24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Mesajları

24 Kasım Öğretmenler Günü  Kutlama Mesajları
24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle kutlama mesajları

KTSO ´DAN 24  KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMA MESAJI

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M. Gökhan ALKAN ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa TOKTAY 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladılar.

Yayınladıkları mesajda; Bir toplumun geleceğinin biçimlenmesinde en büyük yükün öğretmenlerin omuzlarında olduğuna işaret ederek, geleceğin insanını yetiştirme bakımından   öğretmenlerin toplumun en saygın kişileri olduğunu kaydettiler.

Öğretmenlik, emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, öğreten ve öğrenen arasında güven ve sevgi ilişkisine dayanan bir meslektir. Topluma hizmet veren her mesleğin saygın olduğu bir gerçektir. Fakat bütün meslek mensuplarını yetiştirip hayata hazırlayan öğretmenlik mesleği ayrı bir kutsallık taşımaktadır.

Unutmayalım ki, öğretmenlerimize verdiğimiz değer, bizim kendimize ve ülkemize biçtiğimiz değerdir. İyi yetişmiş donanımlı öğretmenlerin yetiştireceği yeni nesiller, toplumu medeniyet yarışında en ileri götürecek gücümüzdür.

 

REKTÖR AKGÜL’DEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Rektör Akgül, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bilginin ayırt etmeksizin tüm bireylere ulaşması, yerel ve evrensel olguların yeni nesillere aktarılması, eğitim-öğretim ekseninde toplumsal bağlarımızın güçlenmesi ve ortak değerlerimizin yaşatılması adına önemli bir görev üstlenen öğretmenlerimiz, yerine getirdikleri bu kutsal faaliyet nedeniyle övgülerin en yücesini hak etmektedirler.

Kuşkusuz ülkemizin gelişip kalkınması, ekonomimizin güçlenmesi ve dünya milletleriyle yarışmamızın en büyük etmeni eğitimdir. Ayrıca milletçe dünyaya yeni bir soluk getirmek ve yeni bir medeniyet inşa etmek istiyorsak dayanacağımız en büyük temel yine eğitim olmalıdır.

Geçmişimizden aldığımız güçle geleceğimizi şekillendirmek ve yetiştirdiğimiz nitelikli bireylerle insanlığa örnek teşkil etmek için öğretmenlerimize büyük sorumluluk düşmektedir. Bu münasebetle; iyi bir nesil ve üstün vasıflı insan yetiştirmek gayretiyle gece gündüz demeden çalışan, bilginin ve örnek kişiliğin simgesi olan, hayat boyu öğrenen ve öğreten, mesleğini layıkıyla yerine getiren ve yüzyıllardan günümüze dek süzülen bilgelik ışığını devam ettiren tüm öğretmenlerimizin ve öğretim elemanlarımızın Öğretmenler Gününü kutluyor; kendilerine saygı ve şükranlarımı sunuyorum.”

 

AK Parti Karaman İl Başkanı Mehmet Er;

 

Ülkemizde saygınlığı en yüksek meslek mensuplarının başında öğretmenler, ilim adamları gelmektedir. Bilmek ve öğrenmek, insanoğlunun doğuştan gelen bir özelliğidir. Öğretmenler, bu vasfı, uygulamaya ve hikmete, yani iyi ile kötüyü ayırt etmeye tahvil etmekle mükelleftirler. Dolayısıyla öğretmen, evet öğretendir ama bununla birlikte eğiten, terbiye eden, çocuğun içindeki cevheri ortaya çıkartan kişidir; öyle olmalıdır. İnsan yetiştirmek, aynı zamanda bir medeniyet, bir kültür inşasıdır.

 

Öğretmenlerimizi, kendilerine emanet ettiğimiz çocuklarımızı bu anlamda da yetiştiren insanlar olarak görüyor, kendilerinden böyle bir gayret bekliyoruz. Bu nedenledir ki geleceğimize ilişkin hedeflerimize ulaşabilmemiz konusunda en büyük görev, öğretmenlerimize düşüyor. Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasında, 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirmesinde, öğretmenlerimizin çabalarının, emeklerinin çok önemli payı olacaktır.

AK Parti olarak, modern eğitim öğretim tekniklerinin müfredata dâhil edilmesinden, ileri teknolojinin yaygınlaştırılmasına kadar birçok kapsamlı reformu hayata geçirdik. Öğretmenlik mesleğinin itibarını yükseltme, öğretmenlerimizi maddi ve manevi olarak toplumumuzda hak ettikleri saygın konuma taşıma noktasında da büyük gayret sarf ettik. 'Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum' ifadesinde tecessüm eden bir geleneğin temsilcileri olarak bizler, öğretmenlerimize olan şükran borcumuzu hiçbir zaman layıkıyla ödemeyeceğimizin farkındayız.

