa Pınarbaşı, şunları söyledi: “önümüzdeki yıl 400 milyon TL ciro hedefliyoruz. Yeni yatırımlarla orta vadede 750 milyon TL ciroya ulaşacağımızı öngörüyoruz. İhracatta da 2010 yılında 45 milyon dolara ulaştık. 81 ülkeye ihcarat yapıyoruz. Yurtdışında şekerleme alanında faaliyet gösteren bir şirketle yatırım için anlaşmak üzereyiz. Orta vadede de halka açılmayı düşünüyoruz.”
 
KİŞİ BAŞINDA GERİDEYİZ
Dünyada ve Türkiye’deki çikolata ve bisküvi tüketim alışkanlıkları hakkında bilgi veren Bifa Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Rıfat Ersoyu, şöyle konuştu: “Dünyadaki toplam bisküvi ve çikolata pazarının büyüklüğü 137.8 milyar dolara ulaşıyor. Türkiye 2.6 milyar dolar sektör büyüklüğü ile bunun yüzde 1.87’sini oluşturuyor. Ancak Türkiye’de tüketim oranarı çok geride kalıyor. Amerika’da kişi başına düşen bisküvi tüketimi 7.8, Avrupa’da ise 8.4 kilogramı buluyor. Türkiye’de ise bu raam 3.8 kilogram. Bu farkçikolata da çok daha fazla. Ancak biz gelecekten umutluyuz. Türkiye gibi genç nüfusa sahip bir ülkede tüketim giderek artacaktır. Biz de yatırımlarımıza önce logomuzu gençleştirmekle başladık.”