“3 Aralık Dünya Engelliler Günü”kutlama mesajları

“3 Aralık Dünya Engelliler Günü”kutlama mesajları
“3 Aralık Dünya Engelliler Günü” kutlama mesajları.

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M. Gökhan ALKAN ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa TOKTAY “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayınladılar. 

“Engellilik, sadece engellilerin ve ailelerinin içinde bulunduğu bir sağlık sorunu değil, sosyal boyutlarıyla hepimizi yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konudur. Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık,  ve engelli bireylere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalığın artması için önemli bir gündür. 

Engelli vatandaşlarımızın da hayatın her alanında kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmeleri temel bir insan hakkıdır. Bu bağlamda, engelli insanlarımızın maruz kaldığı eşitsizlikleri ortadan kaldırmak, istihdam yoluyla özgürleşmelerini sağlamak, yaşam koşulları ve bakım hizmetlerini iyileştirmek, ön yargılarla mücadele etmek ve onlara güvenli bir gelecek sunmak, en temel gayemiz olmalıdır. 

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası olarak 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle engelli vatandaşlarımızın topluma katılımları, kendilerini geliştirebilmeleri ve kimseye muhtaç olmadan yaşamlarını sürdürebilmeleri konusunda oluşan toplumsal bilincin artarak devam etmesi umuduyla tüm engelli vatandaşlarımıza sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyoruz” ifadelerine yer verdiler.

_________________________________________________________________

2.12.2016
Karaman Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven 3 Aralık "Dünya Engelliler Günü" sebebiyle bir mesaj yayınladı. 

Engellilerin toplum içerisinde hak ettikleri yerde olması gerektiğine vurgu yapan Sayın Ali Konukseven mesajında şu ifadelere yer verdi:

"3 Aralık Dünya Engeliler Günü, insanlığımız adına daha fazla düşünmemiz ve insani duygularımızı en fazla hissetmemiz gereken günlerden biridir. Bu noktada Kent Konseyi Engelli Meclisimiz çatısı altında dil,din,ırk,kültür,sınıf,egitim ve cinsiyet farkı gözetmeksizin kentimizin ve kentlilerin engellilerle birlikte, engelli yaşamının kolaylaştırılması ve toplumsal ekonomik yarar üretmesinde aktif rol almasını sağlıyoruz. Hedefimiz yaşamın bütün alanlarında engellerin kaldırılması ve engellilere yönelik ayrımcılıkla mücadele edilmesi yoluyla sosyal alanda engellilerin topluma tam ve etkin katılımlarının sağlanmasıdır. Toplumun her alanında engellilere yer verilmesi ve onlara en iyi koşullar altında yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak adına hassasiyetle çalışıyoruz. Çeşitli engellerine rağmen, hayat mücadelesi veren ve hayatlarını onurlu bir şekilde geçirmek adına ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımız bizim için birer güç kaynağıdır. Her fırsatta onları kucaklayarak eşit ve değerli vatandaşlar olduklarını göstermeliyiz.” dedi.

___________________________________________________________________________

AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Ümit Gülin GÖKSOY:
 
