Akib, Dubai Gulfood Fuarına 75 Kişiyle Çıkarma Yapacak

Akib, Dubai Gulfood Fuarına 75 Kişiyle Çıkarma Yapacak
Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Koordinatör Başkanı Mahmut Arslan, Dubai’de düzenlenen Gulfood Fuarı’nın uluslararası gıda sektörünün uluslararası buluşma noktası olduğunu belirterek, AKİB Hububat Birliği URGE projesi kapsamında fuara 75 kişiyle adeta çıkarma yapmaya hazırlandıklarını bildirdi.

AKİB Koordinatör Başkanı ve Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Arslan, yazılı bir açıklama yaparak, Gulfood Fuarı ile ilgili bilgi verdi. Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından yürütülen ve Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenen URGE projeleri kapsamında gerçekleştirilen faaliyetlere üye firmaların katılımı artarak devam ettiğini kaydeden Arslan, “2014 yılından itibaren geçen yaklaşık 4 yıllık zaman diliminde gerçekleştirdiği eğitim-danışmanlık programlarının yanı sıra, geniş katılımlı yurt dışı pazarlama faaliyetleri ile de adından sıkça söz ettiren AKİB Hububat Birliği URGE projesi, bu kez Gulfood fuarına yönelik düzenleyeceği 75 kişilik sektörel ticaret heyetiyle yeni bir başarıya imza atmaya hazırlanıyor. Birlik olarak gerçekleştirdiğimiz her faaliyette katılımın öncekilere göre daha fazla olması ve üyelerimizin faaliyet sonucunda ifade ettikleri memnuniyet, Birliğimizin doğru ve etkili çalışmalar yaptığının göstergesidir” dedi.

Arslan, Kuzey Afrika ülkeleri dahil olmak üzere tüm Körfez ülkeleri, tüm Arabistan Yarımadası ve diğer tüm ülkelerin katılım sağlaması dolayısıyla çok büyük bir potansiyele sahip olan ve dünyanın en önemli tarım fuarı olarak değerlendirilen Gulfood Fuarı’na yönelik her yıl gerçekleştirdikleri sektörel ticaret heyeti organizasyonları ile Türkiye’nin etkisini daha çok hissettirdiğini ifade etti. Dubai’nin özellikle Ortadoğu ülkeleri, Afrika ve Asya ülkeleri açısından oldukça önemli olduğunu vurgulayan Arslan, bu kapsamda bu ülkede düzenlenen Gulfood Fuarı’nın da uluslararası gıda sektörünün uluslararası buluşma noktası olduğunu ve 4 bin 500 uluslararası firmanın katılımcı olarak temsil edildiğini dile getirdi.

Türkiye’nin uluslararası fuarların gözdesi haline geldiğini belirten Arslan, ticari etkisinin daha fazla artmasını sağlamak ve Türkiye’nin tanıtımına katkıda bulunmak üzere Birlik olarak düzenledikleri sektörel ticaret heyetlerinin katılımcı sayılarını 100’lere taşımayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.