3. Şehit dedikodularına açıklama

3. Şehit dedikodularına açıklama
Bugün ortalıkta dolaşan 3. Şehit dedikodularına Mustafa Kurşun bir açıklama yaptı
Karaman 2. Ateş bazı art niyetli kişilere de malzeme çıkarmış gibi. Öğlen gelen 2. Şehit haberinden sonra aynı özel harekatçının yanında ikinci kişi olduğu ve onunda şehit olduğu ama gizlendiği gibi dedikodular yayılmaya başlamıştı. İnternet Medyası ve Yazarları Derneği Başkanı Mustafa Kurşun bunlara itibar edilmemesi gerektiğini vurgulayarak 3. Şehit iddialarını yalanladı.
 
İNTERMED Başkanı Mustafa Kurşun, yaptığı açıklamanın tamamında şunları söyledi; “Karaman üç günde ikinci acı haberini aldı. Önce Sözleşmeli Er Oğuzhan Küçük kardeşimizin şehadet haberini aldık, henüz O’nun acısını yaşarken Özel Harekât Polisi Muhammet Ali Mevlüt Dündar Kardeşimizin Şehadet haberi ile sarsıldık. Rabbim şehadetlerini kabul etsin. Peygamber Efendimize komşu eylesin.
 
SOSYAL MEDYADA TEYİT EDİLEMEMİŞ HABERLER VAR.
 
Sosyal medyanın en yaygın olarak kullanıldığı haberleşme çağımızda maalesef kışkırtma amaçlı kullanılabiliyor. Sosyal medyada karşılaştığınız her haber/bilgi doğru olmayabilir. Sosyal medya Provokasyon/Propaganda/Algı amaçlı kullanılabiliyor. Sosyal medyada itibar sorunu yaşanıyor. Bazı sosyal medya hesaplarından üçüncü bir şehit olduğu haberi kasıtlı veya bilinçsiz olarak paylaşılıyor. Resmi ve gayri resmi kaynaklar üzerinden yapmış olduğumuz araştırmalara göre şuan itibari ile bu bilgi teyit edilememiştir. Daha açık ifade ile bilgi doğru değildir. İddiaları resmi muhataplarına sormak ile birlikte Şehidimizin arkadaşı, meslektaşımız TRT Muhabiri Necati ERMİŞ aynı timde görev yapan bir başka Karamanlı hemşerimizi açısını paylaşmak amacı ile aramıştır. Hemşerimiz meslektaşımıza aynı timde ikinci Karamanlı şehit olayının gerçek olmadı bilgisini net şekilde vermiştir. Ayrıca derinden fısıldanan Kuzey Irakta Karaman Göcer’li şehit haberi de asılsız çıkmıştır.
 
SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARIMIZ TERÖRÜN HEDEFİNE HİZMET ETMEMELİ
 
Terör aynı anda birden fazla olumsuz hedefe hizmet etmektedir. Sosyal medya paylaşımlarımızın toplumsal huzuru bozmaya yönelik içeriklerinden kaçınmalıyız. Önümüzdeki birkaç gün ve saat önemli ve kritiktir. Sosyal medya üzerinden yapılacak ve muhtemelen kışkırtma, toplumu bölme hedefi olan; taciz, mülteci, yeni şehit paylaşımlarına karşı ihtiyatlı olalım ve alet olamamaya özen gösterelim. Basın mensubu kardeşlerimiz sizlere en sağlıklı bilgileri ulaştırmak için 24 saat çalışmaktadırlar. Lütfen şehrimizde en itibarlı ve en yaygın haber merkezi olan internet medyamızı ve İNTERMED Derneğimizin üyelerine ait olan sitelerimiz takip edin. Karaman İnternet medyası en hızlı ve en güvenilir haber erişiminin yapıldığı mecradır.
 
ŞEHİT BABASI ALAATTİN KÜÇÜK’ÜN METANETİ TOPLUMA ÖRNEK OLMALI
 
Şehidimiz Oğuzhan Küçük’ün babası Alaattin Abimizin metaneti ve sözleri hepimize örnek olmalı. Evladını vatana şehit vermekten onur duyan Alaattin abimiz terör örgütünü hedeflerini kursağında bırakmıştır. Vali Vekilimiz Kaya Tarakçı, Milletvekillerimiz Recep Konuk ve Recep Şeker Şehidimiz karşılamaya giderek ve Karaman’a gelinceye kadar Şehidimizin naaşına eşlik ederek Şehit ailemizin açısına merhem olmaya çalışmışlardır.
 
Bizleri acı ve sevinç birleştiriyor; hangi siyasi görüşe ve hangi statüye sahip olursak olalım iftar sofrasında ekmeğimiz bölüştüğümüz gibi şehit cenazesinde de aynı safta omuz omuza durabilmeyi başarabiliyoruz. Söz konusu vatan olduğunda tıpkı 15 Temmuz’da olduğu gibi omuz omuza vermeyi başarıyoruz. Duruşumuz dostlarımıza güven düşmanlarımıza korku salmaya devam etsin.
 
İNTERNET MEDYASI EN HIZLI ve EN DOĞRU BİLGİYİ PAYLAŞIYOR.
Basın çalışanlarımız ve kurumlarımız Şehitlerimizin ailelerine haber verilmeden öğrendikleri bilgiyi paylaşmadılar. İnternet Medyası Şehit ailelerini sıkıntılı duruma düşürmekten kaçınmışlardır. Şehit yakınlarının basın üzerinden alacakları ilk haber ile acılarının daha da derin bir hal almasına aracı olmamışlar ve önce yetkililerin görevlerini yerine getirmesi konusunda hassasiyet göstererek etik davranmışlardır. Habercilik reflekslerini öteleyerek sorumlu davranan basın mensubu kardeşlerimizi tebrik ediyorum.
Şu günlerde Cennet Kokmaya başlayan Karamanımıza Rabbim sabır nasip etsin.
 
Mustafa Kurşun
İnternet Medyası ve Yazarları Derneği Başkanı