19 Mayıs Kutlama mesajları

19 Mayıs Kutlama mesajları
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep MUĞLU  19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı. Başkan Recep MUĞLU Mesajında;

 

Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a yaptığı çıkartmanın Türk Milleti’nin bağımsızlığını kazanması açısından tarihe altın harflerle kazındığına işaret eden Başkan MUĞLU, gençlere seslenerek şunları söyledi: “Bağımsızlık ateşinin yakıldığı 19 Mayıs, milletimizin sizlere olan güveninin en büyük göstergesidir. Devletimizin birliği, demokrasimiz, istikbalimiz ve istiklalimizi koruyacak sizlersiniz. Çok zor şartlarda, büyük bir mücadele sonunda kazandığımız bağımsızlığımızı ilelebet koruyacağınıza inancımız tamdır. Dün olduğu gibi bugünde gençlerimizin gücünün farkındayız. Gençlerimizin, vatan aşkını kurtuluş döneminden sonra en iyi şekilde 15 Temmuz gecesinde hissettik. 15 Temmuz gecesi yok edilmeye çalışılan demokrasimiz, sizlerin kararlı duruşu sayesinde teminat altına alınarak korunmuştur. Sizlerde bu vatan, millet ve bayrak sevgisi olduğu sürece devletimiz ilelebet payidar kalacaktır. Geleceğin mimarı, mühendisi, doktoru, iş adamı, bilim insanı hatta Türkiye’yi yönetecek devlet adamı olarak yetişecek olan sizlerin, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkaracağına güveniyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, Tüm Yurttaşlarımızın, Karamanlı Hemşerilerimizin ve milletimizin efendisi köylü ve çiftçilerimizin   19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını ve Gençlik Bayramı’nı en kalbi duygularla kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” Dedi.

___________________

TÜRK EĞİTİM-SEN(KARAMAN ŞUBESİ)

                                             GENÇLİĞE HİTABE’DE DİRİLİŞ   

 Türk milletini Çanakkale’de başlayan dirilişi; 19 Mayıs 1919’da yeniden vatan, hürriyet, din ve devlete sahip çıkmak için büyük bir kararlılık, cesaret ve azimle ayağa kalkışımızın da miladıdır.  

Koskoca Osmanlı Cihan Devleti adeta müstemleke olmuş, toprakları, başta başkenti İstanbul olmak üzere işgal altındaydı. 30 Ekim 1918 Mondros Mütarekesiyle de teslimiyeti tescil edilmişti…

İşgalci emperyalistler her türlü maddi imkân, silah mühimmat vb. sahipken; Türk milletinin yüreği, imanı ve cesaretinden başka bir şeyi yoktu. Fakr-u zaruret içindeydik… Ama sonsuz bir Allah aşkı her zorluğu yenmeye yeterdi. Samsun’a bu inançla çıkıldı.

Türk’e esareti, zilleti ve ölümü layık görenlerin ve her türlü içten ihanetin ayaklar altına alınması için Samsun’a atılan ilk adım; bir işaret fişeğiydi.

Atatürk, silah arkadaşları ve adları şimdilik unutulmuş nice kahraman yiğitlerimiz Türk’e biçilen kefeni yırtmak için kadın-erkek, yaşıl-genç demeden el ele, yürek yüreğe vererek bize bu günleri hediye ettiler.

Elbette bu hür ve bağımsız bir vatanda yaşamanın bedeli olduğu gibi bir de sorumluluğu vardır. Türk milleti ve Türk gençliği bunun idrakindedir.

Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu devlet, siyaset, fikir ve dava adamı Atatürk; bu sorumluluğu kıymetli Türk Gençliğinin omuzlarına emanet etmiştir.

Türk Gençliği; dünü hiç unutmadan yarınlar için durmadan, yorulmadan ve her ne şart altında olursa olsun asla umutsuzluğa kapılmadan çalışacak ve O’nun yolunda yürüyecektir. Gençlerimizi en iyi şartlarda yetiştirmek de bizlerin görevidir.

Gençliğe Hitabe, 10 bin yıllık Türk Tarihinin uyarı dolu bir özeti ve rehberidir.

Dün nasıl mandacı ruhlu ihanet odakları varsa; bu gün de onların devamı vardır.

İstiklal Savaşı’ndaki mağlubiyeti hazmedemeyen haçlı emperyalizmi; bu gün Atatürk düşmanlığı üzerinden onun intikamını alma peşindedir.

Atatürk’ten rahatsız olanların, hatta O’na şeytan dillerini uzatanların izini sürdüğümüz zaman; Haçlı-Siyon emperyalizminin malum adreslerine gittiğini görürüz.

1000 yıldır milyonlarca evladını Allah yolunda şehit veren Türk milletinden başka bir millet var mıdır? Kim ki; Türk, Türklük ve Atatürk’ten rahatsız oluyorsa; o haçlı-siyon emperyalizminin uşağıdır.

