Akgün; Karadağ Sulama Projesi Bitiyor

Akgün; Karadağ Sulama Projesi Bitiyor
Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Karadağ Sulama Projesinin iki yıl erkene aldığını belirtti.

 Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamasında şunları söyledi

“Bölgemize, tarım ve ekonomik açıdan hayat verecek olan kop projesi tüm hızıyla devam etmektedir. Projenin en önemli aşaması olan 18 km’lik mavi tünel bitirilmek suretiyle bu yıl içerisinde hizmete açılmıştır.
Bunun yanısıra , bağbaşı barajı’da tamamlanmıştır. Ayrıca, bu projeye bağlı olarak bozkır ve avşar barajları ile Karaman’ın sulama ihtiyacını karşılayacak olan hotamış sulama göleti ihalesi yapılmış ve yapımına başlanmıştır.
Bölgemizde suyun azalması ve tarımda suya olan ihtiyacın artması sebebi ile sulama yatırımlarının bir an önce bitirilmesi hayati önem taşımaktadır.
Kop projesi kapsamında bölgemizde 48.000 hektar alan sulayacak olan karadağ sulama projesi’nin 2016 yılında ihale edilmesi planlanmıştı, ancak orman ve su işleri bakanımız ve DSİ genel müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler sonucunda bu projenin yapımı 2014 yılına alınmış ve proje ihalesi için gerekli çalışmalar başlatılmıştır.
Bu projenin gerçekleştirilmesinde emeği geçen tüm yetkililere teşekkür ediyor, ilimiz ve bölgemiz için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.