Anne-Kız Midelerini Küçülttü

Anne-Kız Midelerini Küçülttü
Adana’nın Ceyhan ilçesinde yaşayan Özlem Gören tüp mide (mide küçültme) ameliyatıyla 34 kilo verince, lise öğrencisi kızı Berfin de aynı yöntemi seçti.

Ceyhan’da eczacılık yapan Özlem Gören (44), yaklaşık 10 yıldır yaşadığı kilo sorunundan, yaptığı diyetler ve spora rağmen kurtulamadı. Son dönemde uyku apnesi, ritm bozukluğu ve insülin direnci hastalıklarıyla da boğuşmaya başlayan Gören’in, diğer yandan hareketleri de zorlaştı. Ankara’da yaşayan bir akrabasının tüp mide ameliyatıyla midesini küçülterek zayıfladığını öğrenen Özlem Gören, operasyonla ilgili araştırma yaptı.

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Erdal Cücük’ün tüp mide operasyonları konusunda deneyimli olduğunu öğrenen Gören, ekim ayında Medical Park Tarsus Hastanesinde ameliyat masasına yattı. Midesinin yüzde 80’i Op. Dr. Erdal Cücük ve ekibi tarafından alınan Özlem Gören, yaklaşık 7 ayda 34 kilo verdi. 104 kilodan 70 kiloya inen Özlem Gören, bambaşka bir görüntüye kavuşurken, yaşadığı sağlık sorunlarından da kurtuldu.

Özlem Gören’in ameliyatının olumlu sonuçları, 12’nci sınıfa geçen ve öğretim gördüğü lisede şu anda notlarıyla birinci olan kızı Berfin Gören’i de (17) etkiledi.

TEOG sınavına girdiği 8’inci sınıftan bu yana kilo alan ancak diyet ve sporla zayıflayamayan Berfin, annesinin hızla kilo verdiğini görünce tüp mide ameliyatına karar verdi. Berfin’i de yine Op. Dr. Erdal Cücük ameliyat etti.

Hastaneden taburcu edilen Berfin, kendisini çok rahatsız eden kilolarından kurtulacağı için mutlu olduğunu söyledi. Sınavlara çalıştığı için kilo aldığını anlatan Berfin, “Tıp okumak ve doktor olmak istiyorum. Ancak kilolarım yüzünden moralim çok bozulmuştu. Annemin ameliyatla zayıfladığını görünce ben de aynı yöntemi tercih ettim” dedi.