1 Doların Sırrı Çözüldü

1 Doların Sırrı Çözüldü
Darbe girişimi sonrası FETÖ’cülerde ele geçirilen 1 dolarların sırrını güvenlik uzmanı Abdullah Ağar açıkladı

Darbe girişimi sonrası FETÖ’cülerde ele geçirilen 1 dolarların sırrını güvenlik uzmanı Abdullah Ağar açıkladı. Ağar, FETÖ lideri Gülen’in gönderdiği belirlenen dolarların ‘gayrınizami harp tekniği olduğunu’ söyledi. Ağar FETÖ’nün siber saldırı yapabileceği uyarısında bulundu. 
FETÖ’nün sadece etkisiz hale getirildikleri alanlarda olmadığına dikkat çeken Ağar, örgütün bundan sonraki hamleleriyle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

“O alanlarda olanlar daha derine çekilildi. Ancak diğer alanlarda olanlar dahil olmak üzere, bireysel, bölgesel genel saldırı planları yapabilir. Devletin, kamunun ve toplumun dengesini bozmak için.

Diğer terörist  örgütlerle işbirliği yapmaları muhtemel. Legal ya da dost unsurlardan gözükme çabasına girebilirler. Oralara dahil olmak, karışmak ve izini kaybettirmek isteyeceklerdir. Teknolojik saldırılar ise bir başka boyutu.

Diğer terörist  örgütlerle işbirliği yapmaları muhtemel. Legal ya da dost unsurlardan gözükme çabasına girebilirler. Oralara dahil olmak, karışmak ve izini kaybettirmek isteyeceklerdir. Teknolojik saldırılar ise bir başka boyutu" diye konuştu.

Bir başka araştırmaya göre, 1 dolarlık banknotların FETÖ terör örgütü elebaşısı gıyabi tutuklu Fethullah Gülen tarafından okunup üflendiği, harf grubunun da görevlendirmeyi sembolize ettiği öğrenildi. F serisinin, Fethullah Gülen'e yakın olan kişilerde olduğu bildirildi.
Emniyetin yaptığı operasyonların ardından gözaltına alınan şüphelilerin verdiği ifadelere göre, 1 dolarların üzerinde bulunan seri numarasının ise 'kimlik numarası” yerine geçtiği ve kayıtlarının da Gülen'in yaşadığı Pennsylvania'da tutulduğu öğrenildi. Habertürk'ten Müslim Sarıyar'ın haberine göre, FETÖ'cülerin üzerinde ya da evlerinde bulunan 1 doların seri numarası girildiğinde o kişinin adına, soyadına ve nüfus bilgilerine ulaşıldığı kaydedildi.

 

Karaman'da da 1 Dolar Bulundu

Gevher Hatun Koleji ve Sabah Eğitim Hizmetleri A.Ş ye ait belge ve paraların Muammer S. İsimli şahsın ikametinde saklanıldığı" yönünde alınan bilgi üzerine, şahsın evinde yapılan aramada ise  "F" serili 1 Amerikan Doları olduğu, bu dolarların Fetullah GÜLEN tarafından okunup üflendiği, bu yüzden bereket getirdiğine inanıldığı, Pensilvanyayı ziyaret eden örgütün üst düzey yöneticilerine Fetullah GÜLEN tarafından verildiği, örgüt içerisindeki derecelendirmenin bu dolarlardaki seri numaralarına göre yapıldığı, F serisinin ise en üst düzey örgüt üyelerine verildiği anlaşılmıştır. Muammer S. İsimli şüpheli FETÖ/PDY örgütüne üye olmak suçundan 25/07/2016 günü Adalet Sarayına sevk edilerek, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

O Habere ulaşmak için Tıklayın