15 Temmuz Basın Açıklamarı

15 Temmuz Basın Açıklamarı
15 Temmuz Basın Açıklamarı

AK Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü;

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümündeyiz. Demokrasiye, milli iradeye vurulan bütün darbeleri ve 15 Temmuz darbe girişimini bir kez daha şiddetle kınıyor, lanetliyorum.

15 Temmuz hain darbe girişimini duyduğumuz andan itibaren Teşkilatımız ve Karamanımız aynı duyguda birleşti. Büyük bir aşkla iline, ülkesine, demokrasisine ve geleceğine sahip çıktı. Yaşlı, genç, kadın, erkek, tüm halkımız o gün ayağa kalktı, namusunu hainlere çiğnetmedi. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile meydanları dolduran, canından vazgeçerek vatanı savunan, bir büyük ve kutlu mücadeleye imza atarak tek yürek olan hemşerilerimizin verdiği mücadele bir geceyle sınırlı değildi. Demokrasiye sahip çıkan Karaman Halkımız 27 gün boyunca dünya tarihinde eşine rastlanmayacak bir kararlılıkla nöbet tuttu. Meydanları dolduranlar yeni bir saldırının gerçekleşme ihtimaline karşı hazırdı. Genç, yaşlı, kadın, erkek günün ilk ışıklarına kadar bir aradaydı. Demokrasinin vazgeçilmez, bayrağın indirilemez ve vatanın bölünmez olduğunu tek ses olarak tüm dünyaya haykırdık ve 15 Temmuz destanını hep birlikte yazdık.

15 Temmuz, Türk milletinin çok ağır bir gecede, kara bulutların çöktüğü bir gecede yeniden dirilişinin adıdır, tarihimizdeki çok önemli dönemeçlerden birisidir.
249 şehidimizin ve 2 bin 193 gazimizin 15 Temmuz gecesi yazdığı kahramanlık destanını asla unutmayacağız. Kâzımkarabekir’imizin yiğit evladı Muhammet Yalçın kardeşimiz ve 15 Temmuz şehitlerimiz asla ve asla bu millet tarafından unutulmayacak, unutturulmayacak. Çünkü 15 Temmuz Türkiye'nin ikinci kurtuluş mücadelesinin adıdır. Dün tarihinde hiçbir millete nasip olmayan büyük bir kahramanlık destanını bu yiğitlerimiz yazdı. Başkomutanına, hükümetine, bayrağına sahip çıktı. Karşılarında tanklar, toplar, uçaklar vardı, ağır silahlar vardı. Onların nesi vardı, Allah'ı, imanı, inancı, vatan sevgisi vardı ve elinde de ay yıldızlı bayrağı vardı. Onun için onların hatırasını yaşatmak, emanetlerine sahip çıkmak bizim en asli görevimizdir. 15 Temmuz gecesi gördük ki Devletin asıl sahibi millettir, Türkiye'yi kurtaracak yegâne güç te milletin bizatihi kendisidir. FETÖ ihanet çetesi, millete ait olan devleti gasp ederek, millete karşı kullanmaya çalıştığı için başarısız olmuştur.
 

Şehitlerimize ve gazilerimize söz veriyoruz; Bu aziz vatanı namert ve kalleşler çiğneyemeyecek. Rengini şehitlerimizin temiz kanından alan bu al bayrak hiç bir zaman inmeyecek, bu ezanlar dinmeyecek. Hiç bir ihanet şebekesi, hiç bir terör örgütü birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi bozamayacak. O karanlık gecede okunan ezanlar ve salalar ruhumuzu nasıl bütünleştirdiyse aynı şekilde biz daima bir olacağız, beraber olacağız. Bundan böyle bu asil milletin iradesini hiç kimse, ama hiç kimse çiğneyemeyecek.

Ülkemizi, vatanımızı teslim etmedik. Geleceğimizi de hainlere teslim etmeyeceğiz. Hainlere ihanetin hesabını soracağız ve yolumuza güven içerisinde kararlılıkla devam edeceğiz.

15 Temmuz akşamından 16 Temmuz sabahına kadar tutulacak nöbete katılmak ve yapılacak dualara eşlik etmek için bütün hemşerilerimizi Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na davet ediyorum. Birliğimizi, beraberliğimizi sımsıkı ve daim tutarak, Karaman’ın, Ülkemizin, devletimizin, milletimizin aydınlık geleceğine katkı sunacağınıza inanıyorum.

 

 

AK Parti Karaman İl Kadın Kolları İl Başkanı Ümit Gülin Göksoy;

O öyle bir geceydi ki, bir ülkeye saldırı düzenlenmesine tanklarla toplarla bir millete saldırılmasına rağmen bir halk ayaklanmış bir halk düşmanlara hainlere göğsünü siper etmeyi bilmişti.

Milletimizin en çok ağrına giden, bu darbe girişimini yapan ve bunu yaparken silahsız halkı öldüren, gözünü kan bürümüş asker görünümlü bu teröristlerin bizim devletimizin silahıyla, uçağıyla, tankıyla bunları yapmalarıydı. Ülkemizi ve sınırlarımızı korumakla görevli olan bu hainlerin aslında asker değil terörist olmaları ülkemize yapılmış en büyük ihanet örneğidir. Fakat halkımızın demokrasiye olan inancı ve dirayeti bu darbe girişimini bertaraf etmiştir. O gece sokaklara dökülen milyonlarca insan, ülkesine ve demokrasisine sahip çıkmış; tanklara, savaş uçaklarına, helikopterlere, silahlara göğsünü siper ederek tam bir Kurtuluş Savaşı mücadelesi vermiştir. Bu millet Kurtuluş Savaşı'ndan, Çanakkale Savaşı’ndan sonra yine bir destan yazmış ve vatan için şehitler vermiştir.