Bu düşüncelerle, Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal'e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. Tüm öğretmenlerimizin ve eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü yürekten kutluyorum. Emekli öğretmenlerimize saygılarımı ifade ediyor, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum.

 

İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer, “24 Kasım Öğretmenler Günü” nedeniyle bir mesaj yayınladı:

 

Güngörer mesajında; “Gelecek nesillerimiz adına umudumuz olan çocuklarımızın iyi yetişmesinde büyük rol oynayan, mesleğini icra ederken de bitmez sabır ve istekle her türlü fedakarlığı gösteren siz değerli öğretmenlerimize çok şey borçluyuz. Sizler toplumda sağlam temeller üzerinde sağlıklı düşünen bireyler yetiştirme görevini üstlenen iyi eğitimli insanlar olarak; en doğru ve kazançlı yatırımın insana yapıldığının bir ispatı olarak ülkemizin gelişiminde ve gelişmiş ülkeler arasında yer almasındaki en önemli ve kutsal görevi yerine getirmektesiniz. Atatürk’ün de: “Milletleri kurtaranlar; yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet; henüz millet adını almak kabiliyetini bile kazanmamıştır.” dediği gibi, etrafını aydınlatarak karanlıklara meydan okuyan Öğretmenlerimiz; geleceğimizin sönmeyen ışığı, batmayan güneşidirler.

Bu duygu ve düşüncelerle dünyanın en kutsal vazifesini yapan tüm öğretmenlerimizin “Öğretmenler Günü”nü canı gönülden kutluyor, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk  olmak üzere geçmişte ve geleceğimizde emeği geçen tüm öğretmenlerimizi saygıyla, şükranla anıyorum.” ifadelerine yer verdi.

_________________________________________________

Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep MUĞLU 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan MUĞLU mesajında; Dünyanın en onurlu mesleklerinden biri olan öğretmenlik; emek, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın bir meslektir. Kendini geliştiren ve ufku açık öğretmenlerimiz sayesinde ülkemiz, aydınlık yolda yürümeye devam edecektir.

 

Ülkemizin her yerinde çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlama idealinden hiçbir zaman taviz vermediğinizden ve yetiştirdiğiniz her öğrenciye bu bilinçle yaklaştığınızdan hiç şüphem yok.  Genç kuşakların okuyan, araştıran, donanımlı, özgüvene sahip, kendi değerlerini unutmadan evrensel değerleri benimseyen ve ülkesini ve milletini seven bireyler olarak yetişmelerindeki çabalarınız her geçen gün daha büyük önem kazanmaktadır. 

Ülkemizi gelecekte yeni ufuklara taşıyacak olan çocuklarımızı her türlü bilgi ve beceri ile donatan kutsal bir mesleğin mensuplarıdır öğretmenlerimiz. 

Her zaman sevgi ve saygıyla andığımız değerli öğretmenlerimizin en büyük mutluluk kaynağı yetiştirdikleri öğrencileridir. 

Saygıdeğer öğretmenlerimizin bu onur gününü kutlarken; Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, eğitim şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, kutsal mesleğin onurlu temsilcileri olan öğretmenlerimizi sağlık, mutluluk ve başarı dilekleriyle sevgi ve saygıyla selamlıyorum.dedi

Saadet Partisi Karaman Kadın Kolları Başkanı Havva Şahin Öğretmenler Günü için 

yazılı bir açıklama yaptı. Açıklama şu şekilde:

Saadet Partisi KaramanKadın Kolları olarak; insan yetiştirmek, bir medeniyet, bir kültür inşa etmek için gayret eden tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü kutluyoruz.

Eğitim bir ülkenin en önemli ve en öncelikli meselesidir. Eğitim; bilgiyi faydalı hale getirme sanatı, bilgiyi kullanılır hale getirme ve davranış kazandırma sürecidir. Eğitimde amaç üretken olmaktır. Ele aldığınız insanı toplumda karşılığı olan bir meslek sahibi yapmaktır. Öğrenciyi bazı konularda sadece bilgilendirmek eğitimin amacı olamaz.

Eğitimi güçlü olmayan hiçbir ülke güçlü olamaz.Milli Eğitim politikamız siyaset üstü olmalı, popülizme kurban edilmemelidir.

Rekabete dayalı ve yarışmacı bir anlayış temelinde işletilen eğitim süreci, kendini düşünen, mutluluğu tüketimde arayan, aile bağlarını, akrabalık ilişkilerini ve toplumsal dayanışmayı ferdi çıkarlara indirgeyen bir zihin yapısının oluşmasına sebep olmaktadır.

