1 Mayıs Kutlama Mesajları

1 Mayıs Kutlama Mesajları
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlama Mesajları

BEŞİKTAŞLILAR DERNEĞİ 1 MAYIS KUTLAMA MESAJI;

1 Mayıs çalışanın bayramı, emekçinin birlik, beraberlik günü, hakkın, demokrasinin özgürlüğün öncü günü işçi bayramı.  İşçi demek ülkemizi sırtında taşıyan, emekçi insanlar demektir. Emek en yüce değerdir. Peygamber Efendimiz ”İşçinin ücretini alın teri kurumadan ödeyiniz” sözüyle emeğin ve işçinin önemini hepimize bir rehber olarak göstermektedir.
 
Ülkelerin gelişmesinde, ekonomilerinin yapılanmasında büyük emeği bulunan işçi kardeşlerimizin, hak arayışlarının mücadelesini simgeleyen bu özel günde, geçmişte yaşananların hatırlandığı değil, emeğin hakkının, emeğe saygının hatırlatılması çok önemlidir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk şu sözüyle Türk ulusuna çalışmanın ve birlik, beraberliğin önemi hatırlatmaktadır “Kendiniz için değil millet için el birliğiyle çalışınız. Çalışmaların en yükseği budur.”  Kimse insanımızın, işçilerimizin birliğinden korkmamalıdır, unutmayınız kendi hakkını arayan kişi öncelikle milletin hakkını aramaktadır. Binlerce insanımız iş kazalarında hayatını kaybetmektedir. Gerek alınmayan önlemler, gerekse bizlerin, hepimizin ihmalleri ile ocaklar sönmektedir. Bir işi yaparken sevdiklerimizi düşünerek hareket edelim, gerekli önlemlerin alınmasını işverenden talep edelim ve o önlemleri, iş ekipmanlarını kullanalım ki acı tablolar ile karşı karşıya kalmayalım artık. Beşiktaş'ımız da emeğin, işçinin takımıdır. Beşiktaş ailesi olarak alın teri tertemiz olan insanlarımızın takımı, o ailenin parçası olduğumuz için gururlu ve mutluyuz.
 
Omuz omuza kutlayacağımız, aynı yürek ve aynı sesle özgürlüğü haykıracağımız bu mutlu ve umutlu gün, barışa, huzura ve kardeşliğe uzanan bir sevgi selamıdır. Bu anlayış ve duygularla yönetim kurulu arkadaşlarım adına bütün işçilerimizin ve emekçilerimizin 1 Mayıs İşçi Bayramını kutluyorum. Yasaksız ve özgür bir dünya özlemi ile Yaşasın 1 Mayıs, Yaşasın emek, Yaşasın barış.
______________________________________
 
Karaman İl Genel Meclis Başkanı Celalettin GÜNGÖRER’in
            1 Mayıs ‘EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ’ mesajı
Celalettin GÜNGÖRER mesajında;    Dünyayı ve geleceğimizi daha iyi hale getirebilmek için toplumun tüm kesimlerinin uzlaştığı ve temel haklar çerçevesinde ortak bir noktada buluşması gerektiğinin altını çizerek; Barış, demokrasi ve güvenli geleceğin simgesi 1 Mayıs da emeğin, emektarın ve alın terinin değerinin bilindiği, eşitsizliklerin ve haksızlıkların ortadan kalktığı, çalışma barışının güçlendiği, toplumumuzda dostluk ve dayanışmayı arttırarak birlik ve beraberliğimizin pekiştirdiği bir gün olmasını diliyorum.    
Emeğin ve alın terinin kutsallığını yansıtan 1 Mayıs da özgür ve eşit  gelecek için; devletin ve özel sektörün yasalarla beraber imkanlarını en iyi şekilde kullanarak  işçi ve emekçilerimizin iş güvenliği ve çalışma koşullarında, sağlık ve gelecek güvencesi sağlayacak  şekilde iyileştirici düzenlemelerde bulunarak çalışanların yaşam standartlarının daha uygun hale getirilmesi  amaçlanmalı ve 1 Mayıs’ın amacına yönelik faaliyetleri sürdürülerek devam ettirilmelidir.
1 Mayıs’ın ülkemizde ve dünyada anlamına uygun olarak dostluk, dayanışma ve bayram havası içerisinde kutlanarak; sağlık, huzur, birlik beraberlik ve başarı getirmesi dileklerimle tüm çalışan, üreten işçi ve emekçilerin 1 Mayıs ‘Emek ve Dayanışma Günü’ nü kutlarım. 
____________________________________
 

 

 

REKTÖR AKGÜL’DEN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI

 

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektör Akgül, mesajında şu ifadelere yer verdi:

 

“Ülkemizin gelişme ve kalkınma mücadelesinde hayati bir role sahip olan işçi ve emekçi kardeşlerimizin '1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü sevinçle kutluyoruz. Kültür ve medeniyetimizden aldığımız ilhamla emek ve alın terinin önemini bilen bir millet olarak, 1 Mayıs’ın toplumumuzdaki dostluk ve dayanışmayı artırması, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmesi en büyük temennimizdir. 

 

Ülkemiz, her kesimden ve düşünceden insanın omuz omuza vererek çalışması ve üretmesiyle daha güçlü hale gelecek, gerek sosyal ve kültürel gerek ekonomik anlamda bütün değerleriyle birlikte tarihine yakışır bir konuma erişecektir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, şahsım ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ailesi olarak bütün işçi ve emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyor, 1 Mayıs'ın milletçe daha fazla kaynaşmamıza ve kucaklaşmamıza vesile olmasını temenni ediyorum.”