19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı Mesajı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı Mesajı
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı Mesajı

Yusuf BAŞTUĞ'UN 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı İle İlgili Açıklaması

Milli Mücadele’nin, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından dile gelen hikâyesinin ilk cümlesi, “1919 senesi Mayısının 19’uncu günü Samsun’a çıktım” ile başlar.

 

Diğer bir söylem ile, 19 Mayıs 1919, Milli Mücadele’nin fiilen başladığı tarihtir. 19 Mayıs bir başlangıçtır, fikir ve karar sahibi Atatürk’ün hedefine varan yolda ilk adımdır. Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışı ile tüm ülkeyi kurtaracak bir hareket başlatmıştır. Atatürk’ün milli birlik ve dayanışmayı gerçekleştirmek için çıktığı yolculuk milletin güçlenmesini sağlamıştır.

Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 günü Samsun'a ayak basıp Kurtuluş Savaşını başlatması milletimizin de yaşlısı genci, çocuğu kadını hep birlikte “Ya İstiklal Ya Ölüm” ilkesiyle bu savaşa katılması, Türklerin esir edilemeyeceğini, her zaman hür yaşayacağını bağımsızlığından vazgeçmeyeceğini pes etmeyeceğini ve Türk topraklarının işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir.

Her yıl 19 Mayıs tarihinde kutlanan, Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere de armağan ettiği, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin milli bayramı olan “Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı”, Kurtuluş Savaşı’nın da başladığı gün olarak kabul edilir.

Atatürk bu savaşta gerçekten tüm gücünü, millet sevgisini ortaya koyarak savaşmıştır. Atatürk bir konuşmasında “Ben 19 Mayısta doğdum.” Demiştir. Ulu Önder’in 19 Mayıs’ı doğum günü olarak kabul etmesi, 19 Mayıs’ın tarihimizdeki yerini ve önemini en iyi biçimde açıklamaktadır.

Büyük savaşlar sonunda bağımsızlığımızı, tüm dünyaya göstererek Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni, biz gençler de, Cumhuriyet ve değerlerine karşı saldırılara karşı sonuna kadar korumak için, mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.....

 

Karaman İl Genel Meclis Başkanı Adem KAPAR’ın

19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK ve SPOR BAYRAMI MESAJI

Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Samsun’a ayak basarak Kurtuluş Savaşımızı başlattığı gün olan ve hala Millet olarak aynı diriliş ruhunu sürdürdüğümüz bu kutlu günün 99. Yıldönümünü yine gururla ve coşkuyla kutlamaktayız.

Atatürk: “Gençler! Benim gelecekteki emellerimi gerçekleştirmeyi üstlenen gençler! Bir gün bu memleketi sizin gibi beni anlamış bir gençliğe bırakacağımdan dolayı çok memnun ve mesudum” derken Türk gençliğine olan güvenini anlatmış ve bu kutlu günü Türk Gençliğine armağan etmiştir.

Atatürk'ün gençlere olan bu takdiri karşısında, Türkiye Cumhuriyeti'ni çağdaş uygarlık düzeyine taşımak, birlik ve beraberlik düşüncesini gelecek kuşaklara aktarmak gençlerimizin en önemli görev ve sorumluluğu olmalıdır. O zamanın şartlarında mücadele eden kahramanlarımızın bu ülke ve millet için kurdukları hayaller yaşatıldıkça bu gün anlam kazanır.

Ben de gençlerimizin Aziz ATATÜRK’ün kendilerine duyduğu güveni boşa çıkarmayacaklarına inanıyor ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramlarını kutluyorum.

.......

 

İl Milli Eğitim Müdürü Kuntoğlu’nun 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı 

İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Kuntoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:

“En ağır şartlar altındayken bile esareti kabul etmeyen, hürriyetinden vazgeçmeyen, zulme ve zalime boyun eğmeyen milletimizin şahlanışı için ilk adımın atıldığı gündür bugün. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, silah arkadaşları ve milli mücadele kahramanları ile birlikte bağımsızlık meşalesini yakmasının üzerinden 99 yıl geçti. 

