Ankaraya Gidiyorum Diye Evden Çıkan Görme Engelli Gençten 9 Gündür Haber Alınamıyor

Ankaraya Gidiyorum Diye Evden Çıkan Görme Engelli Gençten 9 Gündür Haber Alınamıyor
Mersin’de yaşayan doğuştan görme engelli 24 yaşındaki Behçet Bingöl’e 9 gündür ulaşılamıyor. Mersin’den Ankara’ya giden, oradan ailesini arayıp "Ben İzmir’e geçiyorum" dedikten sonra telefonuna ulaşılamayan gencin ailesi, tedirgin bir şekilde çocuklarının bulunmasını istiyor. Baba Mehmet Şerif Bingöl, "Oğlumun başına bir şey gelmesinden korkuyoruz. Yetkililerin oğlumu bulmasını istiyoruz" dedi.

2 Ağustos’ta Mersin’in merkez Toroslar ilçesine bağlı Kurdali Mahallesi’ndeki evinden "Görme engelliler okulunda okumak için Ankara’ya gidiyorum" diyerek çıkan doğuştan görme engelli Behçet Bingöl, önce Konya’ya oradan Ankara’ya geçti. Ankara’dayken ailesiyle telefonla sürekli konuşan Bingöl, 8 Ağustos’ta annesini arayarak, Ankara’dan İzmir’e geçeceğini söylemiş. Ardından yengesini arayıp, Ankara’dan Aydın’a geçeceğini söyleyen Bingöl’e o saatten sonra kimse ulaşamamış. 9 gündür telefonu kapalı olan, hiçbir yerden haber gelmeyen Bingöl’ün ailesi, çocuklarını her yerde arıyor.

"9 gündür ne haber var ne ses var"

Olayla ilgili bilgi veren baba Mehmet Şerif Bingöl, oğlunun 2 Ağustos’ta ’Ankara’ya gidiyorum’ diye evden gittiğini belirterek, "Ben o dönem burada yoktum. ’Ben orada görme engelliler okulunda okumaya gidiyorum’ demiş. Daha önce de 4-5 kere gidip, gelmişti. Önce Konya’ya gitmiş 3 gün orada kalmış, oradan Ankara’ya geçmiş. O dönemde her gün evi arıyordu. 3 günden sonra Ankara’ya geçti. Ankara’dan arandığında burada görme engelliler yurdu var ben burada kalıp, okuyacağım demiş yine. Sonra 8 Ağustos’ta annesini aramış, ’ben Ankara’dan çıkıyorum trenle İzmir’e geçeceğim’ demiş. Annesiyle görüştükten 10 dakika sonra yengesini arıyor, ona da ’ben Aydın’a gideceğim’ demiş. Nasıl oluyorsa böyle 2 kişiye başka yerler söylemiş. O saatten sonra da telefonuna ulaşamıyoruz. O da bizi aramıyor. Artık orada kaza mı yaptı, başına bir şey mi geldi bilmiyoruz. 9 gündür ne haber var ne ses var" dedi.

"Gözleri görmediği için çok korkuyoruz. Yetkililerden yardım istiyoruz"

Birçok yere kendi başına gittiğini ve kendilerinin sözünü dinlemediğini vurgulayan Bingöl, "Doğuştan görme engelli. Ancak çok akıllı bir çocuk. Kur’an-ı Kerim dahil ezbere biliyor. Bizim aklımıza kötü şeyler geliyor. Bu çocuk kaza yapsa veya herhangi bir hastaneye düşseydi bize haber gelirdi. Bizim aklımıza gelen ya oğluma bir araba çarpmış bir yere attılar ya da görme engelli olduğu için bir çukura filan düştü kimse görmedi. Biri görse bize haber verirlerdi. 4-5 gün bekledik belki haber gelir diye ama ne Behçet’den bir ses çıktı ne de başka birinden. O yüzden biz de Güneykent Polis Merkezi’ne giderek, kayıp başvurusunda bulunduk. Sosyal medyada da sürekli akrabalarımız fotoğraflarını paylaşıyor belki biri görür, duyar bize söyler diye ama oradan da bir ses henüz yok. Yetkililerden çocuğumuzu bulmalarını istiyoruz. Gözleri görmediği için daha çok korkuyoruz" diye konuştu.