Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya: Konya Planlamada Örnek Şehir

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya: Konya Planlamada Örnek Şehir
AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya ile Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ziyaret etti.

AK Parti Yerel Yönetimler İç Anadolu Bölge Toplantısı için Konya’da bulunan AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya ile Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyüreki makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, belediyenin yürüttüğü yatırımlar ve projeler hakkında bilgi verdi.

“Kültürel belediyecilik çok önemli”

Fiziki belediyeciliğin ihmal edilmemesini, ancak bunun yanında sosyal belediyecilik ayağına önem verilmesi gerektiğini dile getiren Başkan Tahir Akyürek, “Şehir kültürü konusunda özel bir birim oluşturup uzun süre şehir bilinci ve kültürü diye program yürüttük. Bu kapsamda filmler, broşürler, billboardlar, afişler, okullarda eğitim programları yaptık. 4 yıldır, bin 700 okulumuzda bir değerler eğitimi projesi olan ‘Medeniyet Okulu’ çalışmamızı yürütüyoruz. Ayrıca meslek edindirme kurslarımız da çok yaygınlaştı. Milli Eğitim Bakanlığı sertifikası veren kurslarımızda 500 binin üzerinde insanımız eğitim aldı. ‘Kahvehanelerin İhyası’ projesi kapsamında protokol imzaladığımız 100 kahvehanede düzenleme ve yenileme yapıyoruz, oraları kıraathaneye dönüştürüyoruz” diye konuştu.

“Kültürel projelere ağırlık verelim”

Yerel Yönetimler İç Anadolu Bölge Toplantısı’na yaptığı ev sahipliği için Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e ve ekibine teşekkür eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, belediyecilik ve şehircilik alanında Konya’nın Türkiye’ye örnek olduğunu belirtti. Erol Kaya, “Türkiye’de planlama açısından baktığımızda Kayseri ve Konya hep örnek gösterilmiştir. Bu, bütün belediyelerde de konuşuluyor. Dolayısıyla planlı gelişen, gelişmesi kontrollü olan ve gelecek ile ilgili kurgusu, hayali olan bir şehir anlayışı var. Bunu gerçekleştiren başkanlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Artık bu şehir, fiziki anlamda iyi bir seviyeye geldi. Dolayısıyla belediyelerin bütçelerinin yüzde 10’unu kültüre ayırması ve özel olana önem vermesi geleceğimiz açısından önemli. Ülke zenginleştikçe özellikle ülkenin değerlerinin yüceltileceği noktalara daha çok vakit ayırmak gerekiyor” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, ziyaretin sonunda Büyükşehir Belediyesi Şeref Defterini imzalarken; Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de günün anısına Kaya’ya İslam Düşünce Atlası ve çini sikke takdim etti. Ziyarete AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcıları İlyas Şeker ve Muzaffer Çakar, AK Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan ile AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı da katıldı.