Kurtuluş Savaşı’nın ve ardından gelecek zaferlerle Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna gidilen bu yolculuğun, daha gelişmiş bir Türkiye için gençliğe armağan edilmesi bu güne ayrı bir anlam katmaktadır.

Yaklaşık bir asır önce olduğu gibi bugün de gençlerimizin, mevzu bahis vatan olduğunda neler yapabileceğine 15 Temmuz’da hepimiz şahit olduk. Tarih boyunca nice Muhammed Yalçınları bağrından çıkaran bu millet; diniyle, diliyle, devletiyle, kendi öz benliğini oluşturan tarihi ve kültürel değerlerini muhafaza ettiği sürece bilgiyle donanmış gençlerimiz sayesinde daha güzel günlere erişecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere; milli mücadele kahramanlarımızı ve tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızın Türk gençliği şahsında tüm milletimize kutlu olmasını diliyorum.” 

..............

 

AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Mustafa ATABAY 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı

 

Atabay mesajında; Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün, istiklal mücadelemizin meşalesini tutuşturmak için Samsun`a ayak bastığı 19 Mayıs günü, milli hafızamız için çok önemli bir gündür. İstiklal mücadelemizin sembol günü olan bu günün, istikbalimizin sembolü olan gençlerimize armağan edilmesi, gençlik ve spor bayramı olarak ilan edilmesi de son derece anlamlıdır. Tarihini bilen, özüne sahip çıkan ve bunu nesilden nesile aktarmayı başaran milletler, tarihin sonuna kadar var olmayı başaran milletler olmuşlardır. Türkiye Cumhuriyeti, gençlerinin başarılarıyla her alanda lider ülke olma hedefine her gün biraz daha yaklaşmaktadır. Ülkemiz için değerlendirilmesi gereken büyük bir fırsat olan genç nüfusumuz, geleceğimizin en önemli teminat ve güvencesidir. Gençlerimizin yarınlara en iyi şekilde hazırlanmasına imkân sağlamak ve onlara Refah dolu bir ülke bırakmak öncelikli çabamızdır. Bu duygu ve düşüncelerle, kutsal vatan topraklarımızı düşman işgalinden kurtararak bizlere emanet eden başta Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve dualarla yâd ederken, aziz milletimizin ve yarınlarımızın teminatı olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı`nı en kalbi duygularımla kutluyor, selam, sevgi ve saygılar sunuyorum.

..............

 

AK Parti Karaman İl Kadın Kolları Başkanı İmiş GÜNENÇ 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Mesajı;

 

“Gazi Mustafa Kemal’in 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlattığı bağımsızlık mücadelesi, tarihe gömülmek istenen bir milletin küllerinden tekrar doğuşu, özgür ve müreffeh yarınlara yürüyüşüdür. İstiklal Savaşımızı zafere taşıyan, birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu, bugün tüm kazanımlara sahip çıkmamızı, ülkemizi daha müreffeh kılmak için azimle çalışmamızı, geleceğe umutla bakmamızı sağlamaktadır. 

Bu aziz vatanın ecdadımızdan bizlere emanet olduğunun idraki içinde, tarihimize ve değerlerimize sadakatle sahip çıkarak, ülkemizi hep birlikte daha huzurlu günlere taşımanın gayreti içinde olacağımıza inanıyorum. 

Bu anlamda bizler, geleceğimiz olan gençlerin çok daha iyi imkânlara kavuşması için var gücümüzle çalışıyoruz. Gençlerimize her türlü imkânı seferber ediyoruz. Biz milli servet olarak gördüğümüz gençlerimize sonsuz güveniyoruz.

Bu inançla gençlerimizin ve tüm ulusumuzun Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlar, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi sevgi ve saygıyla anıyorum.’’

.....................

