Athib Tasarım Yarışması Finalistleri, İstanbul Tekstil Fuarında İlgi Odağı Oldu

Athib Tasarım Yarışması Finalistleri, İstanbul Tekstil Fuarında İlgi Odağı Oldu
Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği’nin (ATHİB) bu yıl 6’ıncısını düzenlediği Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması’nın finalistleri, İstanbul Premiere Vision Tekstil Fuarı’nda ilgi odağı oldu.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nden (AKİB) yapılan yazılı açıklamaya göre, 6. ATHİB Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması’nın finalistleri, 13 Ekim 2017 tarihinde Adana Müzesi-Eski Milli Mensucat Dokuma Fabrikası’nda gerçekleşen Final Gecesi’nde belirlendi. ATHİB, 10 finalisti ile İstanbul Premiere Vision Tekstil Fuarı’na katıldı. Fuarda özellikle Rusya, İran ve Ortadoğu pazarlarından tasarımcıların ve firmaların yoğun ilgisi ile karşılaşan ATHİB yarışma finalistleri için Yarışma Yürütme Kurulu tarafından, Mart ayında düzenlenecek olan 2018 İstanbul Premiere Vision Tekstil Fuarı’na yönelik özel bir koleksiyon hazırlama kararı alındı.

AKİB açıklamasında, “8-12 Kasım 2017 tarihleri arasında Ekonomi Bakanlığı himayelerinde Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından düzenlenen “Türkiye Tasarım Haftasına” katılan 6. ATHİB Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması yoğun bir ilgi görüyor. Özellikle tasarımcıların ilham aldıkları temalar ve temaların dokumalarına yansıması konusunda oldukça fazla beğeni alan tasarımlar, Adana’dan sonra İstanbul’da Tasarım Haftası ziyaretçilerinin beğenisine de sunuldu. Yarışma kapsamında finale kalan 10 finalistin tasarımlarının sergilendiği stant alanı, 12 Kasım 2017 Pazar gününe kadar gezilebilecek.