Ak Gençlik Spor Kulübü 5 Branşta Ses Getirecek

Ak Gençlik Spor Kulübü 5 Branşta Ses Getirecek
Konya’da 170 sporcu ile 5 branşta faaliyet gösteren Ak Gençlik ve Spor Kulübü il, bölge, Türkiye ve uluslararası maçlarda gösterdiği dereceli sporcu ve deneyimli antrenörler nezaretinde sporcu yetiştirmeye ve büyümeye devam ediyor.

Kulüp çalışmaları ve hedefleri hakkında açıklamalarda bulunan Ak Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ziya Ak, "Kulübümüzün üstlendiği görev toplumsal yapı taşlarının en önemli etmenleri olan çocuk ve gençlerin, sosyal, kültürel ve eğitim açısından tam bütünlük içinde yetişmeleridir. Ayrıca hedefimiz toplumda var olan madde bağımlılığı, negatif ayrımcılık, toplumsal dışlanmışlık, etnik köken ayrımcılığı ile mücadele etmektir. Sınıf kavramlarının ortadan kalkarak toplum bilincinin oluşturulmasıdır" dedi.

“Hedefimiz, başarılı sporcular yetiştirmek”

Kulübün kuruluş amacı hakkında da detaylı bilgiler veren Başkan Ak, profesyonel bir anlayış ve ekip ruhuyla hareket ettiklerini kaydederek şunları söyledi: "Ulusal ve uluslar arası müsabakalarda mensubu olmaktan övünç duyulan bir kulüp olmak, kaynakları verimli kullanarak bilgi ve teknoloji ile donatılmış eğitim vermek, amatör ruha sahip olmakla birlikte profesyonel bir anlayış ile ekip ruhu içerisinde çalışmak, sporcularımızın fiziksel ve sosyal gelişimlerinde katkı sağlayıcı olmak, sporcularımızın zararlı alışkanlıklardan korumaya yönelik tedbirler almak en büyük hedeflerimiz arasında. Sporcularımızın ruhundaki savaşçı ve kavgacı enerjiyi barışçı ve dostane bir zemine çekerek çatışmayı karşılaşmaya dönüştürmek, kulübün kurumsal bir temele oturtularak yönetim ve gelişimini idame ettirmek ve bunun nesiller boyunca sürmesini sağlamak, ruhunda başarma güdüsüne sahip olan ve bu güdüsü ile mutluluk bulan sporcular yetiştirmek için çalışıyoruz. Şeffaflık politikasını ilke edinerek kulüp yönetiminin her kademesinde bu ilke doğrultusunda hareket etmek, sporun dostluğu pekiştirdiğini ve toplumsal kaynaşmaya destek olduğunu unutmayarak bu bilinci sporculara aktarıyoruz. Sorumluluklarının bilincinde, tutarlı, deneyimli ve hedefe odaklanan eğitimcilerle çalışmak, sporcu ve sporcu velilerinin yönetimle kaynaşmalarını sağlamak ve bunu sürdürmek için yönetimsel çalışmalar yapmak, evrensel değerler ışığında eğitim, bilim ve teknoloji birikiminde yararlanarak ülkenin geleceği için üstün nitelikli sporcular yetiştirme yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.”