AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AKSU KARAMANʹDA

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AKSU KARAMANʹDA
AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ABDÜLKADİR AKSU: "CHP VE MHP, ARTIK HER KONUYA MUHALEFET ETMEYİ HUY VE ADET HALİNE GETİRDİ

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, Karamanʹda muhalefete yüklenerek muhalefet partileri her şeye hayır demeyi huy haline getirmişler dedi.

Partisinin İl Teşkilatı tarafından Piri Reis Kültür Merkeziʹnde düzenlenen "demokratik açılım" konulu konferansa konuşmacı olarak katılmak üzere Karaman’a gelen Abdülkadir Aksu, Polisevi’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi.
 
Dün MHP lideri Devlet Bahçeliʹnin yaptığı bir konuşmada meclisteki kavgalı Genel Kurul AK Parti için kara bir leke olacak açıklamasını değerlendiren Aksu şunları kaydetti:
ʹʹBen dün Konya’da yaptığım toplantıda Sayın Bahçeli ve diğer liderleri Konyaʹya davet ettim. Gelin bu şehir barış, hoşgörü kardeşlik şehri. Belki sizdeki çarpıklıkları bu şehirde atarsınız dedim. Genel kuruldaki olay aziz milletimizin gözünün önünde cereyan etti. Televizyonlar çekti. Bunun kime kara leke olduğunu milletimiz çok iyi tespit eder. Tartışmayı kimin başlattığını yüce milletimiz takdir eder. Benim bir şey söylememe gerek yok. "Kararı milletimiz verirʹʹ
 
Kaldırılan Emasya protokolünü de değerlendiren Aksu bu protokolün balyoz planının kamuya yansımasıyla gündeme geldiğini söyledi. Bu planın hazırlayıcısı komutanın, ben bu plan Emasya ya göre hazırlanan bir prova dediğini ifade ederek ʹʹO zaman Emasya tekrar gündeme geldi. Emasya planının aslı emniyet, asayiş yardımlaşma planı. Bizim il idaresi kanunumuz, Valilere şöyle bir yetki vermiştir. İlde iç güvenlik kuvvetleriyle önleyemeyeceği bir toplumsal olayda en yakın garnizondan yardım ister.
 
O garnizon komutanı da bu yardım talebini yerine getirir. Bu yıllardır böyle. Ben Emniyet Müdürlüğü yaptığım dönemlerde de çok yazdık. Hatta önemli futbol müsabakalarında, mitinglerde yardım istedik. Fakat şimdi emniyet gücümüzün sayısı değildi. Emniyetimizin, jandarmamızın geldiği nokta çok iyi.O zamanlarda yardımda bazı konularda sıkıntı çekilince böyle bir protokol yapma ihtiyacı hissedilmiş. Ben o zaman muhalefet partisinde idim. Zaten protokolden sonra iller idaresi kanununda yapılan değişiklikle bunun nasıl yapılacağı madde, madde yazılmış durumda. Bakıldığında protokole de gerek olmadığı anlaşılıyor. Yapılan görüşmelerde buna gerek olmadığı için yine aynı usulle yürürlükten kaldırıldı.ʹʹ
 

Muhalefetin her şeye hayır demeyi kendine huy edindiğini de ifade eden Aksu ʹʹ Her şeye istemezük diyorlar. Bunu görüyoruz. Mevlüt Çavuşoğluʹnu 72 millet tebrik ederken bizim muhalefet buna da muhalefet etti. Yani her şeye hayır demeyi adet haline getirmişler.ʹʹ

Demokratik açılım sürecini de değerlendiren Aksu bu konuda kararlı olduklarını belirterek ʹʹBizim siyasi irademiz var. Temel hak ve özgürlükleri genişleteceğiz, önünü açacağız, demokrasimizin standartlarını arttıracağız. Bunun temel hedefleri şunlardır.
 
Terörü minimible etmek, demokrasimizin standardını yükseltmek, Temel hak ve özgürlüklerin alanını genişletmek. Bunları yaptınız mı zaten birçok sorunu çözüyorsunuz. Bunları kasa vade, orta vade ve uzun vade de yapacağız. Tamamı birden yapılmaz ki. Kısa vadede idari bir takım tedbirlerle yapılacak işler var. Bir başbakanlık genelgesi, bakanlık genelgesi, bir valinin emriyle yapılabilecek şeyler. İşte Batman Valisi emir verdi. 155 telefonlarının başına Kürtçe bilen polisler koyun. Hiç Türkçe bilmeyen bir vatandaş 155ʹi arayıp derdini nasıl anlatacak. Bu oldu. Bunun için bir kanun çıkarmaya gerek yok.
 
Vatandaşlarımız köy isimlerini değiştirmek istiyorsa, usulüne uygun olarak müracaat ediyor, İçişleri Bakanlığına geliyor, içişleri bakanının imzasıyla değişiyor. Orta vadede ilçe isimleri var. Bunlarda kanun konusu. Kanunla değişebilir. Örnekleri var. Bunun yanında İçişleri Bakanımızın hazırladığı 4 tane önemli yasa var. Hatta 5. biri Kamu Güvenliği Müsteşarlığı, İnsan hakları kurulu, daha özerk, daha bağımsız bir insan hakları kurulu. Ayrımcılıkla mücadele kurulu. Buda hazır. Kolluk kuvvetlerinin bağımsız denetim mekanizması kurulması.
 
Buda önemlidir. Bütün bunlar belli bir etnik, belli, bir dinsel grubun haklarına yönelik değil.72 milyon insanı ilgilendiren konular. Alevi çalış tayı hazırlandı, rapor hazırlanıyor. Romen çalış tayı bitmek üzere. Sürecin önü açık diyoruz. Uzun vadede de yapmayı düşündüğümüz anayasa değişikliği. Fakat anayasa değişikliği çalışmalarında da muhalefet partileri engel olmaya çalışıyorlarʹʹ
 

BEŞİKTAŞ KONGRESİ’NDE OĞLUMU DESTEKLEDİM

Çok eski bir Beşiktaş Kongre üyesi olarak gidip oyunu kullandığını söyleyen Abdülkadir Aksu, bundan öncede Serdar Bilgili ve Yıldırım Demirören’in de ilk başkan olduğunda gidip oyumu kullanmıştım. Serdar Bilgili başkan adayı olduğunda onu desteklemiştim, Yıldırım Demirören olduğunda da gidip onu desteklemiştim. Bu kongrede de başkanlığa aday olan oğlumu desteklemek için gidip oyumu kullandım dedi.