Aşut: “Seçimden Seçime Değil, 365 Gün Çalışma Ruhuna Sahip Bir Camiayız”

Aşut: “Seçimden Seçime Değil, 365 Gün Çalışma Ruhuna Sahip Bir Camiayız”
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, seçimden seçime değil, 365 gün Mersin, oda ve ülke ekonomisi için çalışma ruhuna sahip bir camia olduklarını belirterek, “Mersin iş dünyası, seçim gününe kadar kentinin ve ülkesinin zenginliği olmaya devam edecektir” dedi.

MTSO Meslek Komitesi Başkanları İstişare Toplantısı, Şerafettin Aşut başkanlığında gerçekleştirildi. İstişare toplantısında bir araya gelen MTSO Meslek Komitesi Başkanları, sektörlerinde yaşanan öncelikli sorunları ve 2018 yılında ele alınması planlanan öncelikli projelerini görüştü. Kendi sektörleriyle ilgili proje önerilerini sunan komite başkanları, lobi faaliyetlerinin artırılmasını bekledikleri konular hakkında görüşlerini paylaştı.

Toplantının açılışında konuşan Başkan Aşut, oda seçimlerinin 2018 yılı Nisan ayına ertelendiğini anımsatarak, “Seçim çalışmalarına 2018 yılı Nisan ayına kadar ara versek de odamız ve kent ekonomimiz için, sektörlerimiz için çalışmaya, odamız projelerinin, eğitimlerinin ve tüm çalışmaların etkin birer parçası olmaya devam etmeliyiz. Seçimden seçime değil, 365 gün Mersin, oda ve ülke ekonomisi için çalışma ruhuna sahip bir camiayız. Mersin iş dünyası, MTSO’nun tüm üyeleri bu ruhla yeni seçim gününe kadar en iyi bildiği şeye; yani, üretime, ihracata, yenilikçiliğe, girişimciliğe, ar-ge’ye, markalar yaratmaya, kısacası kentinin ve ülkesinin zenginliği olmaya devam edecektir. Tabandan gelen çözümler olmadan, tepeden inme çözümlerin bu kentin sorunlarına derman olmadığını iyi biliyoruz. Bunun için komiteler olarak daha çok çalışmak, daha çok üretmek ve bu koltukların değerini bilmek zorundayız. Binlerce insanın bizden, sizlerden beklentileri var. Komiteleri etkin şekilde çalıştırmak bu beklentileri tatmin edecek tek şeydir” diye konuştu.

2018 yılı çalışma takvimi ve paralelinde bütçesini belirlemek adına Komitelerin proje önerilerini almak istediklerini kaydeden Aşut, “Sizlerin projeleri ve önerileri bizlerin çalışmalarını yönlendirecek, daha sağlıklı yol almamıza yardımcı olacaktır” ifadelerini kullandı.

Aşut’un konuşmasının ardından komite başkanları ve sektör temsilcileri, talep ve sorunlarını dile getirdi.