Akşehir Belediyesinden Zeytin Dalı Operasyonuna Türk Bayraklı Destek

Akşehir Belediyesinden Zeytin Dalı Operasyonuna Türk Bayraklı Destek
Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Zeytin Dalı Harekatını desteklemek ve şehrin her yerinde Türk bayrağının dalgalanması amacıyla ‘Bayrağımız, Dualarımız ve Kalbimizle Mehmetçiğin Yanındayız’ isimli bayrak dağıtım kampanyası başlattı.

Kampanya kapsamında belediye görevlileri tarafından ilçe genelindeki esnaflara Türk Bayrağı dağıtılıyor. Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya yaptığı açıklamada, “Sevgili hemşehrilerim, Afrin’de ülke güvenliğimizi tehdit eden unsurların temizlenmesi, bölge halkının terör örgütlerinin baskısından kurtarılması ve vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğine yönelik tehditlerin ortadan kaldırılması amacıyla, devletimizin tamamen uluslararası meşru haklara dayanarak başlattığı Zeytin Dalı Operasyonu’nda, kahraman Mehmetçiğimizin her daim yanındayız. Gözünü kırpmadan görev yapan şanlı ordumuzun Allah yar ve yardımcısı olsun. İnanıyoruz ki; zulüm hükümdarlığı kuran terör örgütleri bölgeden temizlenecek ve coğrafyamızda huzur, yeniden yeşerecektir. Türk Ordusu, tarihi şanlı zaferlerle dolu bir gücün mirasçısıdır ve bu mukaddes ordu, Türk Milleti’nin sahip olduğu üstün seciyeyi büyük bir gurur ve liyakatla en güzel şekilde üzerinde taşımaktadır. Şerefli ordumuz ’Zeytin Dalı Operasyonu’nda büyük başarılara imza atarak, yüksek karakterini geçmişte olduğu gibi bu gün de tüm dünyaya ispatlayacaktır. Mehmetçiğimiz bu kış şartlarında olumsuz koşullarda, kanıyla canıyla mücadele etmektedir. Akşehir Belediyesi olarak bizler de, dualarımızla bayraklarımızla sesimizi yükselterek, bu kahramanlık mücadelesine destek veriyoruz. ’Bayrağımız, Dualarımız ve Kalbimizle Mehmetçiğin Yanındayız’ isimli bayrak dağıtım kampanyamızı başlatıyoruz. Evlerimize, iş yerlerimize, caddelerimize, sokaklarımıza bayrağımızı gururla asalım, şanlı ordumuzun yanında yer alalım. Bizler biliyoruz ki; bu vatan toprağında doğmuş, bu güzel evlatlar yaşadıkça, şanlı bayrağımız dalgalanacaktır. Camilerimizin ışıkları sönmeyecek, ezanlarımız susmayacaktır. Başta bölgede ve sınırlarımızda var olan terör örgütlerinin bertaraf edilmesi hususunda gereken harekatı başlatan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Binali Yıldırım’a, Türk Silahlı Kuvvetlerimize, bakanlarımıza, milletvekillerimize, operasyonda görev yapan kahraman askerlerimize sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Kampanya kapsamında ilçe genelindeki esnaflara ve vatandaşlara 5 bin adet bayrak dağıtıldı. Ayrıca Akşehir Belediyesi tarafından Zeytin Dalı Operasyonu’nu desteklemek amacıyla şehrin çeşitli noktaları da bayraklarla süslendi.