AK Parti Karaman İl Başkanı Mehmet Er
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Er,mesajında:

"Tarih boyunca hür yaşamış ve hür yaşayacak olan milletimiz, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 19 Mayıs 1919’da  milli mücadelenin dalga dalga Anadolu’ya yayıldığı, vatan toprağını elimizden almak ve tarih sahnesinden silmek isteyenlere karşı  milletimizin cesareti azmi ve inancıyla, canını ortaya koyduğu destansı bir hürriyet mücadelesine Samsun’da imzasını atmış ve yeni bir tarih yazmıştır.

19 Mayıs 1919, Türk Milletinin Bağımsızlık ve Özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, Ulusal değerlerin yeşerdiği, Kurtuluş ateşinin yakıldığı, bağımsızlığa, aydınlığa ve geleceğe olan inancın adı olmuştur. İstiklal mücadelemizin sembol günü olan bu günün, istikbalimizin sembolü olan gençlerimize armağan edilmesi, Gençlik ve Spor bayramı olarak ilan edilmesi de son derece anlamlıdır. 

Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin istikbali, istiklal şuuruyla yetişen gençlerimize emanettir. Bu nedenledir ki bizler, gençlerimizi el üstünde tutuyor, gençlerimizin geleceğine yatırım yapmayı, bu ülkenin geleceğine yatırım yapmak olarak değerlendiriyoruz.
Gençlerimizin milli ve manevi değerlerimize sadakatle sahip çıkarak, ülkemizi daha huzurlu günlere taşıyacağına yürekten inanıyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle vatanımızın bütünlüğü, milletimizin bağımsızlığı uğruna canlarını veren Kurtuluş Savaşı’nın kahramanlarını ve şehitlerimizi rahmetle anıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum."

........

AK Parti Karaman İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa KALE 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan KALE mesajında, “Türkiye’nin istiklal ve istikbali, hoşgörülü, tarihi geçmişine ve atalarına saygılı, milletine sadık, gelenek ve göreneklere bağlı genç nesillerle garanti altındadır.” ifadelerine yer verdi.

 “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğimizin teminatı gençlerimize emanet ettiği bu gün, İstiklal mücadelemizin de başlangıcı niteliğini taşıyor. Türkiye’nin istiklal ve istikbali, hoşgörülü, tarihi geçmişine ve atalarına saygılı, milletine sadık, gelenek ve göreneklere bağlı genç nesillerle garanti altındadır. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve hürmetle anıyor, Gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

...............................

 

KMÜ REKTÖRÜ AKGÜL’ÜN 19 MAYIS MESAJI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektör Akgül, mesajında şu ifadelere yer verdi: 

“Tarih boyunca kurduğu devletler ve medeniyetlerle insanlığa hizmet eden aziz milletimizin bağımsız yaşama kararlılığıyla 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlatılan milli mücadele, istikbalimizin teminatı olan gençlerimize emanet edilmiştir. 

İstiklal bilinciyle yetişen ve milletimizin yaşamış olduğu o zor günleri benliğinde hisseden gençlerimiz, istikbalimizin de koruyucusu olmuş ve olmaya devam edecektir. Ülkemizin gelişerek yükselmesi ve dünyada söz sahibi bir ülke olabilmesi; gençlerimizin tarihten gelen özgüveninin yeniden inşa edilmesiyle mümkündür. 

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi olarak gençlerimizi el üstünde tutarak, onların en iyi şekilde yetiştirilmeleri, hayata ve çağın gerekliliklerine hazır hale gelmeleri için elimizden gelen çabayı göstermekteyiz. Aziz milletimizin geçmişten bugüne kadar vermiş olduğu mücadelenin bilinciyle üniversitemizde okuyan genç öğrencilerimizle birlikte ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamak en büyük temennimiz ve hedefimizdir. 

Yarınımızdan emin, geleceğe daha umutla bakabilmek temennileriyle Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ailesi adına başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyor; tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.”