BİFA LİSESİ ÖĞRENCİSİ TÜBİTAK YARIŞMASINA DAVET EDİLDİ

BİFA LİSESİ ÖĞRENCİSİ TÜBİTAK YARIŞMASINA DAVET EDİLDİ
Bifa Lisesi öğrencisi Uğurcan Küçükbingöl fizik dalında yaptığı projeyi 6 ay önce TÜBİTAKa gönderdi.
Ortaöğretime devam etmekte olan öğrencileri temel ve sosyal bilimlerde çalışmalar yapmaya teşvik etmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığınca Bilgisayar, Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Coğrafya, Sosyoloji ve Tarih dallarında Ortaöğretim öğrencileri arası Araştırma Projeleri Yarışması düzenledi.
 
Bifa Lisesi öğrencisi Uğurcan Küçükbingöl fizik dalında yaptığı projeyi 6 ay önce TÜBİTAK’a gönderdi. Küçükbingöl’ün projesi ilk olarak Türkiye genelinde yapılacak bölgeler arası yarışmasına davet edildi. 22-26 Mart tarihleri arasında Adana bölgesinden 12 ilin davet edildiği ve Çukurova Üniversitesi Sakıp Sabancı Sergi Sarayında düzenlenen sergide Bifa Lisesi öğrencisi Uğurcan Küçükbingöl’ün projesi 88 proje arasından birinci seçildi. Ödülünü Adana bölgesi organizatörü Prof. Dr. Tuncay Yılmaz ve Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper  Akınoğlu’nun elinden alan Küçükbingöl ve Danışman öğretmeni Ahmet Raşit Duman, Ankara’da düzenlenecek olan final yarışmasına katılmaya da hak kazandı.
TÜBİTAK tarafından düzenlenen bu etkinliğe ilimizden bir okulun katılması büyük bir başarı olarak gösterildi.
 
AYRANCI ZİRAAT ODASI BOŞ DURMUYOR
İlimize bağlı Ayrancı ilçesi Ziraat odası boş durmayarak çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.
Ayrancı Ziraat Odası Başkanı Abdurrahman Varol, 17–21 Mart tarihlerinde Konya’da düzenlenen tarım fuarına, Ayrancılı çiftçilerle birilikte katıldıklarını söyleyerek “Bu fuarda tarım alanında kullanılan yeni makine ve yeni teknikleri yerinde görme fırsatı bulduk. Özellikle Kırsal Kalkınma Yatırımlarının desteklenmesi programı çerçevesinde Makine ve Ekipman alımlarının da destekleneceği ve genelgesinin yayınlandığı şu dönemde çiftçilerimiz destekleme kapsamında almak istediği makine ve ekipmanları yerinde görerek almak istediği makineleri inceleme fırsatı buldu. Bundan sonraki dönemde çiftçilerimizin Makine ve ekipman alımları desteğine müracaatlarına yardımcı olacağız ve çiftçilerimizi bu yönde teşvik edeceğiz. Ayrıca Ayrancı Ziraat Odası olarak Avrupa Birliği Sivil Toplum Diyaloguna Ayrancı İlçemiz ve Köylerimizde Kayısı ve Kiraz yetiştiriciliği konusunda, üretim ve pazarlamada karşılaşılan sorunlarla ilgili Ayrancı İlçe Tarım Müdürlüğü, Ayrancı Sulama Birliği ve Ereğli Ziraat Odasının da iştirakçi olduğu bir projemizi İtalya ve Bulgaristan’da bulunan proje ortaklarımızla oralardaki üretim ve pazarlama konularının karşılıklı diyaloglarla karşılaştırılması ve sorunların çözülmesi ve üretimin daha da geliştirilmesi kapsamındaki projemizi Avrupa Finans Merkezi Birimine teslim ettik.Yine Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı çerçevesinde Bölgemizde hububat yetiştiriciliği , hububat tohumunun ilaçlanması ve hububat yetiştiriciliğinde kalitenin arttırılması ile ilgili ALTIN BAŞAK adındaki  eğitim projemizi Ayrancı İlçe Tarım Müdürlüğü ortaklığı ile Mevlana Kalkınma Ajansına süresinde teslim ettik. Bundan sonraki dönemde projelerimizi takip edeceğiz. Ümitlerimiz projelerimizin kabul edilmesi ve Ayrancı Ziraat Odası olarak bu projeleri uygulayarak çiftçilerimize daha iyi hizmet verebilmektir” diye konuştu.