17 Bin Öğrenciye Trafik Eğitimi Verilecek

17 Bin Öğrenciye Trafik Eğitimi Verilecek
Karaman Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, 17 bin öğrenciye trafik eğitimi vereceklerini söyledi.

Emniyet Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenen eğitim kurslarının ilki Çocuk Trafik Eğitim Parkıʹnda yapıldı. Kursta konuşan Emniyet Müdürü Tacettin Kurt,

"Çocuklarımıza trafik eğitimi vermek amacıyla bu çalışmalarımızı yapıyoruz. Geçtiğimiz yıl 5 bin öğrenciye trafik eğitimi verdik. Bu yıl ise içerisinde özel okullarda dahil olmak üzere 36 okulda toplam 17 bin öğrencimize trafik eğitimi vereceğiz. Öğrencilere trafik bilincini açılamak istiyoruz. Şimdi trafik eğitimi gören öğrencilerimiz 4. ve 5. sınıf. İleriki yıllarda anaokulundan ve ilköğretim 1. sınıftan itibaren öğrencilerimize trafik eğitimi vermeye başlayacağız. Bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor. Milli Eğitim Müdürlüğümüzün desteği ile beraber bu çalışmalarımızı yürütüyoruz" dedi.

Çocuk Trafik Eğitim Parkıʹnda yılsonuna kadar öğrencilere trafik eğitiminin verileceğini belirten Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Altun ise, "Çocuklarımıza yaparak yaşayarak öğrenmeyi sağlıyoruz. Bu park da yılsonuna kadar eğitim vereceğiz. Türkiye ortalamalarına baktığımız zaman trafik kurallarına uyulmadığını görüyoruz. Okullarımızda trafik derslerimizde var. Öğrencilerimizi buraya getirerek uygulamalı olarak trafik dersleri veriyoruz" dedi.

Trafik polisleri tarafından öğrencilere trafik kuralları hakkında bilgiler verilirken, öğrenciler en çok akülü araçlarla yapılan dersi sevdiler.