17 ÜRETİCİYE SERTİFİKA VERİLDİ

17 ÜRETİCİYE SERTİFİKA VERİLDİ
Savaşan Tarım Danışmanlık Eğitim Organizasyon ve Plan, Proje Ofisi tarafından Karamanda bahçesinde ve tarlasında iyi tarım uygulaması yapan 17 üreticiye İyi Tarım Uygulama Sertifikası verildi.
Savaşan Tarım Danışmanlık Eğitim Organizasyon ve Plan Proje Ofisinde gerçekleştirilen sertifika törenine Karaman Tarım İl Müdürü Hikmet Doğru, Tarım İl Müdürlüğü Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürü Refik Kiraz, Bitki Koruma Şube Müdürü Fevzi Tosun,  Karaman Elma üreticileri Birliği Başkanı Ali Pınarbaşı, Savaşan Tarım Danışmanlık Eğitim Organizasyon ve Plan Proje Ofisi sahibi Ziraat Mühendisi Ayşe Savaşan ile üreticiler katıldı.
Sertifika töreninde konuşan Proje Ofisi sahibi Ayşe Savaşan, iyi tarım uygulamaları denilince akla tarımsal üretimin çevre, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyecek şekilde kontrollü olarak yapıldığı, bu üretimin sonucunda elde edilen ürünün sertifikalandırılarak tüketiciye ulaştırıldığı işlemler zincirinin geldiğini belirterek, “2010 yılında Karaman merkez Elma Üreticiler Birliğine üye 14 kişi grup ve ayrıca 3 kişide bireysel İyi Tarım Uygulamaları yapmıştır. Bugün İyi Tarım uygulamaları yapan toplamda 17 kişiye İyi Tarım Uygulaması sertifikası veriyoruz. Temennimiz 2011 yılında bu uygulamanın Karaman’da bulunan Elma üreticilerinden daha fazla talep görmesi en büyük arzumuzdur. Ayrıca İyi tarım yapan üreticiler danışman kullandıkları ve İyi tarım yaptıklarından Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından desteklenmektedir” dedi.
Daha sonra bahçelerinde ve tarlalarında iyi tarım uygulaması yapan üreticilere sertifikaları Tarım il Müdürü Hikmet Doğru ve Şube Müdürleri tarafından verildi.