AMATÖR TAKIMLARIN SORUNLARI KOUŞULDU

AMATÖR TAKIMLARIN SORUNLARI KOUŞULDU
Karaman Spor İl Müdürlüğü Amatör Futbol Konulu Bir Toplantı Düzenledi.
Toplantıya İl Genel Meclis Başkanı Ertuğrul ÇALIŞKAN, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer ERSÖZ, Karaman A.S.K.F Başkanı Mehmet Ali Demir, Futbol İl Temsilcisi Yaşar Çalışkan ve Futbol branşında faaliyet gösteren kulüp başkanlarının katılımı ile Karaman da amatör futbolun gelişmesi ile ilgili bir toplantı gerçekleşti.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer ERSÖZ Karaman da Sporun bütün branşlarda ivme kazanması için bir çalışma içerisinde olduklarını, Futbol branşının İl Müdürlüğümüzünün faaliyet göstereceği bir branş olmamasına rağmen, futbol federasyonu ile yapılan görüşmelerde önümüzdeki sezon federasyonun deplasmanlı bölgesel lig kuracağını Karaman a 1 kontenjan verildiğini, deplasmanlı lige katılmak için 15 veya 20 takımlı Amatör lig oluşturulmasının yeterli olacağını belirtmiş Karaman ın deplasmanlı ligde yer alması için genç kategorisindeki takım sayısının artırılması gerekliliği doğduğundan bu toplantının organize edilmesi gerektiğini belirtmiştir. Bu konuda kurum ve kuruluşların gerekli desteği vereceğine inandığını söyledi.

İl genel Meclisi Başkanı Ertuğrul Çalışkan bu konunun il Müdürümüz tarafından kendilerine aktarıldığında Genel Sekreterimiz ve Meclis üyelerimizle görüşmeler yapıp sayın Valimizinde bu konuda desteğini aldıktan sonra İl Özel İdaresi olarak Amatör takımlarımıza kanunlarımızın verdiği yetkiler dahilinde kulüplerimize verilmek üzere bütçemize yardım koyduk.

Karaman da futbolun gelişmesi, takım sayılarının çoğalması için elimizden gelen çaba ve yardımı göstereceğiz. Futbol Federasyonunun önümüzdeki sezon uygulamaya koyacağı deplasmanlı bölgesel ligde Karaman dan bir takımın yer alması noktasında üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini söylemiştir.

Karaman A.S.K.F Başkanı Mehmet Ali DEMİR bu sene Büyüklerde 10 Takımla liglerin başlayacağını deplasmanlı bölgesel ligde yer almak için federasyon tarafından konulan kontenjanı yakalanması gerektiğini bununda gençler kategorisine daha fazla takımla katılım sağlanmasının gerektiğini belirtmiştir. Mehmet Ali Demir böyle bir toplantının ilimizde ilk olduğunu bu topklantıyı gerçekleştirmesinden dolayı il müdürü Ömer Ersöz e,  İl Genel Meclis Baskanı Ertuğrul Çalışkanʹa da İl Özel İdaresinin vereceği destekden dolayı teşekkür etmiştir.

Toplantıda söz alan Futbol İl Tensilcisi Yaşar Çalışkan ve kulüp başkanları Valimiz ve İl Özel İdaresince Kulüplere yapılacak yardımdan dolayı mutlu olduklarını gösterdikleri hassayietten dolayı teşekkürlerini iletmişlerdir.
Bu tip toplantıların belirli aralıklarla yapılmasının Karaman Sporuna fayda getireceği sonucuna varılmıştır.