Amatör Spor Haftası Etkinlikleri Başladı

Amatör Spor Haftası Etkinlikleri Başladı
Mersin’de Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında öğrencilere panel düzenlendi.

Mersin Üniversitesi Uğur Oral Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panele konuşmacı olarak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Ali Osman Bebek, Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mithat Ertaş, Mersin Üniversitesi BESYO Öğretim görevlisi Yardımcı Doç. Dr. Nevzat Demirci, BESYO Öğretim görevlisi Yardımcı Doç. Fatma Çepikkurt, Milli sporcu Yusuf Dikeç, Miray Ulaş ve Mersin İdmanyurdu futbolcusu Nurullah Kaya katıldı. Panelin açılışında konuşan Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mithat Ertaş, "Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve diğer Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte Amatör spora çare ve çözüm üretme noktasında gerekli desteği vermektedir. Amacımız ulusal ve uluslar arası dereceler yapan yüzün üzerinde olan milli sporcularımızı ödüllendirerek spora yeni başlayan gençlerimize örnek teşkil etmelerini önemsiyoruz. Ayrıca Amatör sporu gündem de tutmak Mersin spor kamuoyunun gündeminde tutmak bunun için bu tür etkinlikleri önemsiyoruz. Bir kez daha teşekkür ediyor Amatör Spor haftasını kutluyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından panel gerçekleştirildi.

308 amatör spor kulübüne malzeme dağıtıldı

Öte yandan etkinlikler kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Mersin’deki 308 kulübe malzeme yardımı yapıldı.

Edip Buran Spor Salonu’nda düzenlenen malzeme yardımı törenine, Mersin Vali Yardımcısı Mahmut Halal, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Vedat Akyar, Mersin Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Mithat Ertaş, Şube Müdürleri Ali Osman Bebek, Taner Kılınç, antrenör ve sporcular katıldı. Törende konuşan Ertaş, “Amatör kulüplerimize Malzeme dağıtımının Türkiye’de eş zamanlı gerçekleşiyor. Mersin’de toplam 308 Amatör spor kulübüne yardım yapıldı. Amatör spor kulüplerimize yapılan yardımda emeği geçen başta Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Spor Genel Müdürlüğümüze ve İl Müdürlüğümüze şahsım ve amatör spor kulüplerimiz adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Vedat Akyar ise Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında 308 spor kulübüne malzeme yardımı yaptıklarını belirterek, "Ülkemizde gençleri sporla buluşturmak, tanıştırmak ve engelleri aşmada pusula görevini yerine getirmenin en önemli adımlarından bir tanesi ise sportif faaliyetlerdir. Bu anlamda 2017-2018 spor sezonunun tüm gençlerimize, yavrularımıza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederim. En büyük gayemiz bu noktada sporu olabildiğince yaş gruplarına yayarak, minik yavrularımızın spora ulaşmalarında köprü kurarak onlara yardımcı olmaktır. Özellikle alt yaş grubu çocuklarımız ekseninde hedef alan spor faaliyetleri, başarılı sporcuların yetişmesinde olanak sağlan bir mutfak görevi üslenmesine de güvenimiz tamdır. İlimizde Amatör spor branşları olarak 360 kulüp, 7 bin 668’i faal olmak üzere 88 bin 750 lisanslı sporcu, 58 branşta faaliyetlerimize devam etmekteyiz. Bu branşlarda engelliler alanında olsun, diğer amatör sporcularımızın faaliyet gösterdiği alanlarda olsun çok ciddi başarılar yakalamış durumdayız. Muhakkak yaşamın temeli hareket ve 7’den 70’e herkesin bir şekilde spor aktivitesi içerisinde bulunması gerekmektedir. Dolayısı ile sadece gençlerimizin değil yetişkin insanlarımızı da bir taraftan teşvik etmemiz gerekmektedir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından malzemeler amatör spor kulüpleri temsilcilerine teslim edildi.