AVRUPALI EĞİTİMCİLERİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ZİYARETİ

AVRUPALI EĞİTİMCİLERİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ZİYARETİ
, İngiltere, Slovenya, Estonya ve İspanyadan gelen Avrupalı eğitimciler 10 Aralık 2009 Perşembe günü, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahaddin ALTUNu makamında ziyaret etti.
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Hüseyin ODUNCU, AB İl Koordinatörü M.Akif DUMAN ve Proje Uzmanı Selma YILMAZER’in de katıldığı nezaket ziyaretinde, Vali Ali Akan İlköğretim Okulu Müdürü Ziya GÜLER: Avrupa’dan dokuz farklı ülkenin katılımıyla  “Evrensel Dil: Müzik”  isimli bir Comenius projesi hazırlamaya karar verdik. Bu kapsamda Avrupalı ortaklarımızın katılımıyla 8–12 Aralık tarihleri arasında proje hazırlık ziyareti düzenliyoruz. Başvurusunu yapacağımız projemizin ana teması halk şarkılarının kardeşliği olacaktır. Proje kapsamında her ortak ülkenin kendi dilinde geleneksel halk müziklerinden örneklerin sunulacağı ortak konserler düzenlemeyi planlıyoruz.” dedi.
 
İspanya proje ekibi adına konuşan Antonio Rodriquez LUIS ise: “Türkiye ve Karaman’a gelmekten, Türk misafirperverliğini yerinde görmekten dolayı çok mutluyuz. Halk şarkıları hakkında hazırlayacağımız proje kapsamında farklı kültürlerin müziklerini ve kültürlerini yakından tanıma fırsatı bulacağız.”dedi.
 
Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen eğitimcileri Karaman’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Sebahaddin ALTUN; ” Vali Ali Akan İlköğretim Okulumuzun koordinasyonunda yapılan bu proje hazırlık çalışması, proje ortağı ülkelerin “Evrensel Dil: Müzik”  adlı projeye verdikleri önemi göstermektedir. Bu vesileyle değerli konuklarımıza ülkemize ve ilimize hoş geldiniz diyorum. Son yıllarda uluslararası camiada baş gösteren kutuplaşma, anlayış eksikliği ve ayrımcılığın ulaştığı tehlikeli boyutlar insani temaslar yoluyla toplumların birbirlerini daha iyi tanımaları, kültürlerarası diyalog ve anlayışın geliştirilmesi ile çözümlenebilecektir.  Okulumuzun hazırlıkları devam eden bu ikinci Comenius projesinin kabul edilmesini diliyor, idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.