Ahır ve Ağıl Yapımı İnşaat Yatırımına Hibe İçin Son Gün 31 Mart!

Ahır ve Ağıl Yapımı İnşaat Yatırımına Hibe İçin Son Gün 31 Mart!
% 50 Hibeli Ahır ve Ağıl Yapımı İnşaat Yatırımı İçin rnBaşvurular 31 Martta bitiyor.

Ülkemiz hayvancılığının geliştirilmesi için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca hayvancılığa yönelik olarak çeşitli hibe ve desteklemeler uygulanmaktadır. Bu bağlamda mevcut hayvancılık işletmelerin et üretiminde verimlilikleri ve kalitelerinin artırılması ile bölgesel kalkınmayı sağlamaya yönelik yatırımların desteklenmesi amacıyla Bakanlığımız tarafından 2014 yılından itibaren her yıl Ocak, Şubat ve Mart aylarında hibe programı başvuru süreci açılmaktadır. Hayvancılık Hibe Desteği kapsamında; Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Konya Ovası ve Doğu Karadeniz bölgelerindeki illere hayvancılık yatırımları desteklenmektedir. 
İl Müdürlüğüz tarafından KOP projesi kapsamında 2014 yılından bu güne kadar çiftçilerimize 289 koç-teke projesi ile 6 ağıl-ahır projesi uygulamaları için yetiştiricilerimize 2.376.985 TL hibe destekleme ödemesi yapılmıştır. Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Konya Ovası ve Doğu Karadeniz Projeleri kapsamındaki illerde Hayvancılık Yatırımlarının Desteklenmesine İlişkin Proje Uygulama Rehberi hükümleri çerçevesinde merkez proje değerlendirme komisyonu kararı gereği sadece yeni ahır/ağıl yapımı inşaat yatırımları için 2017 yılına ait başvuruları 01 Ocak – 31 Mart 2017 tarihleri arasında alınmasına karar verilmiştir. Karar doğrultusunda İl Müdürlüğüz tarafından ağıl-ahır inşaat proje başvuruları alımları devam etmektedir.
KOP projesi kapsamında yeni inşaat ağıl ve ahır inşaat proje kabulleri 31 Mart 2017 tarihinde sona erecek olup, proje başvurusu yapacak çiftçilerimiz müracaatlarını Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şubesine şahsen yapmaları gerekmektedir.