Asırlık Karaman Evi’nde Çalışmalar Tamamlandı

Asırlık Karaman Evi’nde Çalışmalar Tamamlandı
Geçtiğimiz sonbahar aylarında rekonstrüksiyon (yeniden yapma) çalışmalarına başlanan 2 asırlık tarihi Karaman Evi’nde çalışmalar tamamlandı.

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan tarihi Karaman Evi’nde incelemelerde bulundu.
Tarihi evin kullanım şekli bakımından Karaman yaşam kültürünü en iyi anlatan yapılardan birisi olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, şunları kaydetti: Sekiçeşme Mahallemizde bulunan ve yıllardır kullanılmayarak yıkık dökük bir halde bulunan tarihi Karaman Evi’ni devralmak sureti ile restorasyon çalışmalarına başlamıştık. Fakat bina kış aylarının sert ve yağışlı geçmesi nedeni ile bina restorasyona elverişsiz hale geldi. Bu tarihi evi aslına uygun bir şekilde projelendirdik ve rekonstrüksiyon (yeniden yapma) kararı aldık ve çalışmaları hamdolsun tamamladık. 
Çalışmalar kapsamında, binanın ahşap karkas yapısı yenilendi. Mevcut duvarlar güçlendirildi. Güçlendirme ve sıva mukavemeti amacıyla, rabis teli (sıva altı tel örgü) işlemi uygulandı. Çatı birinci sınıf ahşap malzeme ile güçlendirildi ve orjinaline uygun bir şekilde yeniden yapıldı. Önümüzdeki günlerde bu tarihi evimizi, Hürrem Dayı Evi gibi, Tartan Evi gibi vatandaşlarımızın ziyaretine sunacağız. Bölgede tarihi çok eskilere uzanan birçok ev var. Bunlarında restorasyonu için hazırlıklar yapıyoruz.”