AKP, SOYGUN DÜZENİNİN TAŞERONUDUR.

AKP, SOYGUN DÜZENİNİN TAŞERONUDUR.
Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Halit Özel, BDDKnın açıkladığı bankaların eylül ayı karlarını eleştirerek, Halkın cefa çektiği bir yerde birileri sefa sürüyorsa bu düzen adil değildir dedi.
Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Halit Özel, geçtiğimiz günlerde BDDK’nın açıkladığı eylül ayı raporunu değerlendirdi. Bankaların yüzde 41’lere varan karlar yaptığını kaydeden Özel,  Hükümetini uyguladığı ekonomi politikaları yüzünden eleştirdi. Özel, “Bu düzen, bu sistem adil olmayan uluslar arası faizci sisteminin soygun düzenidir. Ve maalesef AKP hükümeti bu düzenin taşeronudur. Ve uluslar arası dünya finans sisteminin dünya da bir numaralı uygulayıcısıdır” dedi.
 
MİLLET CEFA ÇEKERKEN, BANKALAR SEFA SÜRÜYOR

Halkın GDO’lu tohumla uğraşırken Türkiye’deki fakir, fukaranın faizle soyulduğunun hiç kimsenin farkında olmadığının altını çizen Özel, “Farkında olanlarda meseleyi ya gündeme getirmiyorlar ya da kasıtlı olarak üstünü örtüyorlar. Türkiye’nin yüzde 6 fakirleştiği, işsizler ordusuna 1.5 milyon yeni işsizin katıldığı, emeklilerin maaşlarına günde 15 kuruş ile 60 kuruş arasında zam yapıldığı, işadamlarının fabrikalarını kapattığı ve intihar ettiği, esnafın tezgahının dağıldığı, protestolu senetlerin, karşılıksız çeklerin alabildiğine arttığı ve borcunu ödeyemediği için on binlerce insanın hapiste yattığı ekonomik krizin alabildiğince yaşandığı bir dönemde bankaların karı 2009 yılı 9’uncu ayı itibariyle yüzde 41 artıyor ve faizci düzen bu sefalet üzerinden sefahat sürüyor. Milletimiz cefa çekerken bankalar sefa sürüyor” diye konuştu.

PARAMIZ YABANCIYA GİDİYOR
 
Bankacılık Düzenleme Denetleme Kurulu’nun yayınladığı rapora göre eylül ayı sonu itibariyle bankalar net karlarını 4.5 milyar liralık artışla 11.2 milyar liradan 15.7 milyar liraya çıkardığını da vurgulayan Halit Özel, “Sadece bir bankanın net karı ise yüzde 51 artarak 1 milyar 300 bin TL’den 2 milyar TL’ye çıkmış durumdadır. Elbette elin karında gözümüz yok ama bu milletin sefaleti üzerinden millet, devlet soyularak yapılıyorsa elbette söyleyeceğimiz çok şey vardır. Türkiye’deki bankaların yüzde 50’sinin yabancıların elinde olduğu düşünülürse, vatandaşın parasının nereye gittiği ortadır” şeklinde eleştirdi.
 
BU DÜZEN ADİL BİR DÜZEN DEGİL

“Bu düzen, bu sistem adil olmayan uluslar arası faizci sisteminin soygun düzenidir. Ve maalesef AKP hükümeti bu düzenin taşeronudur. Ve uluslar arası dünya finans sisteminin dünya da bir numaralı uygulayıcısıdır. Bu düzen böyle gitmez. Biz bu düzeni değiştireceğiz. Halkımızın hakkını koruyacağız. Yeniden büyük Türkiye’yi ve adil bir dünyayı kuracağız”