Açma-kapama cezası artık tarih oluyor

Açma-kapama cezası artık tarih oluyor
Faturasını geciktirdiğinde elektrik, gaz, internet, su ve telefonda toplam 140 lira açma parasıyla karşılaşan tüketiciye iyi haber.

 7ʹden 70ʹe toplumun tüm kesimini ilgilendiren Tüketici Kanunuʹnun uygulama yönetmelikleri tamamlandı. Elektrik, doğalgaz, internet şirketlerinin aç-kapa kazancına neşter vurularak, faturada çifte cezanın önüne geçiliyor. Şirketler, faturasını zamanında ödeyemeyen vatandaştan gecikme cezasının yanında açma-kapama, tazminat gibi ücretler talep edemeyecek. yeni yılda bitiyor

5 faturada toplam 140 TLʹyi buluyordu

Vatandaş, mevcut uygulamada doğalgaz faturasını ödeyemediğinde yaklaşık 30 lira, elektrikte 20, suda 30, telefonda 40, internette 20 lira açma parası ödemek durumunda kalıyor. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Tüketici Kanunuʹnun uygulanmasına yönelik yönetmelikleri büyük oranda tamamladı. Bu kapsamda hazırlanan Abonelik Sözleşmeleri Yönetmeliği ile yeni yıldan itibaren şirketlerin bu keyfi uygulamaları sona erecek. Yönetmelikle birlikte dağıtım şirketleri, tahsilat yapan şirketler tüketiciden faturası dışında herhangi bir bedel isteyemeyecek. Buna göre, 1 aylık gecikmenin ardından kesme ihbarı yapıp, hemen ardından şalteri indiren firmalar, bu işlem için para talep edemeyecek. Yapılan incelemelere göre, elektrikte 4 aboneden 1ʹi, doğalgazda 3 aboneden 1ʹi, suda her 5 aboneden 1ʹi faturasını geciktiriyor.