30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajları

30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajları
30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajları
AK Parti Karaman İl Başkanı Mehmet ER,
Bu millet 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da elde ettiği büyük zaferle Türkiye’yi işgalden kurtarmış, uçurumun kenarından döndürmüştür. Büyük taarruz neticesinde işgal altındaki vatan toprakları düşmandan bütünüyle arındırılmış ve istiklal savaşı hak ettiği büyük zaferle taçlandırılmıştır. Bu destansı zaferle birlikte millet kendisine yeni ufuklar, büyük hedefler çizmiş ve bu doğrultuda ülkeyi kalkındırmıştır. 30 Ağustos birlik ve beraberliğin, vatan sevgisinin, büyük Türkiye hayalinin, özgürlük mücadelesinin adı ve ispatı olmuştur. Kahraman milletimizin büyük zaferinin 95. Yıldönümünü bir kez daha yaşamanın mutluluğu ve haklı kıvancı içerisindeyiz.
Ecdadımızın başarılarla dolu geçmişinin en büyük destanlarından biri 30 Ağustos zaferi canı yanmış bir milletin neler yapabileceğinin en büyük kanıtıdır. Bizler de aynı şeyi 15 Temmuz günü yaşayarak ve mücadele ederek öğrenmiş olduk. Aziz milletimiz 15 Temmuz gecesi ülkemizi yıkmak, milli birlik ve beraberliğimizi yok etmek amacıyla girişimde bulunan hainlere karşı kazanmış olduğu zaferle adından bir kez daha söz ettirmiştir.
Bu zaferlerimiz mübarek olsun. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tüm mensuplarıyla, aziz vatanımızı korumak için kanlarını bu uğurda feda ederek şehitlik mertebesine ulaşan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını tebrik ediyorum.

 

AK Parti Karaman İl Kadın Kolları Başkanı Ümit Gülin Göksoy;

30 Ağustos 1922'nin, istiklal mücadelesinin zaferle tamamlandığı tarihtir. İşgalci güçler karşısında verilen destansı mücadele nihayetinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin vücut bulmuştur.

Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile milletimiz en zor şartlar karşısında bile mücadeleden vazgeçmeyeceğini, vatanını, bayrağını ve hürriyetini canı pahasına koruyacağını bütün dünyaya göstermiştir.

En zor şartlarda bile tek yürek, tek millet halinde mücadele etmekten vazgeçmeyeceğini o günlerde dünyaya gösteren milletimizin, bugün yine aynı şuur ve ruhla hareket ederek, 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen hain darbe girişimi sırasında bunu bir kez daha kanıtlamış ve destansı mücadelesiyle silahlı hain güçlere karşı büyük bir zafer daha kazanmıştır. Ülkemizi parçalamak isteyenler milletimizin izzetli direnişi karşısında çaresiz kalmışlardır.

Bu duygu ve düşüncelerle Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarının ve bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bu zaferi bize armağan eden istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi şükranla yâd ediyorum.

 

AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akca,
30 Ağustos 1922 tarihi, onurlu bir direnişin bağımsızlık ve vatan sevgisinin yüceliğini dünyaya kabul ettirdiği tarih olmuştur. Vatan topraklarımız kurtarılmış, milletimiz hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur.
Anadolu topraklarını 1000 yıldır vatan eyleyen aziz milletimiz geçmişte nasıl mücadele vermişse yine aynı azim ve şuurla vatanına sahip çıkmaktadır. En yakın örneği vatanımızın bölünmez bütünlüğüne kast eden akıl almaz girişime karşı, 15 Temmuz ihanetine karşı milli bir duruş sergileyen milletimizin tutumudur. Bu şanlı zafer, Milli birlik ve beraberliğimize, kardeşliğimize zarar vermeye çalışan şer odaklarına karşı da bir ve bütün olduğumuzun en somut nişanelerinden biridir.
Bu zafer tüm mazlum halklara örnek teşkil edecek biçimde işgalci güçlere unutulmayan bir ders vererek, milletimizin hiçbir şekilde bağımsızlığından ödün vermeyeceğini, bütün dünyaya duyurmuştur. Bu büyük gün vesilesi ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kahraman Şehitlerimizi ve Gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, tüm halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.