BELEDİYE OTOBÜSLERİNDE AKILLI KART DÖNEMİ BAŞLIYOR

BELEDİYE OTOBÜSLERİNDE AKILLI KART DÖNEMİ BAŞLIYOR
Karaman Belediyesinin özel bir banka ile ortaklaşa gerçekleştirdiği proje kapsamında hazırlanan Akıllı Kart belediyenin toplu taşıma araçlarında bilet yerine kullanılmaya başlandı.
Cüzdan ve bozuk para taşımak istemeyenler için tasarlanan ön ödemeli temassız kartın tanıtımı için Belediye İşhanı önündeki otobüs durağında gerçekleşen toplantıda konuşan Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, “Bu uygulama ile büyük şehirlerde olduğu gibi modern ve çağdaş şartlar içerisinde toplu taşıma uygulamasına geçmiş bulunmaktayız. Göreve geldiğimiz günden bu yana Karamanlı vatandaşlarımıza hizmetin en iyisini ve en kalitelisini sunmaya çalışıyoruz. Söz konusu bu sistem ile artık vatandaşlarımız daha huzurlu, güvenli ve kaliteli yolculuk yapacak. Hizmetlerimiz sadece bu sistem ile sınırlı olmayacak, değişim devam edecek” dedi.
Bu arada, Akıllı Kart ile birlikte Türkiye’de ilkler arasında yer alacak bir çalışmayla Akıllı Durak ve Araç İçi Bilgilendirme Sistemi, Karaman Toplu Taşıma Sistemine uyarlandı. Akıllı Durak Sistemi kapsamında, duraklara kurulumu yapılan ekranlar aracılığı ile hangi otobüsün ne zaman geleceği bilgisinin yanı sıra günlük ve anlık ulusal/yerel haberler, Karaman Belediyesi duyuruları, hava durumu, döviz kurları gibi bilgiler de anlık olarak paylaşılacak.