Afganistan'da 7,5 büyüklüğünde deprem! 53 ölü

Afganistan'da 7,5 büyüklüğünde deprem! 53 ölü
Afganistan’ın kuzeydoğusunda 7,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afganistan’ın kuzeydoğusunda meydana gelen ve komşu ülkelerde de hissedilen 7,5 büyüklüğündeki depremde 17’si Afganistan’da 36’sı Pakistan’da olmak üzere en az 53 kişi hayatını kaybetti.
Afganistan’ın kuzeydoğusundaki Feyzabad kentinin 76 kilometre güneyinde meydana gelen 7,5 büyüklüğündeki deprem Pakistan, Hindistan ve Tacikistan’da da hissedildi.
213 kilometre derinlikte ve merkezi Afganistan’ın başkenti Kabil’in 254 kilometre kuzeyi olan deprem büyük paniğe yol açtı. Ülkenin kuzeyinde bulunan Talukan kentinde deprem nedeniyle okuldan çıkmak isteyen 12 kız çocuğu çıkan kargaşada hayatını kaybederken, 25 öğrenci de yaralandı. Ülkenin Nangahar kentinde ise 5 kişi öldü.
Komşu ülkelerde de hissedilen depremde Pakistan’ın kuzeybatısında bulunan kentlerde en az 36 kişi hayatını kaybetti.
Deprem nedeniyle en az 150 kişinin yaralandığı, 400’den fazla evin hasar gördüğü ve pek çok yere henüz ulaşılamadığı öğrenildi.
Büyük depremin ardından ise 4.7 ve 4.8 büyüklüğünde iki artçı deprem hissedildi.
Öte yandan Afganistan’ın kuzeyinde çalışan uluslararası yardım kurumları depremden etkilenen bölgelerde cep telefonlarının halen çalışmadığını aktardı.
10 yıl önce 8 Ekim’de Pakistan’ın kuzeyinde meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki depremde ise yaklaşık 7 bin 500 kişi hayatını kaybetmişti.