Anadolu Mektebi Karaman’da

Anadolu Mektebi Karaman’da
Karaman’da ilk olarak üç lisede başlatılan okuma programı gün geçtikçe daha fazla rağbet görüyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Anadolu Mektebi Yazar Okumaları” projesi kapsamında eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt ve Projeden Sorumlu Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Topal beraberinde Karaman’da öğrencilerle bir araya geldi.
Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü, ilk olarak 2012 yılında üniversite öğrencileriyle çalışmalar yaptıklarını hatırlatarak, 2015 yılından itibaren lise öğrencilerini okuma gruplarına dâhil ettiklerini ve başarılı sonuçların ardından çalışmanın genişletilerek devam ettiğini belirtti.
“Eğitim alt yapımız iyi ancak ideal eksikliğimiz var”
İnsanoğlunun çok yüksek kapasiteli bir varlık olduğunu dile getiren Bakan Güçlü, “Bu kapasite fark edildiğinde olumsuz şartlar ortadan kalkıyor. Ferdi gayretlerle pek çok şey başarılıyor. Asla kendinizi küçük görmeyin. Yetersiz görmeyin. Yerinde ve doğru hamleler yaptığınız zaman başarırsınız. Eğitim alt yapımız iyi ancak ideal eksikliğimiz var. Geleceği düşünenler her zaman birkaç adım öndeler. 15-25 yaşlar geleceğin nasıl olacağını belirleyen yaşlar. İdealist insan için hayatın zorlukları zor gelmez. Bu çalışmalarla kültürel yönden kendinizi geliştirerek daha başarılı olacaksınız. Kendi kabiliyetlerinizi fark ederseniz dünyanızı değiştirirsiniz” diye konuştu.
“Mustafa Kutlu’yu eserleriyle, eserlerinden tanıyacağız”
Karaman’da ilk olarak üç lisede başlatılan okuma programının gün geçtikçe daha fazla rağbet gördüğüne değinen Sami Güçlü “Geçtiğimiz yıl Mehmet Akif üzerine okumalar düzenledik. Çok verimli programlar gerçekleşti. Öğrenciler bu programla liseyi bitirirken üniversiteyi bitirmiş gibi bir birikime sahip olabilecekler. Bu yıl yine kendi edebiyat, kültür ve değerlerimize yönelik tanışıklığı artırmaya dair Mustafa Kutlu’nun eserleri üzerinden okumalar gerçekleştiriyoruz. Mustafa Kutlu’yu eserleriyle eserlerinden tanıyacağız. Yazar okumaları sayesinde birçok insanın geç yaşlarda karşılaştığı ‘Hayata daha erken hazırlanırdım.’ pişmanlığını yaşamayacaksınız. Bu kadar net konuşuyorum. Elbette sınavların ve çeşitli programların arasında bazen okumaya zaman bulmakta zorlanacaksınız. Fakat değerli herşey emek ister. Başarıya ancak yılmadan, bıkmadan, sabırla yürünen yoldan ulaşabilirsiniz.” diyerek sözlerini sürdürdü.
Program öğrencilerin soruları ve karşılıklı cevaplarla devam etti. “Mustafa Kutlu Okumaları” ekim ayında Çorum’da düzenlenecek programlarla öğrencilerin yazar hakkındaki tespit, düşünce ve çıkarımlarının yer alacağı panellerle devam edeceği belirtildi.