BAKAN ERGÜN, İŞ ADAMLARINA ÖDÜL VERDİ

BAKAN ERGÜN, İŞ ADAMLARINA ÖDÜL VERDİ
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, daha iyi ekonomik ve sosyal şartlara ulaşmak için yatırıma, üretime ve ihracata ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi.
Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Karamanʹa gelen Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Karaman Aktif Sanayicileri ve İş Adamları Derneğiʹnin (KASİAD) 1. Altın Elma Ödül Törenine katıldı. Bakan Nihat Ergün, törende yaptığı konuşmada 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşacaklarını inandığını kaydetti. Bakan Ergün, "Türkiye daha iyi ekonomik ve sosyal şartlara ulaşmak için yatırıma, üretime ve ihracata ağırlık vermek zorundadır. Güçlü bir Türkiye için güçlü dinamik ve başarılı bir özel sektör oluşturmak zorundayız. Çünkü Türkiye gaz, petrol, yeraltı kaynaklarını satarak zengin olması mümkün olan bir ülke değildir. Çalışarak üreterek dünyaya satarak ve müteşebbis gücünü daha aktif hale getirerek ancak zenginlik meydana getirebilir.
 
Türkiyeʹnin dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmasını istiyorsak daha fazla firmayla daha fazla ürünle ve bu ürünlerin içinde ileri teknoloji ürünlerin payını arttırarak ihracat yapmalıyız. Özel sektörümüze güvendiğimiz için 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat yapan bir ülke olma hedefini koyduk. Bu hedefe ulaşacağımıza inanıyorum. 2002ʹde sadece 36 milyar dolar ihracat yapan Türkiye, 2008 yılında 132 milyar dolar ihracat seviyesine çıkmayı özel sektör sayesinde başarmıştır. Bu dönemde dünyada ihracatını arttıran ülkelerden birisi oldu. 2009 yılında ise dünyadaki büyük daralmaya rağmen bu yılın ilk iki ayına ait rakamlara baktığımızda orta vadeli programda belirlediğimiz 2010 yılı hedefi olan 107 milyar doları rahatlıkla aşabileceğimizi söyleyebilirim" dedi.
 
Yerel dinamiklerin harekete geçmesiyle iş adamlarının önünün açıldığını ifade eden Bakan Ergün, bu sayede ihracatın da arttığını dile getirdi. Bakan Ergün, sözlerine şöyle devam etti: "Biz bu ülkenin Ankaraʹdan yönetilemeyeceğini, sorunları yerinde görmek gerektiğini, sorunları sorun sahiplerinin ağzından dinlenmesi gerektiğini çok iyi biliyoruz. Karaman için sanayi politikası oluşturulacaksa Karamanʹı tanımak lazım. Eski tip siyasetçiler Ankaraʹda devletin kaloriferli odalarında çay kahvelerini yudumlarken bu ülkenin sorunlarına çözüm üretmeye çalıştılar. Bugün Türkiyeʹnin her şehri daha fazla üretiyor. Daha çok ihracat yapıp daha çok heyecan taşıyorsa bu bizim bu ülkeyi adım adım dolaşmamızın, yerel dinamikleri dikkate almamızın ve onların harekete geçmesinin bir sonucudur.
 
Özel sektörün önünün açılmasının ve daha uzun soluklu projeler geliştirilmesinin yolu ekonomik, siyasi ve sosyal açılardan da istikrar kazanmaktan geçiyor. Türkiye ekonomik açıdan bunu başarmıştır. Ekonomide güven ve istikrar ortamını tesis etmiştir. Hükümetimiz döneminde ABDʹnin Irak operasyonuna rağmen, 2 tane yerel ve bir tane genel seçim, 367 tartışmaları, cumhurbaşkanlığı seçimi, iktidar partisine yönelik kapatma davası ve son olarak küresel finans krizi etkileri gibi gelişmelere rağmen gerçekten çok büyük bir mesafe katettik. Onlar olmasaydı çok daha  büyük bir mesafe katedebilirdik. Türkiyeʹnin demokrasisini ilerletecek olan anayasa değişikliği süreci ve paketi siyasi ve sosyal istikrarı da sağlayacak en önemli adımlardan birisidir. Demokrasi ve hukuk standartlarımızın çağdaş seviyelere çıkmasından bazı çevrelerin rahatsız olmasının nedenini anlamak mümkün değildir."
 
Yapılan konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. KASİAD Başkanı Sami Akdağ, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergünʹe Karamanoğlu Mehmetbey vefa ödülü olarak küçük Taşkale dokuma halısı hediye etti. Daha sonra Bakan Ergün, istihdama katkı, marka, yılın iş adamı, inovasyon, genç iş adamları, yılın bürokratı, yılın başarılı yöneticisi, eğitime katkı, çevreye katkı, Karamanʹa katkı, kültür sanat, yılın eğitimcisi ile yılın sivil toplum kuruluşu ödüllerini verdi.