Aladağ Kayak Merkezine Konyalı Sanayicilerden Destek

Aladağ Kayak Merkezine Konyalı Sanayicilerden Destek
Konya’nın Derbent İlçe Belediye Başkanı Hamdi Acar, kış sporlarına en çok iş adamları ve sanayicilerin ihtiyaç duyduğunu belirterek, Aladağ Kayak Merkezi projesinin tanıtımı ve daha güçlü hale gelebilmesi için sivil toplum kuruluşlarının desteklerine ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Memiş Kütükcü’yü makamında ziyaret etti. Ziyarette 17 Aralık 2018 tarihinde birinci etabının açılması planlanan Derbent Aladağ Kayak Merkezi gündemdeydi. Ziyaret, Kayak Federasyonu İl Temsilcisi Fatih Özboyacı da eşlik etti.

Derbent İlçe Belediye Başkanı Hamdi Acar, Konya’da kış sporlarına en çok iş adamları ve sanayicilerin ihtiyaç duyduklarını belirtti. Projenin tanıtımı ve daha güçlü hale gelebilmesi için sivil toplum kuruluşlarının desteklerine ihtiyaç duyduklarını belirten Belediye Başkanı Hamdi Acar, yoğun iş temposuyla çalışan sanayicilerin Aladağ’da bedensel ve fiziksel olarak dinlenebileceğini ifade etti. Başkan Acar, “Konyamızın yoğun nüfusu ve hala büyümeye devam eden kapasitesi bir tarafta da tabi insanları gerek ruhsal gerekse bedensel olarak dinlendirecek, dağ havası alacak, oksijen alacak, motivasyon sağlayacak, stres atacak yerlere ihtiyaç olduğunu gösteriyor. Bunun için de Konya’ya yarım saat veya kırk dakikalık mesafedeki Aladağ güzel bir zemin hazırlıyor. İnşallah sadece kış sporları için değil, 365 gün burası Konyamıza hizmet verecek. Böyle hayırlı bir hizmette de biz, KSO’dan destek bekliyoruz” dedi.

“Turizm ilanı yatırımcılara teşvikin önünü açtı”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ve turizm merkezi ilan edilmesiyle birlikte tahsis işlemlerinin hızlandırıldığını ifade eden Başkan Hamdi Acar, “Burada gerçekten hem karın kalitesi, hem de kayak alanlarının eğimi, görsellik açısından bin 900 metreye kadar çam ormanlarıyla bezeli olması, hem de bölgenin diğer yaz sporlarına da çok uygun olması sebebiyle bölgenin cazibe merkezi olacağını ifade edebiliriz. Bu inancımızın gereği olarak da gerek fizibilite raporlarının hazırlanması planların tamamlanması ve gerekse de turizm ilanı çok önemliydi. Çünkü bin 900 metre ile 2 bin 385 metre arası çıplak olmasına rağmen ormanda gözüküyordu. Oranın tahsisi için de kültür turizm ilanı gerekliydi. Oda resmi gazetede Cumhurbaşkanımızın onayıyla yayınlandı. Kültür turizm ilanının olmasının ikinci faydası da yatırımcılara da devletin dolaylı teşviklerinin sağlanmasıydı. Bölgeye yatırım yapacak olan iş adamlarının doğrudan veya dolaylı olarak devletten teşvik alacağını da söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı.

“Böyle bir tesise en çok iş dünyası ihtiyaç duyuyor”

Derbent’e yapılacak olan doğa ve spor tesisine en çok çalışan kesimin ihtiyacı olduğunu belirten Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü ise, projeye destek verdiklerini vurguladı. Kütükcü, “Bu tür tesislere ve bu tür faaliyetlere en çok ihtiyacı olan kesim de iş dünyası ve sanayici kesimi. Çünkü çok yoğun çalışan, çok stresli çalışan ve kendisine zaman ayıramayan hakikaten bu tür tesislere en çok ihtiyacı olan kesim iş dünyası kesimi. Dolayısıyla bu bizim için son derece önemli ve kritik bir kazanım olacak. Artık Konyalı iş dünyası ve sanayici arkadaşlarımızı bu tesislerde yoğun olarak kış sporuna yazında yaz sporlarına davet edeceğiz. Ben gönülden destekliyorum. Bu tesisin ve bu projenin Konya’nın büyük bir açığını kapatacağına, ihtiyacını karşılayacağına ve hızla gelişeceğine gönülden inanıyorum” şeklinde konuştu.

“Çok avantajlı bir tesis olacak”

Projenin Konya turizmi için de avantaj sağlayacağını dile getiren KSO Başkanı Memiş Kütükcü, “Ben bu projeyi hem sizin şahsınız da hem de medya üzerinden başından beri yakından takip ediyorum. Şu anda geldiğiniz noktanın önemli olduğunu ve iyi bir nokta olduğunu da görüyorum. Tabi bu kazanımın mutlaka halkın kullanımına hazır hale getirilmesi ve bunun hızlıca yapılması önemli. Şuan da Konya şehir merkezine 54 kilometre mesafede bu kadar pozitif özelliği aynı anda barındıran, 2 bin 400 metre rakımda hakikaten çam ormanlarının yoğun olduğu bir bölgede hem yaz hem kış mevsimlerinde hatta yıl boyu dinlenme imkanına, spor yapma imkanına sahip olabilmek Konya için çok büyük bir avantaj” dedi.