Toplumsal yaşama eşit ve etkin katılım tüm bireylerin hakkıdır. Bu amaçla Özürlülerin topluma kazandırılması ve insan haklarının tam ve eşit ölçüde sağlanması amacıyla 1992 yılında Birleşmiş Milletler kararı ile 3 Aralık “Uluslararası Engelliler Günü” olarak kabul edilmiştir.
Engelli vatandaşlarımızın her alanda kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmeleri için; devletimiz kalıcı ve çağdaş çözümler üretme sorumluluğu ile hareket etmektedir.
Bugün, geçmiş dönemlerde ihmal edilen, sorunları, talepleri ve istekleri görmezden gelinen engellilerimizin, başta eğitim ve sağlık olmak üzere her alandan özgürce ve rahatça yararlanabilmesi için her tür imkân sunulmaya çalışılmaktadır. 30 Mayıs 1997 tarihinde Başbakanlığa bağlı olarak kurulan Özürlüler İdaresi Başkanlığı ile başlayan ve 633 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü olarak devam eden özürlülük alanındaki hizmetler son 15 yılda önemli rakamlara ulaşmıştır.
1990’lı yıllarda engellilerimiz hiç dışarıya çıkamıyor, eğitim alamıyor, sağlık hizmetlerinden dahi rahatlıkla faydalanamıyorlardı. Ülkemize gelen yabancılar, ‘Ne güzel! Ülkenizde hiç engelli yok mu’ diye soruyorlardı. Bilmiyorlardı ki, engellilerimiz kendilerine ayrılan küçük dünyanın içinde kıstırılıp kalmışlar. Bugün, şükürler olsun ki bu konuda çok yol aldık. Engelli bireylerimizi topluma kazandırmak ve hayatlarını kolaylaştırabilmek için küçük büyük herkesin, hepimizin yapabileceği pek çok şey olduğunu gördük ve gerek yaptığımız yasal düzenlemelerde, gerekse farkındalık ve erişe bilirlik çalışmalarımızda bu doğrultuda hareket etmeye özen gösterdik.
Engellilerden çok şey öğrendiğini, bu kapsamda hayattaki beklentilerinden bazı değişiklikler yaptığını dile getiren Şahin, çağdaş ve sosyal belediyecilik anlayışının bir gereği olarak, engellilerin karşılaştığı sorunların çözümü için var güçle çalıştıklarına dikkati çekti.
 İnsan odaklı politikalarla, istisnasız, toplumun bütün kesimlerini kucaklamaya özen göstererek Karamanımız ve ülkemiz için çalışmaya devam edeceğiz. Engellilerimizin toplumsal yaşamın her alanında yer almasını sağlayarak, hak temelli bakış açısıyla hizmet üretmeye devam edeceğiz. Engelleri aşarak, başta toplumun zihnindeki engeller olmak üzere, her türlü engeli aşarak her biri kendi alanında başarılı olmuş kardeşlerim sizleri yürekten tebrik ediyorum. Sizlerin azmi ve kararlılığı bize yol göstersin, karşılaştığımız zorluklar karşısında bizlere örnek olsun diyorum.
Engelli vatandaşlarımızın yanında olmayı ve engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmayı yasal görevimizin yanında bir insanlık görevi olarak görmeliyiz. Gün vesilesiyle “Engel SİZ Olmayın” diyerek, engelli vatandaşlarımızı sevgi ve muhabbetle kucaklıyor, kendilerine ve ailelerine sağlıklı, mutlu, huzurlu ve engelleri aşılmış bir dünya diliyorum.
__________________________________
 

AK Parti Karaman il Başkanı Nazmi Ünlü:

 “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” ilkesini düstur edinerek kurulan partimiz, kuruluşundan itibaren parti programında, iktidarında da eylem planlarında engellilerin insanca yaşamasını sağlayacak sosyal politika hedeflerini belirlemiş ve ilk kez devrim niteliğinde uygulamalarla engelli vatandaşlarımızın sıkıntılarını giderme konusunda büyük mesafeler alınmıştır.

Bu noktada devletimiz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde kurulan Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü eliyle; bedensel, zihinsel, sosyal ya da ekonomik koşulları nedeniyle özel ihtiyaçları bulunan vatandaşlarımızın yanında yer almaktadır. Özellikle son on dört yıldır eğitimden istihdama, sosyal yardımlardan bakım hizmetlerine kadar neredeyse her alanda reform niteliğinde yasal düzenlemelerle, engelli bireylerin önünde bulunan engel ve eşitsizlikleri ortadan kaldırarak yolumuza devam etmekteyiz.

Hayatın içinde bir ve bütünüz. Engelli engelsiz tüm toplumun hep birlikte uyum içerisinde bütünleşmesi ve her bir bireyin karşılıklı saygı ve sevgi ortamında birbirlerini anlayarak yaşayabilmesi en büyük gayemizdir. Bu duygu ve düşüncelerle engelli kardeşlerimizin gününü kutluyor, aileleriyle, yakınlarıyla ve sevdikleriyle sağlıklı bir ömür diliyorum

______________________________________________________________

 

AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akca:
Birleşmiş Milletler, 3 Aralık gününü tüm dünyada engellilerin topluma kazandırılması ve haklarının ‘tam ve diğer insanlara eşit ölçüde’ sağlanması amacına dönük çalışmaların yapılması gereken bir gün olarak duyurmuş ve bu günü ‘Uluslararası Engelliler Günü’ olarak kabul etmiştir.
2005 yılında hükümetimiz tarafından ilk defa çıkarılan engelliler kanunu ile toplum, devlet ve hükümet yetkilileri olarak zihinlerdeki engelleri kaldırmış ve onlara güvenli bir gelecek sunmak, millet ve devlet olarak en önemli görevimiz olduğu ortaya konulmuştur. Eğitim hizmetlerinden-evde bakım hizmetlerine, istihdamdan-çevre iyileştirmelerine kadar gerçekleştirilen uygulamalarla, pek çok konuda engelli kardeşlerimize hakları teslim edilmiştir.
Engelli kardeşlerimize sahip çıkmayı bir insanlık görevi olarak görüyor ve onların her türlü sıkıntılarına çare olmaya çalışıyoruz. Engelli insanların sağlıklarına kavuşmaları, eğitilmeleri, iş hayatı ve sosyal yaşama katılımlarını sağlamak, hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermek kamu kurumları, yerel idare ve sivil toplum olarak hepimizin sorumluluğudur.
Bu duygu ve düşüncelerle, engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine en derin saygılarımı sunar, tüm engellilerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlarım.

____________________________________________________________