BAŞKAN UĞURLU KARAMANLI İŞADAMLARINA PROJELERİNİ ANLATTI

BAŞKAN UĞURLU KARAMANLI İŞADAMLARINA PROJELERİNİ ANLATTI
Karaman Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu, Karamanlı işadamlarıyla dün (9 Aralık Çarşamba) saat 19.00da Belediye Kale Sosyal Tesislerinde bir araya gelerek projelerini anlattı.
Toplantıda; İl Genel Meclis Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi, Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları ve Sanayiciler yer aldı.
 
Kısa bir selamlama konuşmasının ardından Karaman ile ilgili projelerini görsel bir sunumla anlatan Başkan Uğurlu iş adamlarına seslenerek: “Sizler Karaman ekonomisine yön veren insanlarsınız. Geleceğinizi riske atarak atılımlarda bulunuyor ve birçok kişiye iş imkanı sağlıyorsunuz. Sizler bu toplantıyı bir hesap verme toplantısı olarak kabul edebilirsiniz.
 
Belediyeler o kentte yaşayan insanları memnun edecek yatırımlar yapmak ve şehri geliştirmek mecburiyetindedir.
 
Göreve geldiğimiz 8 ay içerisinde şehrimiz için çok önemli projeler geliştirdik. İşinde son derece profesyonel bir grup olan Yüksel Proje ile çalışıyoruz. Bu projelerin planı, çalışması, yeri, parası hepsi hazır. Siyasilerimizden de tam destek alıyoruz. Karaman tarihinde nadir yakalayabileceği bir fırsatı yakalamıştır siyasi güç olarak. Milletvekillerimiz, bakanlarımız ve kamu kuruluşları tüm kapılarını açıyor Karaman için. Bu işleri Allah rızası için, Karamanı sevdiğimiz için yapıyoruz. Dolayısıyla bunu başarabilirsek, çocuklarımızca belki 50 sene belki 100 sene hayırla yâd edilmesine vesile olur. Eğer Allah korusun başaramazsak da bu bizim beceriksizliğimiz olacak.” dedi.
 
Belediye Başkanı Uğurlu konuşmasının ardından projeksiyon sunumuyla; Karamanoğlu Köprülü Kavşağı ve 1. Etap Çevre Yolu Düzenlemesi, Tarihi Meydan Düzenlemesi, Sürekli Kapalı Semt Pazarı, Yesevi Ulu Camii, Çukurbahçe Otopark ve Yeşil Park Alanı, İlk ve Orta Öğretim İçin Kampüs Alanı gibi 2010 yılı içerisinde yapımına başlanacak projeleri katılımcılara anlattı.
 
Toplantının sonunda Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili düşüncelerini de anlatan Başkan Dr. Kâmil Uğurlu; Karaman-Organize Sanayi Bölgesi arası Duble Yol Çalışması, Organizeye ulaşımı sağlayacak bir raylı sistem, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları ile prensip anlaşmasına varılan hızlandırılmış trenin Organize Sanayi Bölgesine uğraması, Sanayide giriş ve çıkışların kayıt altına alınması, Otopark ve çevre düzenlemesi ile ilgili projeleri, toplantıya katılanlarla paylaştı.