Akamibin İhracatı Kasımda Yüzde 16 Arttı

Akamibin İhracatı Kasımda Yüzde 16 Arttı
Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (AKAMİB) Başkanı Bülent Aymen, ihracatlarının Kasım ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 16 arttığını belirterek, "58 milyon 214 dolar olarak gerçekleşti. Ocak-Kasım dönemi ihracatı ise yüzde 8 artış ile 542 milyon 815 bin dolar olarak gerçekleşti" dedi.

Başkan Aymen, mobilya ihracat rakamlarını değerlendirdi. Birlik olarak 11 aylık ve aylık dönemde Türkiye ortalamasının üstünde artış yakaladıklarını belirten Aymen, tüm üyelerini gayretlerinden dolayı tebrik etti. Bundan sonrada çalışmalara devam edeceklerini kaydeden Aymen, "AKAMİB ihracatında 1. sırada yüzde 57 oranında paya sahip mobilyalar ürün grubu ihracatı yer alırken, en çok artış yüzde 32 oranında yükselme ile ihracatı 15 milyon dolara ulaşan kağıt, karton ve matbu yayınlar ürün grubunda oldu. Ocak-Kasım döneminde ise yine en çok artışın yüzde 29 oranıyla kağıt, karton ve matbu yayınlar ürün grubunda gerçekleştiği görüldü” ifadelerini kullandı.

Türkiye geneli ve AKAMİB olarak sektörün 2017 Ocak-Kasım döneminde en önemli pazarın Irak olduğuna dikkat çeken Aymen, "Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği’nin 2017 yılı Kasım ayı değer bazında ihracatı ülkelere göre incelendiğinde ilk 10 ülke içerisinde en çok artış oranlarının Yemen’e, Lübnan’a ve İsrail’e gerçekleştiği görüldü. Aynı zaman kereste ve palet sektöründe başarıyla devam URGE Projesine ek olarak Mersin’de ve Kayseri’doe Mobilya URGE projelerinin de başlatılması için başvurular alındı ve şu anda yoğun bir ilgi var" diye konuştu.