Atatürk’ün şahsına, ailesine ve yakınlarına yapılan saldırı, iftira ve karalamaların altında Türk milletinin hür ve bağımsız yaşamasını bir türlü kabullenememe yatmaktadır. Her türlü zillete razı olmuş işbirlikçi aşağılık ve köle ruhlu kimselerin Atatürk’ten rahatsız olmalarına da şaşırmıyoruz.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen herhangi bir teşkilat değildir…! Çanakkale ruhuna, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluş felsefesine, kurucu ruhuna, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarına, onların emanetlerine sahip çıkan ve onu yaşatıp yücelten nesiller yetiştirme davasının adresidir.

Türkiye Cumhuriyeti Devletini her alanda kalkınmış bir ülke, Türk milletini birlik, kardeşlik ruhu içinde maddi ve manevi olarak mutlu müreffeh; hür yaşatma hepimizin ortak davasıdır.

Kuvay-ı Milliye ruhu ölmedi, ölmeyecek.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti Devleti, yaşasın Türk Milleti…

Bizlere bu güzel günleri yaşatanlar; başta Atatürk olmak üzere, silah arkadaşları, tüm şehit ve gazilerimizin ruhları şad olsun.   

Sevgili gençlerimizin ve Türk milletinin bayramı kutlu olsun.                                

________________________

KMÜ REKTÖRÜ PROF. DR. MEHMET AKGÜL’ÜN 19 MAYIS MESAJI
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektör Akgül, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Kurtuluş Savaşının başlamasıyla aziz milletimiz, vatan ve bayrak sevgisini, bağımsız yaşama kararlılığını tüm dünyaya ilan etmiş, Cumhuriyetimiz bu inançla kurulmuştur.
Bugün eğer güçlü, gelişen, yükselen bir Türkiye’den söz edebiliyorsak, bunu geçmişte gösterilen olağanüstü gayretlere, milletimizin verdiği onurlu mücadeleye, devletimizin bekası için gözünü kırpmadan tüm varlığını ortaya koyan yüce Türk milletine borçluyuz.
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi olarak geçmişten bugüne kadar milletimizin vermiş olduğu mücadelenin sorumluluğu içinde ve milli şuurla, üniversitemizde okuyan öğrencilerimizle birlikte ülkemizdeki bütün gençlerin çağımızın rekabetçi şartlarına hazır, yüksek ideallere sahip, ufku geniş, iradeli, milli ve manevi değerlerine bağlı bireyler olarak yetişmeleri en büyük temennimizdir.
Gençlerimizin toplumsal, kültürel, ekonomik ve siyasal hayatta aktif bireyler olarak daha fazla rol üstlenmeleri dileğiyle Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ailesi adına başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyor; tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.”
_________________
Karaman İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer’in
19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı Mesajı