Son yıllarda, insanlarımızın birbirlerine karşı merhametsiz ve acımasız davranmasının, şiddete başvurmasının altında, yanlış eğitim politikalarının uygulaması vardır.Her gelen yeni bakanla yeni bir sınav modeli denenmektedir. Öğrencilerimizin matematik merkezli ölçülmesi sonucu, özel yetenekleri ,soru eşitliğine dayanan bu mekanizma ile yok sayılmaktadır.

Eğitim sistemimiz öğrencilere sadece bilgi yüklemeyi amaçlayan ezberci bir sistemdir. Bu sistemde yorum ve analiz yapabilen, iyiyle kötüyü, doğruyla yanlışı, faydalıyla zararlıyı birbirinden ayırabilen üretken ve verimli gençler yetiştiremiyoruz.

Türkiye’deki milli eğitim, 1947’den bu yana, Kahire’de yapılan “Amerikan Eğitim Anlaşması” gereği “Fulbright Komisyonu”nun denetimindedir. Gençlerimize John Dewey programlarıyla ,batı hayat tarzını aşılamaya çalışan eğitimin, çok acil olarak “milli”leştirilmesi gerekmektedir.

Biz insanlığa ilimleri öğreten bir milletiz. İlim adamlarımız yüzyıllarca dünyaya ışık tutmuşlardır. Başkalarının denetimindeki eğitim bize hizmet edemez. Milli kültüre, milli kimliğe hizmet eden güçlü ve doğru bir eğitim olmazsa Türkiye’nin kurtuluşu ve yükselmesi mümkün olmaz. Eğitim sistemimiz rötuşlarla düzeltilemez. Sistemin kökten değişmesi gerekmektedir.

Bir ülkenin yüksek öğretimdeki başarısı üniversite sayısının çokluğu ile değil, o üniversitelerde verilen eğitimin kalitesi ile ölçülür.

Gençlerin ellerine tutuşturduğumuz diplomalar “İşsizlik Sertifikası”na dönüşmüşse 500 üniversitemiz olsa ne fark eder.

Kendi tarihini bilen, özgüven sahibi, dünyayı tanıyan, sorumluluklarının farkında olan bir genç ile geleceği kuşanabiliriz.

Okullar sadece bilgi ve kültür vermekle kalmamalı, onun yanında ahlak ve karakter terbiyesi de vermelidir. Bu ikisi birlikte olmazsa yetişme ve yetiştirme eksik kalır.

Bunun reçetesi, rekabete dayalı, yarışmacı bir sistemin yerine; hak ve adalet merkezli bir anlayışı okullara taşımaktır.

Bir ülkenin en büyük gücü, imanlı ve inançlı evlatlarıdır. Gençliğine sahip olan geleceğinden emin olur. Çağın fen ve teknolojik bilimleriyle donatılmış, ahlak ve maneviyat sahibi gençler, Yeniden Büyük Türkiye’nin inşasında en değerli servetimiz olacaktır.

Ülkemizin ve dünyanın; adaleti, kardeşliği, paylaşmayı ve merhameti önceleyen; inancını ve kimliğini koruyarak başkalarının da hak ve hukukunu gözeten; sabırlı ve azimli bir şekilde yeni bir dünyanın oluşumu için çalışan nesillere ihtiyacı vardır.

Maalesef öğretmenlerimiz de ciddi sorunlarla boğuşmaktadır. Türkiye, OECD ülkeleri arasında öğretmenine en düşük maaşı veren ülkelerden biridir. Avrupa ülkelerindeki bir öğretmen özlük hakları bakımından, bizim öğretmenlerimizden 3- 4 kat daha fazla ücret almaktadır. Öğretmenlere uygun çalışma şartlarını hazırlayamayan, hak ettikleri maddi imkânı temin edemeyen bir sistemden, kaliteli eğitim beklemek hayaldir.

Ülkemizde çok ciddi bir öğretmen açığı vardır. 350 bin öğretmen atama beklerken 40 bin öğretmen ataması yapılmaktadır. Yüksek puanlarla eğitim fakültelerine girip, okullarını başarıyla bitiren, KPSS‘de de en yüksek puanları alan gençlerimiz hala işsizdir. Hem öğrencilerimize hem de atanamayan öğretmenlerimize yıllardır yaşatılan bu mağduriyet derhal giderilmelidir.

Öğretmenlerimizin büyük fedakârlıklarla çalıştıklarını çok iyi biliyoruz. Her şeye rağmen öğretmenlerimizin sistemden ve dayatmalardan kaynaklanan sıkıntıları aşarak, çocuklarımızın ve gençlerimizin kalplerinde; iyinin, doğrunun, faydalının ve adil olanın yer bulmasının gayretinde olacağına inanıyoruz. Kendilerine bu vesileyle bir kez daha şükranlarımızı sunuyor, tüm eğitim camiasının 24 Kasım öğretmenler gününü kutluyoruz.