700 Bin TL’ye Sıfır Toyota Corolla Müjdesi!

700 Bin TL’ye Sıfır Toyota Corolla Müjdesi!
Sıfır ve ikinci el otomobillerde fiyat artışları devam ederken, 700 bin liraya sıfır Toyota Corolla satışları başladı. Peki, kimler bu aracı 700 bin liraya alabilir, şartlar neler? İşte detaylar…

Derinleşen ekonomik kriz, TL’nin değer kaybı ve dolar kurundaki artış nedeniyle Türkiye’de resmen iğneden ipliğe her kaleme fahiş zamlar geldi. Bu kapsamda, sıfır ve ikinci el otomobil almak hayal olurken, araç sahibi olmak isteyenler araç almak için taşıt kredisine yönelmeye başladı.

Ancak, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) yaklaşık bir yıldır düzenli bir şekilde faiz artırımına gitmesi nedeniyle kredi faizleri de rekor seviyelere ulaştı. Bu nedenle, taşıt kredisi de çekemeyen vatandaşlar, otomobil sahibi olmak için farklı yollar araştırmaya başladı.

Bu kapsamda, devletin engelli vatandaşlara sıfır otomobil alımlarında ÖTV indirimi sağlaması, bir kesimin otomobil almak için resmen imdadına yetişti. Devlet, yüzde 90 ve üzeri engeli bulunan vatandaşlara sıfır otomobil alımlarında ÖTV muafiyeti imkânı sağlıyor. Böylece, fiyatı 2 milyon liraya dayanan otomobiller bile oldukça uygun fiyata alınabiliyor.

toyota-corolla1.jpg

BAŞVURU ŞARTLARI

Devletin engelli vatandaşlara sağladığı ÖTV muafiyetinden yararlanmak için bir şart bulunuyor. Buna göre, engelli vatandaşlar SGK’dan yüzde 90 ve üzeri engelli olduğuna dair aldıkları belgeyle sıfır otomobil alımlarında ÖTV indiriminden yararlanabiliyor.

Bu doğrultuda, Türkiye’de hatırı sayılır bir piyasası olan Toyota Corolla, kısa süreliğine ÖTV indirimiyle satışa çıktı. Söz konusu engelli vatandaşlar, Toyota Corolla’yı ÖTV’siz 700 bin liraya kadar alabiliyor.

2024 model sıfır kilometre Toyota Corolla için belirlenen 1 milyon 346 bin lira fiyat ÖTV muafiyeti olanlar için 700 bin liraya düşüyor. Bu kampanyayı değerlendirerek kaliteli ve güvenilir bir araca sahip olmak artık çok daha kolay hale geliyor.