Akibten İhracatçılara Ar-Ge Eğitimi

Akibten İhracatçılara Ar-Ge Eğitimi
Akdeniz İhracatçı Birlikleri bünyesindeki AKİB Akademi Mersin’de, ’Ar-Ge Merkezi Yönetimi ve Firmalara Sağlayacağı Fırsatlar Eğitimi’ düzenliyor.

18 Ocak tarihinde düzenlenecek olan eğitimle ilgili açıklama yapan AKİB Başkanı Mahmut Arslan, "Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın uyguladığı ’5746 Sayılı Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkındaki Kanun’ kapsamında, AKİB olarak ilimizdeki Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri sayısının arttırılması noktasında firmalarımıza destek olmaktayız. Bu kapsamda Mersin’de 10, Adana’da 11 olmak üzere toplam Ar-Ge ve Tasarım Merkezi sayısı bölgemizde 21’e çıkarılmıştır. Bu sayının artırılması için ilgili kuruluşlarla işbirliği halinde çalışmalarımız devam etmektedir, 2018 yılında bu sayıyı Mersin için 30’a çıkarmak gibi bir hedefimiz bulunmaktadır. Bu hedef Ar-Ge ve Tasarım kültürünün gelişerek yüksek katma değerli üretim ve bunun sonucu olarak da yüksek ihracat rakamlarını yakalamak için kaçınılmazdır" dedi.

Bu hedef kapsamında gerek başvuru sürecindeki firmalara katkı sağlamak, gerekse Sanayi Bakanlığı’ndan aldığı onayla merkez olarak faaliyete geçen üyelere yönelik, uygulama süreçleriyle ilgili eğitim düzenleyeceklerini kaydeden Arslan, "Ar-Ge ve Tasarım Merkezi olan, kurulma aşamasında olan ya da olmayan tüm firmalarımızın bu eğitime katılarak Ar-Ge Tasarım Merkezlerinin firmalarına sağlayacağı avantajları öğrenmelerini tavsiye ederim” diye konuştu.