BELEDİYEYİ İLK HAFTADAN DITLADILAR

BELEDİYEYİ İLK HAFTADAN DITLADILAR
Karaman Belediyesi geçen Hafta Muhteşem proje diye adlandırdığı Akıllı kart sistemi fiyaskoyla sonuçlandı.
Karaman Belediyesi bir Finans bankasıyla Akıllı Kart projesi başlatmıştı. Muhteşem Proje ismini koydukları bu sistem ilk haftadan Karaman halkının parasının sokağa gitmesine neden oldu.
Bankanın koyduğu cihazların arızalı olması sebebiyle vatandaşların bir çoğundan ücret alınmadığı ortaya çıktı.
Tokiʹde oturan Y.A adlı vatandaş haber sitemize yaptığı açıklamada " İki gündür bende dahil bütün yolcular Karaman Belediyeʹsinin otobüslerine ücretsiz biniyoruz." dedi.
 
Vatandaş Y.A. olayı şu şekilde anlattı.
"Geçtiğimiz gün Akıllı Kart satın aldım benden 5 TL kart ücreti istediler, 10 TLʹde yükledim toplamında 15 TL ödeme yaptım. Ertesi gün iş yerime gitmek için Belediye otobüsüne bindim. Kartı bankanın yerleştirdiği cihaza tarattım yanlız cihaz okumadı.
Şöför bana cihazın arızalı olduğunu söyledi. varsa 1 Tl ver dedi, bende karta ödeme yaptım haricen ödeme yapamam dediğimde "Tamam geçin oturun" dedi. Benim aklıma takılan ise hangi hakla benden ücret almıyor sadece ben değil diğer yolculardanda almamış. hemde bu bir gün değil iki gün boyunca gerçekleşti. 2 gündür ben ve diğer yolcular herhangi bir ücret ödemedik. Biz bedava binme meraklısı değiliz, Belediye madem bir bankayla ciddi bir anlaşma yapıyor düzgüncene yapsın. Ayrıca bunun faturası kime kesilecek? Bankanın koyduğu arızalı cihazama, yoksa ücret almayan Belediye şöförüne mi, Ayrıca Belediye bize zorla kart satıyor, sırf anlaştığı banka para kazansın diye. Biz kart almaya mecburmuyuz " dedi.