Aziz Türk milletinin kanında, canında, ruhunda demokrasi, özgürlük ve bağımsızlık ruhu vardır. Her kim olursa olsun eğer ki bir kişi, bir zümre, bir sınıf veya herhangi yaşayan bir varlık Türk milletinin demokrasi aşkına bir laf ederse, demokrasi sevdasına karışırsa işte o zaman Türk milletinin sert yüzünü görür. 15 Temmuz Darbe girişiminde bulunan vatan hainler Türk milletinden büyük bir tokat yediler. Bazıları zannetti ki Türk milleti kurşundan, mermiden, toptan, tüfekten, tanktan korkacak. Hâlbuki o kadar yanıldılar ki. O gece, o bir daha yaşanmasını istemediğimiz gece Türk milleti vücudunu o kurşunlara siper etti.

Şunu unutmamak gerekir ki bu vatan için yüz binlerce şehit veren bu millet gerektiği zaman yine seve seve canını verecektir.  Ne 15 Temmuz darbe girişimi, ne de başka bir ihanete asla göz yummayız.  Bu vatan asla düşmanların elinde oyuncak olamaz, bağımsızlık ve özgürlüğümüzü hiç bir şey ile değişmeyiz.

Bu uğurda canlarını veren Karamanlı şehidimiz Muhammet Yalçın ve tüm şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Demokrasi şehitlerimiz, tarihin şerefli sayfalarına adlarını yazdırarak ölümsüzleştiler. İnşallah ülkemiz bir daha böyle kötü günlere böyle vahim hainliklerle karşı karşıya kalmaz. Bayrağın her zaman dalgalanması ve milletin iradesinin her daim en önde olması dileğiyle. Bütün şehitlerimizi saygıyla anıyorum. Herkesi 15 Temmuz’da Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanında nöbete  bekliyoruz.

 

 

AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akca;

15 Temmuz’u unutmadık, unutturmayacağız. 15 Temmuz’da yine Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanında nöbetlerimize devam edeceğiz.

15 Temmuz 2016'da ülkeye, millete, cumhuriyete, demokrasiye ve milli iradeye karşı yapılmak istenen kanlı kalkışma başarısız olmuştur. Hainler kaybetmiş, Milli irade ve Milletimiz kazanmıştır. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin içinde çöreklenen bir grup vatan haininin teşebbüs ettiği darbe girişimi milletimizin feraseti, kahraman direnişi, vatansever asker ve polis güvenlik güçlerimizin üstün gayreti sayesinde, Allah'a şükürler olsun, püskürtüldü ve kontrol altına alındı. Milletimiz bu ihanete karşı bırakın taşın altına elini koymayı, tankın altına yüreğini koymuştur.

O gece meydanda lideriyle kenetlenmiş bir Millet vardı. Birileri gibi televizyondan seyretmedi. Milletimiz kenetlendi. Cumhuriyete, demokrasiye, milli iradeye, Cumhurbaşkanına, Başbakanına, Meclisine, İline, Ülkesine, Devletine sahip çıktı ve bu darbe görüntüsündeki işgal ve parçalama girişimi engellendi. Milletin Meclisine, sivil halka ve kahraman güvenlik güçlerine karşı uçakla, tankla saldıracak kadar alçaklık, hainlik içinde olan Fetö ve işbirlikçileri hedefine ulaşamadı. Asla ulaşamayacak. Bu ihanet teşebbüsünde bulunanlar, göz yumanlar, yardım edenler, darbe destekçiliği yapanlar en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Cumhuriyet tarihi boyunca ülkemize ve milletimize yönelik saldırılar, tuzaklar, ihanetler durmadı, hep devam etti. Bölgesinde ve dünyada söz sahibi olmaya başlayan, sesi gittikçe daha gür çıkan Türkiye fotoğrafının birilerini çok rahatsız ettiğini biliyoruz. Allah'ın izniyle bundan sonra Türkiye'mizin ve Milletimizin önünde kimse duramayacak. Ülkemiz, geçtiğimiz 15 yılda elde ettiği istikrar ve güven ortamı sayesinde ekonomik dengelerden yatırımlara, savunma sanayinden ihracata kadar her alanda yeni bir şahlanış dönemine girdi. Ülke olarak, bir yandan huzur ve güven ortamını tam anlamıyla tesis ederken, diğer yandan ülkemizin her alanda ilerlemesi için çabalarımızı artırarak sürdüreceğiz. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize ulaşma yolundaki proje ve reformlarımıza daha kararlı bir şekilde devam edeceğiz.

15 Temmuz gecesi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın aziz milletimize milli irade ve demokrasiye sahip çıkma çağrısıyla birlikte tüm şehirlerimizde olduğu gibi Karaman’da da hemşerilerimiz tek nefes, tek yürek ve tek vücut oldu. O hain girişim gecesinde minarelerimizden okunan salalar ile birlik ve beraberlik çağrısına vatan ve millet sevdasıyla icabet eden on binlerce Karamanlı milli iradenin yanında olduğunu ortaya koydu.

Bu hain kanlı darbe kalkışmasında Muhammet Yalçın kardeşimiz de şehadet şerbetini içti. Şehit olan bütün kahramanlarımıza yüce Allah'tan rahmet, Gazilerimize şifalar diliyorum. Allah milletimize ve devletimize bir daha böyle acılar göstermesin.