Ak Parti Teşkilatı Berat Kandili Mesajı

Ak Parti Teşkilatı Berat Kandili Mesajı
Ak Parti Teşkilatı Berat Kandili Mesajı

AK Parti Karaman İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa KALE Berat Kandili Mesajı
AK Parti Karaman İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa KALE mesajında şu sözlere yer verdi ;

"Ramazan Ayının müjdeleyicisi olan Berat Kandili'ne kavuşmanın manevi mutluluğu ve sevincini içindeyiz. Bu manevi yüklü geceler, kültürümüzde ve medeniyetimizde, gelenek ve göreneklerimiz içinde özel ve anlamlı bir yere sahiptir.  Resulullah (S.A.V) Efendimiz bu gece çok ibadet, çok dua ederdi. Biz bu geceyi fırsat bilelim, kendimize, ailemize, sevenlerimize ve cümle Din kardeşlerimize bol bol dua edelim. Hatta yanlış yolda olanların da ıslahı, düzelmesi için dua edelim.
Berat kandili kurtuluş, bağışlanma ve arınma gecesidir. Berat kandili bizlere tefekkür etme,kendimizi sorgulama, dargınlıkları,küslükleri giderme ve gönül dünyamızı temizleme fırsatı sunar. Berat,Yaradan’ın affına erişebilmek için yaradılanı affetme günüdür.
Mevlam günah yüklerimizden berat etmiş olarak Ramazan-ı şerife girmeyi bizlere nasip eylesin. Bu vesile ile mübarek Berat Kandilinizi tebrik ediyor, tüm İslam alemi ve insanlık için birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışmaya vesilesi olmasını temenni ediyorum.”dedi

..................................

AK Parti Karaman İl Kadın Kolları Başkanı İmiş GÜNENÇ Berat Kandili Mesajı,

 

Mukaddes gecelerden biri olan 11 Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerifin müjdecisi olan mübarek Berat Kandilini idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu hep birlikte yaşamaktayız. Bu mübarek geceler rahmet, bereket, birlik, beraberlik, şükür, mağfiret ve sevgi duygularıyla insanların Yüce Allah’ın huzuruna bir adım yaklaşma vesilesidir  Berat kandiline bir kere daha kavuşmuş bulunuyoruz. Af ve bağışlanma gecesi olan bu mübarek geceyi idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu yaşarken bu mübarek gecenin manevi duyguları içerisinde birbirimize sevgi ve hoşgörü ile yaklaşarak dargınlık ve kırgınlıklara son vermeli birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeliyiz.Bu duygu ve düşüncelerle, tüm İslâm Âleminin mübarek Berat Kandilini en içten dileklerimle tebrik ediyor ve Ramazan-ı Şerif’in habercisi bu özel gecenin, ülkemizin ve İslâm Âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum..

......................

AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Mustafa ATABAY; 

Allah’ın rahmet ve mağfiretinin bizleri kuşatacağı, bütün manevi kirlerimizden temizlenme imkanı bulabileceğimiz Mübarek Berat Kandili Allah’ın af ve mağfiretinin yeryüzüne yağmur misali indiği zaman dilimidir.

Kandillerin aydınlığını fırsat bilerek, çeşitli sebeplerle kirlenen kalplerimizi önce tövbe ve istiğfar ile temizlemeli; sonra da Allah sevgisi, insan sevgisi ve vatan sevgisi ile doldurarak iyi bir kul, olmaya gayret göstermeliyiz.

             Bu mübarek gecenin hepimiz ve bütün İslâm alemi için maddî ve manevî hayırlara bereketlere  nail olmamıza ve Beratımıza vesile olmasını Cenab-ı Hakk'dan niyaz ederim.

      Birlik ve beraberliğe, kardeşliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımızın olduğu bu günlerde Beraat  Kandilini de   vesile edinerek dostluğumuzu pekiştirmeliyiz. Birlik ve beraberliğimize zarar verecek davranışlardan uzak durmalıyız.
 Tüm İslâm âleminin birlik ve dirliğine, dünyanın pek çok yerinde haksızlığa ve zulme uğramış Müslüman kardeşlerimizin kurtuluşlarına, insanlığın hidayet ve barışına, huzur ve saadetine; İslam coğrafyasının değişik bölgelerinde akan kan ve gözyaşının durmasına, maddî ve manevî hayırlara-bereketlere vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ederiz.

.............................

AK Parti Karaman İl Başkanı Mehmet Er, Berat Kandili Münasebetiyle Bir Mesaj Yayımladı.
Er mesajında

"Tefekkür ve şükür vesilesi olan kandiller hepimiz için ruhani bir arınma ve hayat muhasebesi imkânı sağlayan gecelerdir. Berat; suç ve cezadan beraat etme, borçtan, hastalıktan, şerden ve kötülüklerden kurtulma anlamına gelir. 
Berat, yüce Yaradan’ın affına erebilmek için yaratılanı affetme, rahmet ve mağfirete mazhar olma günüdür. Biliyoruz ki büyük ve merhameti bol bir sahibimiz var ve rahmetini tecelli ettirdiği bu anlar bizler için bir nimet.
 
İnsanımızın anlam ve gönül dünyasına ışık tutan Berat Kandili de tıpkı diğer Kandil gecelerinde olduğu gibi; dargınlıkları, küskünlükleri, kırgınlıkları unutmak, dostluk ve kardeşliğimizi pekiştirmek için de önemli bir vesiledir.
Rabbimiz, günah yüklerinden berat etmiş, hayra anahtar, şerre kilit olmaya azmetmiş, yüreğini imana açmış, kullar olarak Ramazan ayına ulaşmamızı nasip eylesin.

Bu duygu ve düşüncelerle, Berat Kandilinin başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam Alemi’nin beratına, tüm insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını diler, milletimizin ve tüm Müslümanların Berat Kandilini tebrik ederim."dedi.