BAŞKANI UĞURLU MAKAMINI ÇOCUKLARA BIRAKTI

BAŞKANI UĞURLU MAKAMINI ÇOCUKLARA BIRAKTI
KÜÇÜK BAŞKANDAN ANLAMLI İSTEK 'LOGAR VE KANALİZASYON KAPAKLARI KONUSUNDA HASSAS OLALIM '
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle karaman belediye Başkanı Kamil Uğurlu başkanlığı bir süreliğine bir kız öğrenciye bırakırken küçük başkan ülkemizde logar kapaklarının düzenli kapatılmadığı için buralara düşüp hayatını kaybeden çocuklar olduğunu hatırlatarak belediyelerin bu konuda çok hassas davranmalarını istedi.
Karaman Yatılı İlköğretim Bölge Okulu yöneticileri ve bir gurup öğrenci bu gün Başkan Uğurluyu Makamında ziyaret etti. Ziyarette Başkan Uğurlu Başkanlığı bir süre öğrenci Emine Ebru Ünverʹe devretti. İlk önce Belediye Müdürleriyle tanışan Ünver isteklerini sıraladı. Ülkemizde belediyelerin uhdesinde olan logar ve kanalizasyon çukurlarının üzerlerinin açık olması ve doğru kapatılmaması sonucu çocukların buralara düşerek hayatını kaybettiğini hatırlatan Ünver şunları kaydetti:
ʹʹBen bu haberleri duydukça çok üzülüyorum. İlimizdeki tüm logar kapaklarının kontrol edilmesini istiyorum. Ayrıca okul yanlarındaki kaldırımlar çok dar. Bu kaldırımların çocukların rahatça kullanabilecekleri şekilde genişletilmesini sağlayın. İlimizdeki toplanan çöplerden geri dönüşüm olabilecekler ayrıştırılarak hem ekonomik katkı sağlanır hemde çevreye verilen zarar en aza iner. Bizim okulumuz yatılı bir okul. Bunun için vaktimizin tamamını okulda harcıyoruz. Okul kampüsü içine oyun gurupları ve spor aletleri yerleştirilmesi lazım. Park ve bahçeler ile kavşaklara ekilen ve güzel bir görüntü oluşturan çiçeklerden okul bahçelerine de ekilsin. Belediyenin bastırdığı dergi ve kitaplardan okul kütüphanelerine mutlaka gönderilsinʹʹ
Bu gün belediye Başkanlığını böyle konuya hakim akıllı bir öğrenciye devrettiği için mutlu olduğunu ifade eden Başkan Uğurlu ʹʹ başkanımızın istekleri en kısa sürede yerine getirilecektir. Karaman belediyesi kurulduğundan bu yana en bu makam en güzel başkanını ağırlıyor. Belediye olarak çocuklarımızı çok önemsiyoruz. Şehri onlara göre tanzim etmeye çalışıyoruz. Karaman valiliği ile birlikte Karamanʹın Çocuk Dostu Şehir unvanını kazanabilmesi için çaba gösteriyoruzʹʹ
Başkan Uğurlu daha sonra okul yöneticilerine ve çocuklara içinde belediyenin bir Kültür hizmeti olarak hazırlattığı çeşitli yayınların olduğu bir çanta hediye etti.