GÜNGÖRER 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında; 19 Mayıs 1919 Samsun’da Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlayan Yüce Milletimizin azim ve kararlılığı ile zaferle sonuçlanan Milli Mücadelede ilk adımın atıldığı kurtuluş günüdür. 19 Mayıs; gençliğe duyulan güvenin simgesi olarak bağımsızlık yolunda umutsuzluğa ve karamsarlığa yer olmadığının göstergesidir.
Gençlerimizin Türkiye’nin geleceğine dair güzel işler başarma isteğinde olmaları, vatanına ve değerlerine sahip çıkabilmeleri ve çağa ayak uydurarak; bilim, sanat, spor ve fende teknolojiyi yakalayabilmeleri yarınlarımızın umudu ve teminatıdır. Atatürk’ün bu güzel ülkeyi gençlere emanet ederken söylediği “Türk Gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir; gözüm arkada kalmayacak. Bütün ümidim gençliktedir.” öngörüsüyle aydınlık yarınlarımızın gençlikte olduğunu vurgulamıştır.
Atatürk’ün Türk Gençliğine armağan ettiği bu anlamlı bayramda birlik beraberlik, huzur, güven, barış diliyorum ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramını kutluyorum. Başta M. Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşının kahramanlarına ve tüm şehitlerimize rahmet ve şükranlarımı sunuyorum. İfadelerine yer verdi.
____________________
KTSO BAŞKANLAR´DAN 19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M. Gökhan ALKAN ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa TOKTAY 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladılar. Yayınladıkları mesajda;
“ 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkarak bağımsızlık mücadelesinin ateşini yakmış ve bugün geldiğimiz uygarlık noktasının yolunu açmıştır. Bu anlamlı günün gençlerimize bayram olarak armağan edilmesinin altında çok derin anlamlar vardır. Atalarımızın kurduğu ve sanayileşme anlamında ilk tohumlarını attığı büyük Türkiye’mizi bizim neslimiz, dünyanın sözü geçen ekonomik güçlerinden birisi haline getirdi. Bunun devamını getirecek bayrağı zirveye taşıyacak olan da gençlerimizdir. Geleceğin, güzel günlerin mimarı onlar olacaktır.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün bir millet onur ve namus savaşını zaferle sonuçlandırmış ve genç nesillere çok aziz bir emanet bırakmışlardır. Gençlerimizin bu emanete sonuna kadar sahip çıkarak ülkemizi en medeni, en gelişmiş, en çağdaş ülkeler arasında daimi kılacağından asla şüphemiz yoktur.
Bu inançla gençlerimizin ve tüm ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutlar, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi sevgi ve saygıyla anarız.” ifadelerine yer verdiler.
__________________________
AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü:
19 Mayıs 1919, tarihin en büyük kahramanlık destanının yazıldığı, millet olarak birlik ve beraberlik içinde düşmana karşı büyük bir zaferin kazanıldığı, cesaret, fedakârlık ve kahramanlığın en büyük örneklerinin verildiği kurtuluş savaşımızın başlangıcıdır. İşgal güçlerince milletimize layık görülen kaderi değiştiren Kurtuluş Savaşı, esareti kabullenmeyen bir milletin kahramanlık destanıdır.
Gençlerimiz; Gazi Mustafa Kemal’in 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlattığı bağımsızlık mücadelesi ruhunu İstiklalimiz ve istikbalimiz için verdiğimiz büyük mücadele olan 15 Temmuz gecesi bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. AK Parti hükümeti olarak en önemli önceliğimiz geleceğimizin güvencesi gençlerimizin yarınlara en iyi şekilde hazırlanmasına imkân sağlamak, onlara demokratik ve müreffeh bir ülke bırakmaktır. Geçmişimizden aldığımız güç ve ilhamla 2023 hedeflerimize ilerlerken, mukaddes vatanımızı daha müreffeh yarınlara taşımamızda, yolumuzu aydınlatacak olan gençlerimiz, bundan sonra da ülkemizin en büyük gücü olmaya devam edecektir.
Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklal ve istikbal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve minnetle yâd ediyor, sevgili gençlerimizin ve tüm hemşerilerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum.
_________________
AK Parti Karaman İl Kadın Kolları Başkanı Başkanı Ümit Gülin Göksoy:
19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşları ülkemizin, yok edilmek istenen bir milletin var olma yolundaki güneşi olmuştur. Bu anlamlı gün geleceğimizin teminatı gençlerimize armağan edilmiştir.
Ülke olarak bu yolda en çok da istikbalimizin güvencesi olan gençlerimize güveniyoruz. Genç nesillerimizin de tarihimizden aldıkları ilhamla Türkiye’yi daha da büyütmek için, maddi ve manevi sorumluluklarının bilinciyle ellerinden geleni yapacaklarından kuşkumuz yoktur.
İstiklal mücadelemizin sembol günü olan bu günün, istikbalimiz olan gençlere armağan edilmesi, gençlik ve spor bayramı olarak ilan edilmesi de son derece anlamlıdır. 15 Temmuz hain darbe girişimi akşamı da binlerce genç darbeci hainlere karşı sokaklara ve meydanlara çıkarak, vatanı için canını hiçe saydı. Milletine ve devletine sahip çıktı. Hainlere fırsat vermedi.
Bizler, geleceğimiz olan gençlerin çok daha iyi imkânlara kavuşması için var gücümüzle çalışıyoruz. Gençlerimize her türlü imkânı seferber ediyoruz. Biz milli servet olarak gördüğümüz gençlerimize sonsuz güveniyoruz.
Bu düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutlarken; gençlerimize bu günü armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan için canlarını veren şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi şükranla anıyorum.
_______________________
AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Başkanı Ahmet Akca:

İstiklal mücadelesinin başlangıcını simgeleyen 19 Mayıs’ın aynı zamanda Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, gençlerimize duyulan güvenin ve onlara düşen büyük sorumluluğun da göstergesidir.

Bizler de ülkemizin geleceğini gençlerimizin inşa edeceğine olan inancımızla onlara destek olmaya devam ediyoruz. İstiklal Savaşımızı zafere taşıyan milli birlik ve beraberlik ruhu, 2023’e giden yolda bizi güçlü kılan, geleceğe güvenle bakmamızı sağlayan en büyük mirasımızdır.

Güçlü ve müreffeh Türkiye idealini yaşatarak geleceğe taşıyacak olan cumhuriyetimizin emanetçisi gençlerimizdir. Onların yüzlerindeki ışıkta, gözlerindeki pırıltıda her geçen gün daha da güçlenen Türkiye’mizin aydınlık geleceğini görüyor, gençlerimize güveniyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve minnetle yâd ediyor, sevgili gençlerimizin ve tüm hemşerilerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.