AMERİKAʹNIN KARARINA SAADET PARTİSİʹNDEN TEPKİ

AMERİKAʹNIN KARARINA SAADET PARTİSİʹNDEN TEPKİ
Saadet Partisi İl başkanı Halit özel,Hükümet ABD İle Stratejik Ortaklığın Gözden Geçirilmesini İstedi.
Saadet Partisi karaman il başkanı Halit özel, sözde soykırım tasarısının ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi tarafından kabulünü sert bir dille kınadı. ABD ile stratejik ortaklığın gözden geçirilmesini isteyen Özel, hükümete de dik durma çağrısında bulunarak, “Şayet Dış İlişkiler Komitesi’nin bu kararı karşısında gereken dik duruş ortaya konmazsa bundan sonraki süreçte karşımıza çıkarılacak sorun Toprak ve Tazminat talebi olacaktır.” dedi.
 
Tasarının komitede kabul edilmesi üzerine bir açıklama yapan Özel, “Sözde soykırım iddialarına ilişkin tasarının ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi tarafından kabul edilmesini şiddetle kınıyoruz. Söz konusu tasarı bir kez daha göstermiştir ki buradaki amaç tarihi gerçekleri aydınlatmak değil, Türkiye’nin üzerinde siyasi baskı kurmaktır. Asıl düşündürücü olan ise  ‘Dost ve stratejik müttefik olarak’ nitelendirilen bir ülkenin bu karara imza atmış olmasıdır.” diye konuştu.
 
Gelinen noktada Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin “Dost ve stratejik ortaklıklarını” yeniden gözden geçirmek zorunda olduğunu vurgulayan Özel, “Çünkü çok açıktır ki, ABD yönetimi Ermeni Diasporasının oyuncağı olma pahasına tarihi gerçekleri göz ardı etmiş ve Diaspora yalanlarını, Türkiye’ye tercih etmiştir. Bu karar sadece Türkiye-ABD ilişkilerini değil Kafkasya’da barış ve huzur ortamı oluşturmaya yönelik iyi niyetli girişimleri de olumsuz etkileyecek niteliktedir. Maalesef 1915 olaylarını sürekli gündemde tutmaya çalışan sözde  müttefiklerimizin, daha kanı kurumamış  ‘Hocalı Katliamı’nı bir kere bile ağızlarına almaması bu konudaki çifte standardın en büyük göstergesidir.” dedi.
 
 BU KOMEDİDEN BIKTIK
Yaşananları bir komedi olarak nitelendiren Özel, şunları dile getirdi:
“Şunu net bir şekilde ifade etmek istiyorum ki, alınan bu kararın ne tarihi gerçekler ne de milletimiz nezdinde hiçbir ciddiyeti bulunmamaktadır. Türk milleti her yıl temcit pilavı gibi önüne konulan sözde soykırım yalanlarından bıkmıştır. Zaten oylama süreci ve sonrasında ortaya çıkan sonuç da bu konuda sergilenmekte olan komediyi net bir şekilde ortaya koymuştur.
 
Türkiye tarihi gerçeklerden uzak bu tür kararlarla dış politikada zaafiyete düşürülmek ve köşeye sıkıştırılmak istenmektedir. Görünen odur ki; Türkiye tavizkar bir tutum içerisine girdiği sürece bu baskı ve siyasi oyunlar artmaya devam edecektir.  Ak Parti iktidarına çağrımız bu konuda tavizsiz ve dik bir duruş ortaya koymasıdır. Türkiye dış politikasını başkalarının tavrına bakarak değil kendi iradesini ortaya koyarak belirlemek zorundadır.”
 
 HÜKÜMET DİK DURMALI
Ermenistan ve Ermeni diasporasının dış politikasını 3-T üzerine kurduğunu ifade eden Özel, “Bunlar; sözde Ermeni Soykırımının “Tanınması”, “Toprak Talebi” ve “Tazminat Talebi”dir. Toprak talebi Ermenistan’ın arz-ı mevududur. Şayet Dış İlişkiler Komitesi’nin bu kararı karşısında gereken dik duruş ortaya konmazsa bundan sonraki süreçte karşımıza çıkarılacak sorun Toprak ve Tazminat talebi olacaktır.” uyarısında bulundu.
 
“Bu noktada atılacak adımlar bellidir:
- TBMM derhal Hocalı katliamını “soykırım” olarak tanıyan bir Tasarıyı gündemine almalı ve kabul etmelidir.
 
- Binlerce Azeri kardeşimizin hayatına malolan Hocalı Katliamı uluslararası camianın gündemine taşınmalıdır.
 
- Halen Ermeni işgali altında bulunan Karabağ bölgesindeki işgale son verilmesi için uluslararası camia harekete geçirilmelidir.
 
- Ermenistan sınır kapısının açılması sürecinde hayal kırıklığı yaşattığımız dost ve kardeş ülke  Azerbaycan’la ilişkileri daha da ileriye taşıyacak girişimler derhal başlatılmalıdır.
 
- Dost ve Stratejik Müttefik bir ülkeye yakışmayan bu tavır karşısında İncirlik Üssü’nün kapatılması ve Afganistan’da bulunan Türk askerlerinin geri çekilmesi dahil olmak üzere iki ülke arasındaki ilişkiler yeniden gözden geçirilmelidir.
 
- Biz Saadet Partisi olarak bölgemizde ve dünyada kalıcı ve adil bir barıştan yanayız. Türkiye’nin bu bölgenin Amiral gemisi olduğunu biliyoruz. Türkiye bu misyona uygun, muktedir ve saygın bir dış politika izlemek zorundadır